Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim a Grace jsou kamarádi ze stejné školy. O prázdninách se rozhodnou podniknout výlet autem napříč Spojenými státy. Jejich dobrodružství se během jedné tmavé deštivé noci změní v horor. U silnice spatří muže v dlouhém plášti, promočeného na kost. Vezmou ho do auta a záhy zjistí, že je nezastavil proto, aby je požádal o svezení. Pro Johna Rydera (Sean Bean) je stopování velmi krvavým koníčkem. Všichni dobrosrdeční řidiči a spolucestující, kteří ho pozvou do svého auta, končí s proříznutým hrdlem. To však neplatí pro Jima a Grace. Pro ně má tajemný stopař připraven daleko pikantnější a ďábelsky zábavný plán... Stopař je remakem slavného kultovního hororu z roku 1986. Producentem filmu není nikdo menší než Michael Bay, jehož filmografie v roli producenta a režiséra zahrnuje takové divácké hity jako Armageddon, Pearl Harbor, Mizerové I a Mizerové II, Skála nebo Texaský masakr motorovou pilou. Do hlavní role šíleného stopaře obsadil jedinečného Seana Beana (Ostrov, Troja, Pán prstenů: Společenstvo prstenu), který jako chameleon dokáže stejně přesvědčivě zahrát něžného milence jako mrazivě nelítostného vraha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nebrat stoparě! Nebrat stopaře! To mi neustále otlouká o hlavu moje babička. Mohl by se z něho vyklubat psychopat. Má svatou pravdu. Z Seana Beana se taky jeden vyklubal, který jezdil v černém bouráku. Bohužel mě film skoro unudil. Nebýt toho, že film chtěla vidět moje matka, tak bych o něj ani nezavadila. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Keďže originál s Rutgerom Hauerom patrí k mojim najobľúbenejším filmom žánru psychotriller (Úplné bezvetrie, Kocka, Misery, Tí druhí, Mlčanie Jahniat, Duel atď) nemôžem hodnotiť inak. Sean Bean ani v najmenšom nenaháňa strach, napätie takmer nulové, niektoré repliky od slova doslova prevzaté z originálu a zatiaľ čo pôvodný Stopár disponoval nielen atmosférou ale aj určitou rafinovanosťou a uveriteľnosťou, v tomto filme nenájdete žiadnu scénu dávajúcu zmysel. Videoklipársky štýl takémuto druhu filmov skrátka nesvedčí. 40% (P.S.: výstižnú recenziu k tomuto filmu nájdete v kolónke ext. recenze) ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Michael Bay ma opäť potešil. Neočakávam od jeho filmov sofistikovaný scenár a netrápi ma ako vedia postavy ktorým smerom sa majú vydať aby sa dostali tam kam potrebujú. Páči sa mi tento popkorňák aj preto že to bolo akčné a hlavne keď jebačka ako Sophia Bush zoberie spravodlivosť a brokovnicu do vlastných rúk neodpustím si pridať hviezdičku navrch. ()

predators 

všechny recenze uživatele

No jo, zkuste říct "ne!". Až do té chvíle, kdy dojde na dělení Jima na dvě části šlo o celkem chytrou honičku stopaře a dvou vysokoškoláků. Až po tuto část jsem byl ochoten drobné logické nedostatky prominout, ale... Nebudu budoucím divákům kazit dojem tím, že vyslepičím tuto důležitou událost, ale chování těch poldů a té holky jsem trochu nechápal. Spolupodílení M. Beye je znát především v oněch honičkách, které jsou doprovázeny efektními nálety, přelety a salty...aut. Jo, skupinka sympatických herců, napínavý děj a krajina Nového Mexika za tu podívanou stály. 73% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $16,472,961Tržby Celosvetovo $25,399,945Tržby za predaj DVD v USA $8,899,469 //počet predaných kusov 533,927║ Michael Bay pod jeho producentskou záštitou Platinum Dune, to trošku z tými prerábkami starých či už lepších či o niečo poslabších horrorov preháňa. Hlavne čo sa týka tohto Stopára, ktorý v originálnom prevedení je takmer dokonalosť sama. Určite nápad oživiť túto možno mierne zabudnutú krvavú jazdu nebol zlý, hlavne keď záporáka si tu strihol dosť skúsený Sean Bean, len škoda že ani jeho výkon nenapomáha k tomu aby to bolo aspoň slušná thrillerová jazda naprieč takmer bezľudnatou diaľnicou. Prvá tretina filmu ešte ako tak obstojí ale potom sa to vezie len na peknej tváričke Sophie Bush a potom ani závan o nejakú lepšiu dusivejšiu atmosféru tu proste nenájdeme, všetko čo dej v týchto intervaloch ponúka je len suché odrapkávanie podľa predchodzej kostry príbehu, bez štipky režisérskej invencie a pútavosti. /40%/ ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • SPOILERY: Remake skopíroval z originálu niekoľko scén (roztrhnutie kamiónom, vyvraždenie rodinného auta); menšou zmenou je, že hrdinovia sú od začiatku dvaja – v originále sa k mladíkovi pridalo dievča v deji neskôr. Remake zostal originálu verný aj v nevysvetlení, prečo John Ryder vraždí ľudí. (tron)

Související novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (více)

Reklama

Reklama