Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční

Biografie (10)

D.W. Griffith (režisér / producent / scenárista)

01.01.2005

Griffith nejprve hraje v mnoha Porterových "jednokotoučových" filmech a pak přichází do společnosti Biograph, kde režíruje své první dílo, Dollyina dobrodružství (The Adventures of Dollie, 1908), nové a nepříliš obratné zpracování Psa zachráncem. Při výrobě a režírování stovky kratších filmů Griffith rozvíjí svůj unikátní smysl… (více)

Daniel Askill (režisér / herec / scenárista)

25.01.2011

Daniel Askill se narodil v Sydney roku 1977, pracoval mezinárodně jako režisér reklam, krátkých filmů a hudebních videoklipů. V jeho 19 letech vydal svoje první album, na kterém se podílel jako skladatel a producent, při té příležitosti vytvářel design desek, obalů a multimediálních projektů. Nejprve studoval design v Sydney a… (více)

Darren Aronofsky (režisér / scenárista / producent)

14.03.2005

Po dokončení pouhých dvou celovečerních filmů se Darren Aronofsky stal jedním z nejvíce uznávaných nezávislých režisérů ve Spojených státech.Darren Aronofsky se narodil 12. února 1969 v New Yorkském Brooklynu. Sám se označuje jako “televizní maniak”, když ho v dětství matka posadila před televizi a řekla mu: “Už nikdy nebreč”.… (více)

David O'Reilly (producent / scénograf / režisér)

10.02.2011

David O'Reilly je filmový režisér a výtvarník žijící v Berlíně. Je známý tvorbou animovaných filmů, kde na estetice nezáleží. Když mu bylo 15 let, studio Cartoon Saloon (stálo u vzniku filmu THE SECRET OF KELLS, který byl nominován na Oscara) zřídilo pobočku v jeho rodném městě Kilkenny v Irsku a malý David je po tři roky… (více)

Makoto Šinkai (režisér / scenárista / střihač)

01.01.2005

Makoto Shinkai se narodil v roce 1973 v japonském Naganu. Tato oblast je proslulá jako zimní letovisko díky své krásné a chladné krajině. Zde nasbíral inspirativní scenérie do svých děl. V roce 1991 zakončil studia na střední škole a až na druhý pokus v roce 1992 byl přijat na univerzitu Chuo v Tokiu se zaměřením na Japonskou… (více)

Mamoru Hosoda (režisér / scenárista / herec)

09.02.2011

Mamoru Hosoda vystudoval olejomalbu na Kanazawa University of Arts and Crafts a než se stal režisérem, tak se jako animátor živil u seriálů jako CRYING FREEMAN A SLAM DUNK. Během devadesátých let pracoval na storyboardech a na přelomu století přijal první režijní nabídku k seriálu DIGIMON. Hosoda také spolupracoval s japonským… (více)

Patrick Jean (režisér / scenárista / herec)

09.02.2011

Patrick Jean v roce 2002 absolvoval školu Supinfocom a debutoval ve společnosti BUF, kde pracoval jako 2D a 3D grafik pro reklamní a hrané filmy. Poté dělal animované závěrečné titulky pro televizní show, což mu pomohlo ke zdokonalení svých dovedností v grafickém designu a objevil novou zálibu, kterou nebylo nic jiného než… (více)

Sergej M. Ejzenštejn (režisér / scenárista / herec)

01.01.2005

Po odchodu rodičů do západní Evropy mladý Sergej zanechává technických studií, vstupuje do Rudé armády a během občanské války staví mosty. Brzy začíná kreslit propagandistické plakáty a scénografické návrhy pro amatérské divadlo. Roku 1920 Ejzenštejn přichází do moskovského eklektického Divadla Proletkultu jako jevištní… (více)

Stanley Kubrick (režisér / scenárista / producent)

01.01.2005

Stanley Kubrick se narodil v New Yorku a navzdory špatným známkám ve škole byl považován za inteligentního. Kubrickův otec Jack (lékař), který doufal, že změna prostředí přinese lepší školní výsledky, ho poslal v roce 1940 do Pasadeny v Kalifornii bydlet ke strýci Martinu Pervelerovi. Když se vrátil v roce 1941 do Bronxu, aby… (více)

Steve McQueen (režisér / scenárista / producent)

17.09.2011

Steve Rodney McQueen se narodil v Londýně, kde i vyrůstal a poté odjel na střední školu Drayton Manor. Umění studoval na Hammersmith a West London College, pak studoval umění a design na Chelsea College of Art and Design. Výtvarné umění si osvojil na Goldsmiths College, kde se poprvé i začal zajímat o film. Goldsmiths opustil v… (více)

Reklama