Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (154)

plakát

Naprostí cizinci (2016) 

Zpočátku trochu náročnější na poslech, ale děj tak nějak plynule přechází k zajímavým konfliktům, kterých se postupně účastní každý z účastníků přátelské večeře. Bylo nesmírně zajímavé sledovat, jak se lidi chovají, pokud jsou odhaleny jejich nejtemnější tajemství, zároveň mi přišlo úplně geniální třeba nečekaný závěr u vyměněných telefonů. Teď se jen děsím, do jaké míry jsou lidé skutečně tolik vázáni na svůj skrytý život v "černé skříňce" a na kolik jsou opravdoví, skuteční a bezmezní přátelé. Existuje to vůbec?

plakát

Sněhulák (2017) odpad!

Už podle hodnocení sem čekala, že to bude zlý. Ale nemůžu si odpustit ještě rýpavý komentářek :D Herecké obsazení v podstatě ok, s tím nějaký extra problém nemám. Ani s celkovým provedeným filmu, když už. Tady ale někdo ku*evsky pos*al scénář. Nejenže je úplně jiný, než kniha, ale navíc ani nedává smysl. Proč proboha někdo předělával už tak dokonalý děj? Proč? Chápu, že úplně přesně předlohy to ani zfilmovat nelze, ale tady se jakoby drželi jen nějaké hrubé kostry a to hlavní, co dělalo Sněhuláka Sněhulákem, tam vůbec nebylo. Atmosféra severských temných detektivek, které jsou napjaté a ze kterých máte husinu (strachy) se taky nedostavila. A kdybych to nečetla, pak nechápu naprosto nic. Skoro všechen děj vedl do slepých uliček a najednou tu byl konec, tak rychlý a definitivní, že ani nemrknete. Za trailer dávám pět *. Navnadil mě na něco, co v podstatě neexistuje. Škoda.

plakát

Všechno nejhorší (2017) 

Spíš než horor nebo thriller bych řekla, že šlo o jasnou komedii. Ten film se nebere vážně, nehraje si na něco, co není a především slouží k tomu, abyste si ho pustili a odreagovali se. Nečekejte žádný nadupaný příběh, extra zakončení ani překvápko. Čekala jsem víc krve a nechuťáren (krvavých, aby bylo jasno), ale bylo to úplně nevinný. Průměr dobrý a to je to, oč tu běží.

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) 

Na tohle jsem se opravdu těšila a čekala jsem velkou pecku. Ale jak už to tak bývá - máte-li velká očekávání, pak se málokdy stane, že se nějakým způsobem naplní. Vadilo mi několik věcí. Za prvé dlouhý úvod, který v podstatě neměl žádný smysl, za druhé výraznější charizma hlavního detektiva (já vím, pokud není alkoholik, namistrovanej debil nebo úplnej sociopat, bude vždycky nudnej a černobílej, ale na tohle jsme zvyklí a tohle my chceme). Za třetí přehvězdné obsazení. Jasně, ty lidi za to sami o sobě vůbec nemůžou, ale tím, jakého jsou formátu, už pomalu (ať už vědomě či nevědomě) ztrácejí kouzlo, šarm, něco, po čem byste si řekli wooow a měli husinu. Tyhle ksichtíky vás prostě ničím neohromí. A za nevím kolikáté mi to rozzuzlení přišlo vzhledem k příliš dlouhému úvodu takové odbyté. Možná vina střihu, kdo ví. Nesvištělo to tak plynule, jak bych si přála, ničím mě to neohromilo, rozzuzlení jako překvapilo, to jo, ale že bych si z toho provedení sedla na zadek... to si nemyslím. Takže za mě průměr, tečka šlus, už to nebudu dál okecávat :D

plakát

Uteč (2017) 

Přinutí vás nedýchat. Budete přikovaní k sedačce, a ani nedutnete. Protože budete sakra chtít vědět, co se jako děje!

plakát

Wonder Woman (2017) 

Líbivé scenerie, které působí až neskutečně, poměrně snadno předvídatelný příběh a velká porce oné filmovosti, aby to jako bylo kůl. Protože po dobytí nepřátelské linie v zákopech, které má na svědomí skoro nahá polobohyně, se jen tak stane, že jsou otevřený kavárny, lidi sedí u stolů venku, spokojeně pijí čaj, hraje muzika a k tomu jim romanticky sněží. Konečná bitka přináší další porci kýýýblu nudy. Ach jo. Sem zlá, já vím.

plakát

Stranger Things - Season 2 (2017) (série) 

Pokud jste byli taky bezhlavě zamilovaní do první sérky, druhá vás nezklame. Je pořád stejně skvělá, vymakaná, roztomilá a se skvělou atmosférou a soundtrackem. Jen mi nepřišlo, že by se ten děj někam posunul, prostě a jednoduše to byla jednička v bledě modrém. Což je skvělé a všechno ale... v té trojce by už to natahování děje mohlo dospět do jiné roviny. :) Přesto pět hvězd, protože je to láska a protože Dustin prostě ♥ :D

plakát

matka! (2017) 

Je to film, který nesedne každému. V podstatě je ta cílová skupina žalostně malá. Takže chcete-li jít do kina na "normální" film, na matku! určitě nechoďte. Jedná se přesně o ten typ filmu, ve kterým se lidi chovaj divně. Ale! Pokud se budete snažit trochu přemýšlet a nejenom prostoduše přijímat ty scény, které nám Aronofsky servíruje, uvidíte něco, na čem to vlastně celé stojí. Nejen příběh dvou lidí v jednom domě, ale jakýsi odraz dnešní společnosti. Nevím, nakolik nám, středoevropským ateistům, budou známy mnohé motivy, kterých je film plný, ale takové ty základy snad bude vidět každý, kdo o tom bude trochu přemýšlet. Myslím, že režisér celkově netoužil zalíbit se všem, potažmo vydělat si balík. To by asi bylo koncipováno trochu jinak. Nějak víc... líbivě. Takhle si z filmu sice odnesete zážitek, ale jestli pozitivní nebo negativní je věc druhá. Nicméně pokusím se alespoň přiblížit celkovou atmosféru několika málo slovy: úzkost, klaustrofobie, napětí, rozervanost, nepříjemno, znechucenost, panika. Pokud tohle ve vás film dokáže vyvolat, a navíc záměrně, pak rozhodně nelituju, že jsem tyhle krizové dvě hodinky podstoupila. I když jsem měla občas chuť utéct ze sálu, byla to síla. God help you, amen.

plakát

Pěkně blbě (2017) 

"Co to je? Chutná to jako semeno!" "To tvůj otec vždycky rád slyší." Tak. Já vím, že jsem psala, že nemám ráda komedie, ale tady takhle, ač se to po právě citované hlášce nemusí zdát, není vůbec vulgární, primitivní ani oplzlá. Naopak, vyzařují z ní jiné a pozitivnější emoce a vlastně to, že je místy vtipná, je takový příjemný bonus, kterého se dočkáte ve chvílích, ve kterých to vlastně vůbec nečekáte. Za mě decentní, vkusné, vtipné a trošku dojemné. Takže ideálka. Ňuňatý Pákistáneček jako bonus. Ach! :D

plakát

Orel Eddie (2016) 

Přesně jeden z těch filmů, na kterým není vlastně nic špatně, všechno šlape jak má do detailu, ale prostě člověku stačí vidět ho jen jednou a dost.