Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Western
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Tenkrát v Americe

Tenkrát v Americe (1984)

Klidně bych ještě jednu hvězdičku přidal. Jinak se nechci opakovat po ostatních, vše bylo řečeno. Film je zcela úchvatný, takže i to, že Noodless neznal tvář ministra Bailleyho (je to neuvěřitelné, když se o něm pořád psalo v novinách a mluvilo v televizi) a až na samém konci filmu tak překvapeně zjistil, kdo to je, Leonemu rád uvěřím.

Povídka o policajtovi

Povídka o policajtovi (1975)

Výborný film, který patří k nejlepším ve filmografii Alaina Delona. Nádherné stylové retro, čistá práce.Výborně zahrané hlavní postavy, Trintignant je skutečně ukázkový psychouš, až z něj jde doopravdy strach. A ta scéna, kdy ho dostanou, je dokonalá.

Hoří, má panenko

Hoří, má panenko (1967)

Tak to je naprosto dokonalý film a myslím, že i práce s neherci je tu dotažena k naprosté dokonalosti. Formanovi a jeho spolupracovníkům lze jen závidět, že z obyčejného nápadu udělat film o hasičském plese dokázali udělat takové veledílo. "Dědo, není vám zima?" - "Dejte ho blíž k ohni." V tomto filmu došli tvůrci až k samé hranici srandy. Člověk se směje jako blázen a pak mu dojde, že to už vlastně ani není k smíchu, že tady už končí sranda. "Lidi nejsou hloupí."

Svatba jako řemen

Svatba jako řemen (1967)

Něco víc než obyčejná komedie. Výborná zábava, výborné dialogy, výborný výběr herců a jejich výkony ( a to i v menších rolích - např. Zázvorková). Ale na konci divák zůstává trochu rozpolcen, možná i trochu přimražen. Protože to skutečně není obyčejná komedie. Je v tom prostě něco víc. Rozhodně jeden z nejlepších filmů dekády.

Cartouche

Cartouche (1962)

Cartouche já můžu vždy a všude. Pro mě je to tutovka. Akorát nevím, jestli jsem s distributorem sledoval stejný film. Co se tady píše v obsahu, je docela mimo. Robin Hood jako vzor hlavního hrdiny - kde to vzali? Stává se vůdcem pařížských zlodějů s pomocí své milenky Venuše - to je nesmysl, vůdcem se stává sám. Má to být navíc v předvečer francouzské revoluce - to by musel být pěkně dlouhý předvečer. Lidové povstání? Kde? A šlechtična ho přece do pasti nevlákala. Hrůza. V Cartouchovi najdeme vše, co máme na historických dobrodružných filmech té doby rádi, ale narozdíl od přece jen poněkud staromódního a škrobeného Jeana Maraise, je nám to předloženo v modernějším, dynamičtějším balení. Inu, Belmondo. A navíc v bezchybném spojení s Claudií Cardinale. A ten smutný konec jinak veselého filmu nám může být líto, ale na druhou stranu cítíme, že to film zase o něco zvedlo. Vynikající původní dabing pak korunuje celkový zážitek.

Dívka tvých snů

Dívka tvých snů (1998)

Pokaždé, když ten film vidím, musím uznat, že se těm Španělům povedl opravdu mistrovský kousek. Tento film jim upřímně závidím a čekám, kdy i u nás vznikne něco podobného. Potenciál máme.