Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (9)

plakát

Bruno (2009) 

Skvělá komedie, po které se ještě se i několik dní po projekci musím pořád smát, když si vzpomenu na některé scény. Cohen a lidi kolem něj prostě umí. Spolu s Boratem nejlepší komedie minimálně za posledních 10 let, i když Cohenovo filmy se těžko srovnávají s jinými komediemi díky svému osobitému stylu.

plakát

Soudný den (2008) 

80. léta se vrátila, tak tohle mně napadlo, když se na scéně objevila první skupina punkáčů v zdánlivě opuštěném Glasgow. Britové natočily na dnešní dobu naprosto šílený film, který ovšem musí každého fanouška podobné pokleslé kultury velmi potěšit. Tak jako potěšil mně. Když mně kamarád zval na projekci dalšího trafikového snímku za 40KČ, moc jsem toho nečekala, snad další z řady tuctových zombie filmů, soudě podle obalu a názvu. To jsem ovšem netušila že se vrací Šílený Max říznutý zombiidními filmy a natočený v roce 2008, navíc ve Velké Británii. Takový bizarní film, střídající žánry a prostředí a doby jak na běžícím pásu jsem dlouho neměla tu čest vidět, sice mi nějakou dobu trvalo, než jsem si zvykla na zběsilé tempo a střih, ale nakonec jsem byla velmi mile překvapená tím, že ještě v dnešní době dokáže někdo natočit takový film, ze kterého je vidět na každém milimetru filmového pásu, s jakým nadšením a poctou osmdesátkovým filmům byl natočen. Děj začíná klasickou virovou/téměř zombie nákazou, pokračuje v moderním Londýně 21.století, najednou sklouzne do postapokalyptických interiérů a exteriérů, jak vystřižených z Mad Maxe, a divák se ani nenaděje a hlavní hrdinka už bojuje se zabijáckým rytířem na nádvoří středověkého hradu a tuto šílenou jízdu zakončí automobilová honička kde proti sobě stojí moderní Bentley proti skvěle provedeným auťákům madmaxovských kanibalských punkerů. No prostě co víc si přát :) . Jak řekl můj kamarád : " V tom filmu je všechno". :))) ...JESTLI MÁŠ HLAD, DEJ SI KOUSEK SVÝHO KÁMOŠE! :D

plakát

Milionář z chatrče (2008) 

Tak tohle byl úplně jiný film, než jsem čekala, to je první věc, co vám chci sdělit. Musím se přiznat, že filmy, které dostanou spoustu Oscarů mně většinou moc neberou a ani nemám nějak velkou potřebu je shánět, abych je mohla shlédnout. Milionář nebyl vyjímkou. Nicméně se film ke mně nakonec dostal a musím říct, že mně více než překvapil. Čekala jsem nějaký pohádkový muzikál z Indie, inspirovaný bollywoodskými filmy, ale hned první scény se záběry mučení mně zasadily do kruté reality tohoto snímku. Bylo mi jasné, že zpívat a tancovat se tu asi moc nebude :). Nejvíce mně zaujala kamera a střih filmu, občas mi dokonce přišlo, že takový styl by se hodil spíš pro nějaký válečný film, ale zpracování odpovídá době vzniku filmu a je opravdu dokonalé, jak bývá u filmů Dannyho Boylea zvykem. Většina záběrů je tak sugestivní, že jsem ve filmu dlouho nic podobného neviděla a film má od začátku tendenci vtáhnout vás do děje a už vás nepustit. Prostě po technické stránce se jedná bezesporu o mistrovské dílo. Za zmínku stojí jistě i dětští herci, kteří hrají opravdu uvěřitelně a ani starší Jamal nezahanbuje svůj dětský protějšek. Výkon moderátora soutěže je také zajímavý. Třešničkou na dortu je jistě exotické, i když občas dost drsné prostředí Indie. Doporučuji!

plakát

Stopař (2007) 

"Living on the edge of a broken dream, live to live another day." Tenhle film jsem viděla už několikrát a pořád jsem ho asi pořádně nepochopila, a dá se říct, že o jeho smyslu často přemýšlím. Film, který se od začátku tváří jako obyčejný teenagerský thriller/horor mně velmi překvapil už při prvním shlédnutí. Nepřekvapil mně scénář, ani průměrné herecké výkony ústřední mladé dvojice, ani velmi pěkné exteriéry Nového Mexika, ale šokoval mně výkon Seana Beana v roli zabijáka. Jak jeho ztvárnění, tak hlavně jeho tajemnost a velmi nejistá motivace. Nevzpomínám si, kdy jsem naposledy viděla ve filmu záporáka, který zabíjí lidi z důvodů, které nejsou ve filmu vůbec vysvětleny. Přijde mi to velice zvláštní a znepokojující. Díky téhle postavě tajemného stopaře si budu tenhle film pamatovat už asi navždy, i díky tomu, že mně donutil přemýšlet o smyslu života, nebo snad smrti? :) Doporučuji.

plakát

Kung prásk: Smrtonosná smrt (2002) odpad!

Urážka starých kung-fu filmů, jeden z nejhorších filmů vůbec. Dost se divím, že se na této zhovadilosti podíleli filmaři z Hong Kongu, že jim za to nebyla hanba. Opravdu nechápu, proč vlastně někdo takové šílenosti točí. Posledním hřebíčkem do rakve pro toto dílko je strašlivý český dabing, který je tak hrozný, až jsem se musela jeho ubohosti zpočátku smát, ovšem ke konci se mi chtělo plakat a v úplně posledních minutách se mi chtělo už zvracet.

plakát

Šílený Max (1979) 

Kultovní film z mého "mládí", který jsem viděla poprvé s otcem a bratrem na VHS, ještě někdy těsně před Revolucí. Od té doby jsem ho viděla ještě mnohokrát, protože revenge movies jsem měla vždycky ráda, a tohle je jeden z nejlepších. Mladý Mel Gibson, údajně dabovaný američanem kvůli svému australskému přizvuku, zde předvádí na své mládí velmi dobrý a sugestivní výkon a pro mně je to jednoznačně jedna z jeho nejlepších rolí. Ovšem úplně nejlepší jsou na filmu odehrávajícím se ve zvláštně a syrově ztvárněné budoucnosti vytuněné automobily ze 60. a 70. let. Přiznám se, že auta z této doby mám nejradši, a každému fanouškovi těchto strojů se musí film líbit, právě kvůli nim. Děj je jinak klasický, policistovy zmrzačí kamaráda a "dokonce" si dovolí i na jeho rodinu, čímž se z našeho hrdiny stane nelítostný mstitel, který to ve svém speciálním interceptoru nandá všem drzým grázlům. Ovšem konec je na svou dobu natočen velmi naturalisticky a inovativně, což udělalo tenhle film vyjímečným a kultovním.

plakát

Fontána (2006) odpad!

Hned na začátek musím říct, že tohle byl jeden z nejhorších filmů, co jsem kdy viděla, a že jsem takových odpadových filmů viděla opravdu hodně :) . Počátkem roku 2007 to bylo myslím, jsem na stránkách warezu našla odkaz, že vyšel nový sci-fi film Fontána, a jako fanoušek tohoto žánru jsem si ho samozřejmě hned stáhla, aniž bych si přečetla popis. Z tohoto filmu jsem nebyla ani tak zklamaná, jako znechucená, prostě slátanina, která nedávala ani hlavu ani patu, což zdárně doplňovali levně vyhlížející speciální efekty. "Film" jsem přetrpěla do konce, tak jako to dělám vždycky, i když se sebevíc nudím, ale ani rozuzlení, mi nedalo odpověď, o čem ten film vlastně byl. Myslím, že o ničem, a byla jsem opravdu nemile překvapená, když jsem zjistila, že tady na ČSFD má tohle "dílo" 82%. Asi ostatní uživatelé viděli jiný film. Nazývat tenhle spektákl sci-fi, je dle mého názoru urážka tohoto žánru a Aronofski by se měl raději držet tady na planetě Zemí.

plakát

Pianista (2002) 

Neskutečně brutální, ale mrazivě reálný film z druhé světové války. Přiznám se, že když jsem si tenhle film poprvé a naposled pouštěla, tak jsem vůbec nevěděla, do čeho jdu. Podle názvu jsem čekala nějaký romantický film :) na nudné páteční odpoledne. Jak šeredně jsem se zmílila. Ze začátku jsem byla ale docela mile překvapená, protože filmy z války mám docela ráda, tedy až na některé vyjímky. Ovšem v průběhu děje jsem několikrát nevěřila vlastním očím, jaké hrůzy se na mém monitoru odehrávají, a dokonce jsem se přistihla, jak sleduju s otevřenou pusou. Tak naturalisticky natočený film o hrůzách války jsem předtím neviděla, prostě nic pro slabé povahy, obzvlášť pokud si uvědomíte, že tyhle a podobné věci se doopravdy! děly, navíc před ne moc dlouhou dobou. U filmů moc nepláču, tedy spíš vůbec, ale u finální scény, kde Brody v roli W.Szpilmana zahraje nacistickému důstojníkovy v rozbořeném domě skladbu na piáno, ve které se zrcadlí všechny ty hrůzostrašné události, utrpení a šílené prožitky hlavního hrdiny, jsem se rozplakala, ale ani ne tak dojetím jako i beznadějným vztekem na tu dnes nepochopitelnou dobu, že se vůbec někdy něco takového stalo. Skvělý film, u kterého ale nenajdu odvahu podívat se na něj znovu.

plakát

Tohle je Sparta! (2008) odpad!

Tak tohle je rozhodně a nepochybně ten nejhorší film, co jsem kdy viděla. Hodina nikdy v mém životě netrvala tak dlouho. Prostě odpad všech odpadů. Absolutní příšernost, kterou museli snad vymyslet nějací retardi. Ještě, že jsem tak tolerantní osoba, jinak bych tenhle blábol musela vypnot už po scéně se svalnatým mimnem, kterou následuje scéna plivajícího šrečete. :D