Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (686)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Výpravou televizní film, u kterého je evidentní, že většina financí šla na platy ústředního tria a na zbytek ansámblu se již jaksi nedostalo, takže se obsadili "béčkaři". Což se v nejedné scéně nepěkně projeví. Zároveň je to i film, který se tváří, že je vychcaný jak mraky a napínavý jak kšandy. A místy takový skutečně je. Bohužel však pouze místy. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pefektní herecké obsazení, dobrá režie a krátký snímek. Neuvěřitelný Samuel L. Jackson, který svou rolí naháněl strach snad každému a nedokážu si představit, kdybych byl na místě teroristy. Sice kde se bere v žánru akční nevím, poněvadž žádná akce nebyla. Tak že mohu říct, kvalitní snímek o islámském terorismu.. 7/10 = 75% ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Z filmové reflexe syndromu 11. září už je skoro samostatný žánr, který důsledně nahradil syndrom studené války. Thrillery postavené na bázi kolektivního ohrožení patrně výborně fungují, neboť se točí jak na běžícím pásu. Unthinkable naštěstí patří k těm povedenějším. Původem australský režisér Gregor Jordan postavil svůj nízkorozpočtový snímek především na základech konverzačního dramatu, což odráží také herecké obsazení, přičemž dialogy hercům lze bezezbytku věřit, horší už je to s autenticitou násilných scén a mučení, hlavně britský herec Michael Sheen a jeho tak známý apriori bezelstný kukuč mi vůbec neseděl se zamýšlenou syrovostí scén, filmový tvar byl zjevně zamýšlen jako naturalistický a drsný, ale výsledek hraničil s mainstremem. Ne, nevolám po drastičtějších scénách, jen mi ta všechna krev a mučení nepřišlo právě věrohodné. Každopádně stěžejní je ústřední myšlenka a poselství snímku, který se táže po hranici, kam až může exekutiva zajít ve svých metodách a nejen preventivních opatřeních. Je mučení teroristů přípustné? Američané se dobrovolně vzdali části své svobody výměnou za právě dotazované, není to náhodou cesta k nihilismu? Gregor Jordan nenatočil vůbec hloupý film... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vcelku minimalistický snímek, odehrávající se na několika metrech čtverečních jakéhosi podzemního úkrytu, kde se rozehrává mistrovská psychologická hra. Film především stojí a padá na výtečných hercích, leč musím přiznat, že příspěvek do žánru filmů o terorismu, či válce z úhlu pohledu médií apod. - tzn. ne aktivní boj, je to vcelku zajímavý. Je diskutabilní, nakolik je to věrohodná záležitost, nicménně chvílemi se jedná o docela maso bez kompromisů, což je přesně tak, jak vypadá naše doba. Jako žánrový přírůstek dobré, nikoli nezapomenutelné. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nelíbilo se mi to. Přišel jsem si jako pervert, že na to koukám. Kombinace nejdrsnějšího mučení a teroru zabalená v klišé mainstreamu amerických filmů se známými herci mi přijde hrozně perverzní. Jako že už je v dnešní době prostě normální koukat na takovýhle věci. Tam prostě není žádná hororová nadsazenost, nebo žánrová přepálenost. Jestli se filmy tohoto typu budou pouštět v telce, tak na co budeme koukat za 50 let? Na snuff? ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Hudbu k filmu nahrál The City of Prague Philharmonic Orchestra řízený Richardem Heinem. (Pepinec)
  • Existuje i rozšířená verze, ve které agenti FBI zlikvidují jednu z bomb. Jenže existuje ještě čtvrtá, která svým odpočítáváním dojede až na nulu. (Martin_W)
  • Ve 47. minutě filmu - ve scéně, kde před vyšetřovací budovou vyjednavač "H" (Samuel L. Jackson) piknikuje se svou ženou, je záběr na Skype videohovor s jeho dětmi. Na obrazovce je přitom jasně vidět ikonka, že počítač k žádné síti připojen není. (MiraSKS)

Reklama

Reklama