Reklama

Reklama

Percy Jackson: Zloděj blesku

  • Kanada Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (více)
Trailer 1
Kanada / USA, 2010, 114 min

Percy Jackson je napůl člověk a napůl bůh. Teď se ukáže, jestli je také hrdina.  Percy Jackson má ve škole věčně problémy. To je ale to nejmenší, co mu teď dělá starosti. Sice je právě začátek 21. století, ale zdá se, že antičtí bohové z bájného Olympu se rozhodli sestoupit ze svých trůnů a tím i vstoupit do Percyho života. Percy se totiž z ničeho nic dozvídá, že jeho skutečným otcem je Poseidon, bůh moří a vodního živlu. A to mimo jiné znamená, že Percy je napůl člověk, napůl bůh. Aby toho nebylo málo, nejvyšší z bohů, samotný Zeus, Percyho obviní, že ukradl jeho magickou hůl ukrývající blesky… a o níž se bez nadsázky dá říct, že jde o nejstarší zbraň hromadného ničení. Percy se proto musí připravit na nejnáročnější dobrodružství ve svém životě a karty pro něj nemůžou být rozdány nepříznivěji. Nad celým světem se začnou stahovat zkázonosné mraky a tak se Percy vypraví do Tábora Napůl Vyvolených (Camp Half Blood), kde se musí naučit ovládat své nově nabyté schopnosti a dovednosti, aby i díky nim dokázal zabránit hrozící zničující válce mezi bohy. Během výcviku se skamarádí s dalšími mladými polobohy – válečnicí Annabeth, která hledá svoji matku a s kamarádem z dětství a svým ochráncem, Groverem, což je ve skutečnosti statečný, ale značně nezkušený satyr. Percy se s kamarády vydá na transkontinentální výpravu, která je zavede nejen šest set pater nad střechy New Yorku, do výšin bájného paláce na vrcholu Olympu, ale také do pekelného podzemí ukrývajícího se ve skalách za slavným nápisem Hollywood. Na úspěchu jejich cesty závisí osud celého světa i život Percyho matky, kterou se pokusí zachránit ze samých hlubin ohnivého podsvětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (884)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Mladý polobůh Percy má magické pero a (ne)bojí se ho použít! Aneb řecká mytologie v moderním americkém hávu pod taktovkou úspěšného režiséra Chrise Columbuse, který se řídil heslem: „Půjč si, kde můžeš“. Já jsem se přenesla přes řadu nedotažností a nelogičností scénáře a jako fanynka Xeny, Herkula a Letopisů Narnie jsem se bavila! Vizuální efekty jsou velmi zdařilé + tu hraje můj oblíbený seriálový herec K. McKidd. 70%, protože fantasy žánr je třeba podporovat:) ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Uma Thurman ako medúza? Pierce Brosnan ako kentaur? :D To fakt radšej nie. Grécka mytológia odohrávajúca sa v kasíne a v pozadí hrá Poker Face ? Najsmutnejšie na tom je to, že ešte aj odhliadnuc od toho ako zhovadili grécku mytológiu, tak ani ten film nie je bohviečo. Nudný scenár, veľa nápadov okopírovaných z Narnie, Harryho Pottera, Pána Prsteňov, Van Helsinga, rôznych komédií a neviem čoho ešte. Tento film neprichádza s ničím novým a je úplne bez nápadu, no napriek tomu mi nebolo až také nepríjemné pozerať ho. Chápané ako fantasy rozprávka nabitá skvelo spracovanými efektami to má nejaké to svoje čaro. Nebol som si istý, či mám dať 2 alebo 3 hviezdičky, no v jednom som si istý na 100%, že tento film už druhý krát pozerať nebudem :D ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ukrutně obyčejná digitální výprava za řeckými bohy v moderní Americe (Neil Gaiman má jistě radost). Percy nemá charizma a vypadá trochu jako slabá, o pět let mladší, náhrada za Zaca Efrona. To ovšem příliš nevadí, protože pozornost je trhávána na příval titánů a efektních nástupů (jako je ten Poseidonův...), bohužel Columbus opět ztrácí ve své naprosté průměrnosti a dětinskosti. Některá místa působí neuvěřitelně zkratkovitě (Percy přijde do tábora a druhý den je největší borec, který už umí půlku svých vrozených schopností, aniž by mu někdo jakkoliv výrazně radil:)). Žádné učení neznalého žáka, ale klasické přišel viděl zvítězil. Prostředí se však vydařilo, od podsvětí s nejnudnějším Charonem historie, až po samotný Olymp na americkém symbolu ESB. Pokud čekáte málo, budete spokojeni a pokud jste mužského pohlaví, Rosario na vás bude mít chuť a vy na ni... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

ou, tak čekal jsem spíše průměrný film, ale tohle stěží dosáhlo na dvě hvězdičky.. Prostě to vsazení řeckých bohů do moderních Spojených států, otravní satyři, Hádes... ani raději nemluvím a všechno prostě ulítlé a nechutné.. Skoro sem se na to nedokázal dodívat, druhý díl už rozhodně neplánuju. To už i ten nový Clash má mnohem lepší parametry.. jediné plus je samozřejmě Bean, který ale jen těžko mohl v komedii rozvinout svého boha (narozdíl od Liama, který byl skvělý, stejně jako Fiennes - ten by tohohle tady poslal z pekel do pekel) a Lerman není úplně nejhorší. Ale ostatní ze sebe dělaj jen karikatury a debily.. Nebudu psát škoda, protože jsem od toho nic moc taky neočekával a že sem dostal ještě míň jen potvrzuje Columbovo trápení.. Blé ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je krásnou definicí toho, čemu dávám dvě hvězdy. Výprava, hudba a atmosféra fajn, ale na kolena mi celkový dojem z filmu srazil hlavně dosti nevyvážený scénář, někdy až hodně neuvolněné tempo snímku a... no, snad nejnudnější úvodní titulky. :) Možná jsem trochu zaujatý kvůli tomu, že jsem četl i předlohu, ale občas jsem u snímku docela trpěl. Jasně, má to i dobré chvilky, ale zabíjet by se dalo za hodně věcí! Bay má se svým typickým productplacementovým trademarkem docela solidní konkurenci v tomhle filmu (jasně, ajFoun s jablíčkem vede), z Lermana si na prdel jako ostatní teens určitě nesednu, efekty mě moc neohromily, o scénáři raději nemluvím a to prznění evropských bájí je pro mě další podpásovkou od dob nového Souboje Titánů. Columbus sice prvním Potterem mnohé ohromil, ale tohle mu teda nevyšlo. Radši bych od něj prosil třeba kvalitní rodinnou komedii, jen ne další pokus o rozjetí nějaké blockbusterové fantasy série. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (15)

  • Spoločnosť 20th Century Fox nadobudla právo na nakrúcanie filmu v júni 2004. (Greenpeacak)

Související novinky

Seriálový Percy Jackson našel představitele

Seriálový Percy Jackson našel představitele

12.04.2022

Streamovací služba Disney+ našla svého Percyho Jacksona. V chystané seriálové adaptace populární knižní young adult série tak hlavní roli ztvární herec Walker Scobell, jenž má za sebou čerstvě… (více)

Percy Jackson míří na Disney+

Percy Jackson míří na Disney+

16.05.2020

Knižní fantasy sága Percy Jackson se dočká nové adaptace na streamovací službě Disney+. Zprávu potvrdil autor předlohy Rick Riordan. Příběh vypráví mix řecké mytologie, historie a kouzel, v jehož… (více)

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

08.11.2012

Poslední bondovka ještě ani nedorazila do amerických kin a už má na kontě 300 milionů dolarů – především v Británii jde o jeden z nejúspěšnějších filmů historie. Scenárista John Logan a režisér Sam… (více)

Percy Jackson pokračuje, A-Team ne

Percy Jackson pokračuje, A-Team ne

03.03.2011

Všechno je otázka peněz. A vkusu, samozřejmě. Možná patříte k těm, kterým se A-Team nelíbil a naopak u Percyho Jacksona: Zloděje blesku jste vrněli blahem. V tom případě jsou tohle pro vás dobré… (více)

Reklama

Reklama