Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (22)

plakát

Modelář (2020) 

Vynikající film! Zelenka a Sedláček dokážou jako jediní čeští soušasní reřiséři/scénáristé v jendé osobě trefně nastavovat zrcadlo české společnosti a u toho si nebrat servítky. Jediná výtka je k Mádlovi - tu jeho šišlací polohu jsem mu celý film prostě nemohl uvěřit.

plakát

Plán (2014) 

Zajímavý a velice vyvážený dokument, který ponechává prostor divákovi, aby si udělal na věc názor. Víc takových filmů!

plakát

Ženy SHR (2010) (TV film) 

Rozhodně netvrdím, že "uhlí je super", ale takto se dokumenty nedělají. Velice tendenčně a jednostranně natočeno.

plakát

Vyhnání z ráje (2001) 

Vynikající podobenství dnešní společnosti vykreslené v celé své nahotě. Pravdy se člověk vždycky bojí, což ostatně ilustruje i většina zdejších hodnocení utápějících se v absolutním neporozumnění a v davové povrchnosti. Nejpodhodnocenější český film na ČSFD, ale z podstaty věci se není čemu divit.

plakát

Probudím se včera (2012) 

Takovoj úsměvnej "Butterfly effect" po česku s hořkou pachutí Lobkowicze.

plakát

Nevinnost (2011) 

Možná je to záměr, možná ne, ale Hřebejk tady jakoby potají kopíruje Woodyho Allena. Já mu to ale žeru a za druhou půlku přidávám hvězdičku navíc.

plakát

Bůh masakru (2011) 

Polanski si hraje na Woodyho Allena v nejlepších letech. Ale proč ne. Taky to jednou zkusím..

plakát

Rodina je základ státu (2011) 

Sedláček ve snaze přiblížit se davovému divákovi trochu popírá sám sebe. Ale na druhou stranu to dělá vědomě. Přestože mně osobně víc sedí jeho předešlé malé velké filmy, upřímně bych si přál, aby si tento film našel diváky jak mezi menšinou (chcete-li "artovými intelektuály"), tak mezi většinovými diváky, a neskončil někde na pomezí všemi opomenut. To by byla obrovská škoda. Už kvůli aktuálnímu poselství mířícímu (a dost trefně) do vlastních řad.

plakát

Vše pro dobro světa a Nošovic (2010) 

Klusák s chytrostí a vtipem sobě vlastním občas rád spojuje nespojitelné a vytváří umělé kauzy tam, kde nejsou. Nicméně buďme rádi, že ho tady máme. Buďme rádi, že si vypíná kameru, až když chce on.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Divnej film. Seveřani takový točí, to vím už dlouho. Ovšem nevím, proč mě čím dál tím víc utvrzujou taky v tom, že v jejich filmech nemůžou hrát úplně normální lidi. Proč sou všechny postavy vyšinutí blázni, ztroskotalí narkomani nebo divní sadističtí vrahové? To se to pak dělá zápletka, to se to pak točí. S normálníma lidma to tak snadno nejde.