Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Telenovela
  • Krimi

Recenze (14)

plakát

Jménem krále (2009) 

Jako velký fanoušek knih detektivních příběhu královského prokurátora Oldřicha z Chlumu od Vlastimila Vondrušky jsem se na filmové zpracování velmi těšil a o to větší bylo bohužel mé zklamání. Když pomineme poměrně neštastně zvolené herecké obsazení a tragickou výpravu tak se snad dá vyzdvihnout jen výkon Karla Rodena.

plakát

Adelheid (1969) 

František Vláčil se zhostil převedení dnes již klasické novely Adelheid na stříbrné plátno velmi dobře. Za celou stopáž filmu jsem se nenudil a vychutnávál si herecké výkony Petra Čepka a Emmy Černé. Především však musím vyzdvihnout opravdu věrné dodržení knižní předlohy.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

První série jednoznačně dokonalá, především scénky s Barneym, druhá ještě stále velmi dobrá, třetí už však začala naznačovat pozvolný úpadek kvality a čtvrtou už jsem neměl ani chuť dokoukat celou. Bohužel z velmi vtipného a poměrně originálního seriálu se pomalu stal tuctový americký seriál s trapným dějem i dialogy.

plakát

Frajer Luke (1967) 

Paul Newman podle mě ve své nejlepší roli o chlapovi, kterého ve skutečnosti nikdy nezlomili. Luke je příkladem odvahy, vytrvání a nezdolného odhodlání. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů zasazených do výborného prostředí, se sympatickými herci u kterého se nudit určitě nebudete.

plakát

Steven Seagal - Muž zákona (2009) (pořad) 

Pro mě zatím velice nadějně vypadající seriál o člověku, kterého si vážím ne pro filmovou kariéru, ale pro to jaký je to člověk. Člověk, který dobrovolně pomáhá policejnímu sboru, aby splatil svůj dluh společnosti a pořádá dobročinné koncerty na pomoc nemocným dětem může točit sebehorší filmy, ale já si jej budu přesto vážit.

plakát

Skála (1996) 

Parádní film o generálovi co se rozhodl něco změnit a partě mariňáků co se mu to snaží překazit. Film plný dynamiky, skvělých hlášek, sympatických hrdinů (včetně záporáků) z filmově přitažlivého prostředí podtržený výborným soundtrackem Hanse Zimmera. Kdo nezná ať si doplní vzdělání.

plakát

Stroj času (2002) 

Pro mě velice rozporuplný film. Začátek je jednoznačně perfektní, tak skvěle zachycená atmosfera doby se jen tak nevidí, ale bohužel druhá půlka filmu mě již připadala jako poměrně narychlo složená slátanina s absencí duchaplnější části. Nevím jestli autor knižní předlohy režiserův děd H.G. Wells může být s výtvorem svého vnuka spokojen. Jednoznačně však musím vyzdvihnout vizuálni zpracování při cestách časem a především výborný soundtrack Klause Badelta.

plakát

Karamazovi (2008) 

Překvapení roku a důkaz toho, že natočit kvalitní český snímek jde když se chce. Převést klasické dílo ruského realismu od Fjodora Michajloviče Dostojevskeho Bratři Karamazovi do prostředí polských oceláren byl výborný nápad a v podání Dejvického divadla můžu říct, že i nápad velmi zdařilý.

plakát

Byli jednou dva písaři (1972) (seriál) 

Dle mého jeden z nejlepších seriálu jaký kdy v českém prostředí vznikl. Tento klenot české filmografie těží především z hereckých výkonů pánů Herců Miroslava Horníčka a Jiřího Sováka, kteří se neuvěřitelným způsobem doplňují a dokazují, že vtipný seriál může stát na inteligentním humoru, což již z dnešní generace herců umí málokdo. Samozřejmě velkou zásluhu na úspěchu má i excelentní Jaroslav Dietl, který se v dnešní době rádoby rychlokvaškových seriálu musí otáčet v hrobě.

plakát

Statečné srdce (1995) 

Srdeční záležitost. Tenhle film jsem už odmalička miloval, středověká tématika, reálný základ, láska, pomsta, zrada, úchvatné bojové scény, a když k tomu všemu připočteme geniální soundtrack Jamese Hornera a konec při kterém slzím ještě dnes tak to vše jej řadí mezi pro mě nejlepší historické snímky všech dob.