Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (179)

plakát

King Kong (2005) 

Opravdu monstrózní podívaná! Splněný sen Petera Jacksona = splněný sen každého fanouška. Nádherná velkolepá výprava, skvělá kamera, perfektní režie a hudba Jamese Newtona Howarda, jenž už byla tolikrát vykrádána, nejvíce snad v novém Vlkodlakovi. Bohužel s přechodem do New Yorku poslední hodina už tak nechytne a nepůsobí tak našlapaně jako ty dvě předešlé. Po pěti letech ty revoluční trikové sekvence pořád vypadají lépe než mnohé současné blockbustery. A rozhodně nejlepší role Jacka Blacka v jeho kariéře.

plakát

Odpočítávání (2010) 

Film, který se tváří, že je víc než ve skutečnosti je! U mě je to pouze solidní thriller!

plakát

Iron Man 2 (2010) 

Pokračování výborné komiksovky, které svému předchůdci rozhodně ostudu nedělá. Sice už v něm není cítit ten závan originality, švihu a určité drzosti, ovšem stále platí za kvalitní letní blockbuster! Je s podivem, že Favreau dokázal udělat kvalitní lehkou oddechovku s minimem akčních scén a pořádnou vrstvou dialogů bez nudných pasáží. Musím rozhodně zmínit kvalitní našlapanou hereckou sestavu, včetně děsně sexy Scarlett Johansson a parádního Mickeyho Rourka, který nemusí ani mluvit, stačí jen jeho pohled a vizáž. I když je vidět, že si Favreau není jistý v kramfecích v akčních pasážích, pořád má svůj film pevně v rukou. Rozhodně nedoporučuji zmršený český dabing, který z toho chvílemi dělá nekoukatelnou záležitost! Jinak u mě spokojenost! Tak zas za nějakej rok železňáku!

plakát

Parchanti (2010) 

Průměrná akce, průměrní herci, průměrné triky a chaotická režie. Akční jednohubka, která jako rozjezd letní sezóny ve znamení týmovek funguje slušně!

plakát

Solomon Kane (2009) 

100 krát coolovější verze Van Helsinga! Temná atmosféra, drsný James Purefoy a skvělý námět dělá z nezávislého, nízkorozpočtového filmu jednoho z nejlepších zástupců fantasy žánru vůbec. Hned zvedám ruku pro pokračování, protože takových filmů není nikdy dost. Chce to dát Bassettovi větší rozpočet a volné ruce a příště si z toho všichni sednem na prdel!

plakát

Kick-Ass (2010) 

Zatím můj kick ass roku! Tolik žánrů fungujících vedle sebe a ten soundtrack. Při scéně s kryptonitem a hudbou ze Sunshine i slza ukápne nad dokonalým filmařským umem Matthewa Vaughna! Klenot svého žánru a filmová bible pro milovníky komiksu. Stává se z toho zaslouženej kult!

plakát

Astronautova žena (1999) 

Průměrný scii-fi thriller, který by v rukou zručnějšího filmaře mohl dopadnout podstatně líp, protože námět není vůbec špatný. Depp je překvapivě nevýrazný a celé to stojí a padá na krásné Charlize Theron, která nikde jinde nebyla tak sexy! 50 %

plakát

Robin Hood (2010) 

Ridley Scott jak ho neznáme! Velice netradiční a naturalistický pohled na legendárního zbojníka, ovšem s potřebným ,, pohádkovým" feelingem. Jako historický film to funguje výborně a pokud přistoupíte na hru tvůrců, tak to skvěle funguje i jako legenda o Robinu Hoodovi. Vlastně je to celé takový prequel filmu s Kevinem Costnerem! Scottovi skoro není co vyčíst, velkolepá výprava, výtečné herecké obsazení a i ten Crowe mi v roli Hooda skvěle seděl. Samostatná kapitola je pak Mark Strong jako Godfrey, který padouchy prostě umí. A i když byl film velmi drahý (150 mil.) je na něm vidět každý cent. Plný počet nedám kvůli občasné zkratkovitosti, za které asi může studio, které tlačilo finalní stopáž dolu. Už se těším na director cut s vystřiženými scénami, pak už to možná bude za plnej počet.

plakát

12 kol (2009) 

Slušné béčko s naprosto necharizmatickým Johnem Cenou a záporákem, který by neutáhl ani jeden díl seriálu. Jinak dobrá výplň na nudné odpoledne.

plakát

Pokušení (2009) 

Výborně zahrané a zrežírované erotické drama s nádhernou Amandou Seyfried, charismatickým Neesonem a sympatickou Moore. Film si drží po celou dobu parádní atmosféru, které padá až ke konci, kdy se film lehce zvrtne do vod thrilleru, ale stále si drží vysokej standart. Jedno je jasný Amanda by svedla kohokoliv, včetně mě! :-))