Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (346)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to po prvním díle žádná tragedie, ona první série taky nebyla žádné veledílo, jen prostě ve své době čněla... Za díl 6 bych Renčovi odebral diplom...ODPAD...Nejhorší je že vlastně nadnesly osobní vztahy nad práci záchranářů a pokud jejich vulgarizace odpovídá skutečnosti tak potěš nás Pánbůh...(13) ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Jako celek mě tento seriál opravdu mile překvapil. Pominu-li telenovelské pošťuchování mezi hlavními hrdiny. Akční scény jsou opravdu na české poměry pěkně natočené a je se na co dívat. Převážná většina hereckého obsazení také sympaticky vybrána. Zkrátka, dle mého názoru plnohodnotné pokračování původního seriálu. Filip Renč rozhodně ostudu neudělal. ()

Reklama

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Ou jes, Filipe, je to hustý, ta spousta akce, hudby, tragických velkých celků na měsíční krajinu po bouračce, rychlý auta saniťáků, detaily na těžké emoce ve tvářích a husté hlášky všech těch borců, aneb kam se hrabou Amíci, že... Ale ne, tak jako je to docela sranda, Marek Vašut je nejvíc borec a Dáša Havlová čím dál krásnější, tak co víc si přát...:) ()

Peytl

všechny recenze uživatele

V dnešní sváteční den jsem díky zpomalenému metabolismu a šnečím reakcím, zapříčiněným přemírou metaxy a piva všeho druhu, nestačil dostatečně čile přepnout z kanálu na stoku a viděl jsem akční sekvenci z cigošského gheta, neboli zločin a trest po renčovsku. Nikdy by mě nenapadlo, že senilita přichází po čtyřicítce a já začínám mít opravdu strach, neboť se k této hranici kvapem blížím. A ty, scénáristo, bys zasloužil přes Hubače...při vší úctě ke zdravotníkům, tohle jste si nezasloužili. Ano, ani ty ne, ty kurvo, doktore Vaverko, kterýž jsi mně domrvil tonsilektomii, ani ty, kreténe a sadistický doktore Mádlíku, který má na svědomí můj křivý prst, ani bezejmenný team snů na traumačce, co mi dokonale zkurvil dráhu perspektivního modela, díky jejich plastické operaci a další a další až k drahému Dr.Mengele. No, mazec...never more. Čistě ze studijních důvodů jsem se masochisticky odhodlal ještě ke zhlédnutí jednoho dílu, respektive jeho části a nyní již s klidným svědomím mohu říct, nikomu jsem nekřivdil, je to ještě horší, než jsem si vůbec dovolil myslet. Tady si z nás už někdo dělá bohapustou prdel. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Doprdele ale už mě s tím přirovnáváním k nějaký zahradě, nemocnice či pojištovně apod. výdobytkům vážně uživatelé serete! To neumíte napsat svůj vlastní názor???! Furt opičkujete jedno a to samý, když se objeví nový seriál z lékařského prostředí! *** Po shlédnutí všem 13ti dílů musím uznat, že syn pana Hubače se popral s pokračováním velmi statečně a pan režisér Renč udělal svoje celoživotní "seriálové" dílo. 80% ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • Po odvysílaní prvního dílu si mnoho diváků stěžovalo na různé podivnosti a nepřesnosti. Mezi ně patří například ta, v níž si diváci ve scéně s nehodou "na Úvalech" všimli, že sanitka ve skutečnosti jede na Barrandov, čili úplně na druhou stranu, a dále objíždí prakticky celé město i přes to, že dispečink tvrdí, že jsou nejblíž nehodě. (ČSFD)
  • Se seriálem byli mimo jiné spokojení i skuteční záchranáři. Při rozhovoru se serverem iDnes.cz nešetřili chválou. Převážně chválili zaměření na dispečink, který je velice důležitý, a dále i nad hádkami ve voze záchranné služby, které údajně v záchranářských vozech skutečně probíhají, přestože ne tak často jako v seriálu. Ředitel pražských záchranářů Zdeněk Schwarz, který dělal u seriálu odborného poradce řekl: "I když jsme se s režisérem často přetlačovali a oba jsme dělali ústupky, myslím, že z devadesáti procent to odpovídá realitě. Vyložená kravina tam určitě není." (ČSFD)
  • Na území hl. m. Prahy zajišťuje leteckou záchranou službu Letecká služba Policie ČR, a ne společnost Delta System Air. (karda1)

Reklama

Reklama