Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (450)

plakát

Okupace (2015) (seriál) 

Byl jsem na tenhle seriál zvědavý, nejen že jedním z autorů Jo Nesbo, že to zde má vysoké hodnocení, ale taky že má trošku téma podobné zkušenosti Československa ve 20. století. Ale nedalo se to sledovat normálně. První dva díly jsem sice zkouknul, ale celý prostředek jsem musel přetáčel, abych u toho neusnul nudou. To, co jsem možná přehlídl, pak bylo v kostce shrnuto za minutu na začátku dalšího dílu. Děj mě vůbec nebavil, skoro iritoval. Ke konci se to pak zase trochu rozjelo, takže poslední dva díly jsem viděl skoro bez přeskakování. Spoiler: Myslím si, že to téma je přitažené za vlasy. Na základě zkušenosti, kterou si Evropa prošla celé dvacáté století, by státy EU nedovolili takovéto vměšování Ruska do věcí suverénního státu. Ani Amerika, nehledě na to, že východiskem seriálu hned na začátku je předpoklad zániku NATO. Chápu, tvůrci chtěli představit alternativní budoucnost s použitím aktuálních témat světové politiky, jako je globální oteplování, využívání fosilních paliv, rozpínavost Ruska a jeho hybridní způsob boje, ale lidstvo není úplně nepoučitelné. Ač Norsko není v EU a teoreticky by ho Evropa mohla lehce ignorovat poté, co je naštvaní s rozhodnutím přestat těžit ropu, když jinde na světě se už nedá sehnat, nedokážu si představit například pobaltské republiky, Polsko nebo Švédsko, jak se na Nory totálně vyprdnou, ať si je Rusové sežerou.

plakát

Tisíc mil s láskou (2015) 

Film o jednom z nejvýznamějších závodů jsem samozřejmě vidět musel. Ale je to vcelku slabší kousek, psali to lidi, co si Mille Miglia vzali jen jako pozadí pro příběh jak z telenovely. Samozřejmě nerozumí ani autům ani historickým závodům a ani si nedali práci s bližším prědstavenim některých z těch vzácných kousků, které jim dělají křoví. Navíc jsem to viděl s českým dabingem, který byl naprosto zoufalý. Zajímavosti: ústřední dvojice jede závod na Mercedesu 300 SL Gullwing, u matky hlavní hrdinky v garáži stojí Mercedes 300 SL roadster, zámožný pár soupeřů má Cisitalia 202 a dvojice mladíků jede na policejní Lancii

plakát

Miluji tě modře (2017) 

Červená knihovna pro starší ženy. A aby si pánové moc nemohli stěžovat, tak tam dali nahé krásky. A hodně.

plakát

Generálova dcera (1999) 

Travolta dobrej, ale film jako takový zapomenutelný.

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Další z naprosto excelentních automobilových filmů. Ač docela dlouhý, ani na vteřinu jsem se nenudil. Docela by mě zajímalo, co všechno je podle skutečnosti a co je vymyšlené. Každopádně po všech stránkách perfektní. Jinak dvě drobné chyby z pohledu fanatického poršisty: 1. Na začátku filmu jede Shelby ve Speedsteru. A startuje ho pravou rukou, Porsche má zapalování nalevo od volantu. 2. Asi vprostřed závodu Ford předjíždí Porsche 911, na kterém jsou přední světla v US verzi (tzv. Sugar scoops) , která se dávala až od roku 1968.

plakát

Svět pod hlavou (2017) (seriál) 

Jeden z nejlepších seriálů. Přišel jsem na něj sice trochu opožděně, ale hned po prvním dílu jsem tomu maximálně propadl a musel si to dát celé. První polovina je mysterióznější a víc mě magnetizovala, druhá půlka je zase taková temnější, trochu pomalejší a člověk už si na to prostředí zvykl, takže ten wow efekt už trochu odezní, ale přesto tomu dávám plný počet a časem až to pozapomenu si to klidně dám znova a vychutnám si tu atmosféru. A jak řekl v jednom rozhovoru o seriálu jeden z hlavních esenbáků Václav Kopta, vždycky budu rád, že tahle jízdenka do osmdesátek je zpáteční.

plakát

Život Briana (1979) 

Vzhledem k tomu, že se tento film objevuje často v seznamech nejvýznamnějších a nejlepších filmů vůbec, tak jsem si to nakonec pustil. A zjistil jsem, že jsem o nic nepřišel. Sice je tu pár vtipných momentů, ale jinak mě význam téhle věci míjí.

plakát

Půlnoční slunce (2016) (seriál) 

Atraktivní prostředí a zajímavě se vyvíjející severská detektivka mě bavila do šestého dílu. Poslední dvacme zklamaly. Jednak mi přišlo, že bezpečnostní systémy by nebylo tak lehké vyřadit a ještě pár podobných dle mého názoru nesmyslů to celé zkazilo. A proto mě to přestalo bavit.

plakát

Rivalové (2013) 

Dnes, na počest velkého závodníka Nikiho Laudy shlédnuto znova. Ráno jsem se dozvěděl smutnou zprávu, že včera zemřel a tak jsem na večer uspořádal s kamarády promítání. Skvělý film. Potvrzuji svoje starší pětihvězdičková hodnocení

plakát

Die Affäre Borgward (2018) (TV film) 

Film je k vidění na YouTube. Bohužel pouze v němčině, ale dají se k němu pustit automatické titulky. Je zde velice pěkně ukázáno, jak s Carlem Borgwardem zatočili a zničili ho. Hodně podobné téma jako film o Prestonu Tuckerovi, který je samozřejmě mnohem známější, protože ho točili v Holywoodu. Doufám, že tenhle film taky někdy otitulkují nebo přeloží do češtiny, aby si i zdejší petrolheadi a veteránisti doplnili znalosti z historie třetí největší německé automobilky 50. Let.