Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (61)

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Jen pár postřehů: Vymáčkli z toho maximum. Děj odsýpá, nenudí, skoro pořád se něco děje. Akce je rozhodně dostatek. Hudba fajn - párkrát mi to připomnělo Posledního mohykána. Občas kamera uhýbala, když se mělo stát něco brutálního - to mi trochu vadilo :-) K závěru už tomu trochu dochází dech. Nejvíc jsem se bavil tak do cca 60% filmu. Jak už tam "držka" běhá bez maskování a víme co všechno umí, ztrácí to na působivosti. Dlouhá scéna "masakru na spáleništi" mi přišla asi nejslabší z celýho filmu... Digi zvířata fakt nejsou nic moc - holt jsme už zhýčkaní... Herci naopak fajn snad všichni. Celkově spokojenost. Neni to žádný veledílo, ale jako žánrovka a poctu originálu velice solidní. Pokračování mezi Vikingy! :-)

plakát

Ve stínu gangu (1993) 

Včera jsem si tenhle flák dal po cca 25 letech. Čekal jsem, že nostalgie mi vzpomínky jako obvykle nechutně zidealizovala, ale kupodivu mě to bavilo. Starej dabing je super. Příběh nic originálního nepřinese, ale párkrát jsem byl příjemně překvapen nečekaně vtipnými momenty. Chtěli tam do toho narvat asi až moc, takže řada věcí je tam jen načatá, ale nijak ukončená. Ta mystery zápletka s Indiánem a flashbacky mi přijde trochu zbytečná, klidně bych se bez ní obešel, stejně vyzněla do ztracena... Madsen hraje to co obvykle, ale jelikož jsem ho už takhle viděl hrát mnohokrát, tak mi to už moc cool nepřišlo.. Sheen byl ale super - často byl vtipnej asi i když úplně nechtěl, ale proč ne - občas jakoby fakt zapomínal, že už není na place Žhavých výstřelů (točilo se to mezi prvním a druhým dílem). Párkrát mě to až rozesmálo. :-) No celkově příjemné překvapení. Asi mě nenapadá žádnej lepší film vyloženě o motorkářích. Easy rider je přecejen spíš takovej trip... Oproti zde doporučovanému Stonecold je to vyloženě veledílo to se na mě nezlobte :-)

plakát

Kosti a skalp (2015) 

Mě to sedlo. Ano je to po-ma-lé, ale to právě zvyšuje napětí. A čím víc se hrdinové blížili k cíli, tím napětí sílilo. Pak jsem teda dle zdejších popisů čekal něco extrémně nechutného a brutálního... No neříkám, že to byla slabota, ale čekal jsem to horší, tohle se dalo... Pozitiva určitě herci, napínavá westernová atmosféra... Mínusy občas teatrální dialogy, hluchá místa... Celkově zajímavá žánrová jednohubka

plakát

New Police Story (2004) 

Rozhodl jsem se ještě naposledy dát šanci Jackie Chanovi a vzhledem ke zdejšímu vysokému hodnocení zkouknout v TV tenhle akčňák made in Hong Kong. No bylo to sice lepší než ultrakokotiny typu Křižovatka smrti , Rytíři ze Shanghaje apod., ale žádnej zázrak to taky nebyl. Mělo to svoje dobrý chvilky v podobě nápaditejch akčních scén, ale u těch mi zase vadila jejich naprostá nerealističnost a ztřeštěnost. Ano ztřeštěná, bláznivá a naivní to jsou tři slova kterými bych popsal tenhle film a vlastně celou Chanovu filmografii (teda co jsem viděl abych mu nekřivdil, ale pochybuju že jsem o něco přišel..).Komentáře co jsem tu před zkouknutím čet hlásaly, že tady akce jede ve vší vážnosti..to jako myslíte vážně?? Ztřeštěný bitky mi spíš připomínali Spencera s Hillem a střílečky taky parodie..Na výbuchy s vylétávajícíma rachejtlema jsem alergickej...No zkrátka mi to opět nesedlo a měl jsem co dělat abych to dokoukal, některý momenty jsem pro jejich trapnost a nereálnost měl opravdu problém vydejchat..Pro fandy Chana asi paráda, pro ostatní fakt nedoporučuju ztráta času!! :-)

plakát

Je to i můj život (2009) 

Motiv "sobeckého" jednání zdravé dcerky jsem sice odhadnul až moc brzo - ale zase to svědčí o tom, že mě to donutilo o problému trochu přemýšlet což je zase plus:-) Jinak jsem dostal co jsem čekal-dojemný příběh plný emocí,soucitu a samozřejmě taky nezbytných klišé - je to prostě made in USA a je to hodně znát. Ale na mě to asi i díky dobrým hereckým výkonům hlavně dětských rolí dost zapůsobilo-prostě doják jak má byt, když na něco takovýho máte náladu tak tohle je určitě dobrá volba..

plakát

Proroctví (2009) 

Ano je to trošku přeplácané, ale mě to ani nevadilo. Naopak velmi potěšila zvláštní atmosféra a dost odvážně pojaté katastrofy-hlavně z té letecké mi šel mráz po zádech, to se hodně povedlo. Jasně bylo vidět že je to vše digitální, ale i tak to působilo dost děsivě a bezútěšně. S koncem taky nemám větší problém, přišel mi celkem originální. Někdo to tu srovnává s Emmerichem-tak proti 2012 je tohle pro mě majstrštyk! Zapnul jsem to nahodou v TV a rozhodně jsem se nenudil..

plakát

Partička (2011) (pořad) 

Suchoš a Geňa bývali moji nejoblíbenější komici v dobách TELE-TELE. Nevím čím to je, možná stárnu nebo mám prostě jen jinej smysl pro humor, ale tohle mi fakt nepřijde vůbec vtipný. Pokaždý když na to natrefim, tak tomu dám šanci aby mě to přesvědčilo o opaku, ale vždycky buď usnu nebo přepnu jinam-nedá se to vydržet..Pro mě fakt trapnost bohužel...

plakát

Čtyři slunce (2012) 

Klasický film Bohdana Slámy-celkově depka u který se i párkrát zasmějete. Z herců mi utkvěl v paměti spratek Mádl (a to ho jinak opravdu nemusím) a Roden-slušnej mimoň:-)No nebylo to špatný a ani jsem nic jinýho nečekal, ale Štěstí a Divoký Včely pro mě měli přeci jen nějaký kouzlo, který mi tady chybí-že by Lišák?:-)

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Už od dětství mám pro roboty a ještě k tomu obří slabůstku, takže jsem se na to dost těšil. Bohužel je na tom příliš znát na jaké publikum je to mířeno-spíše to dětské nenáročné...Bitvy jsou navic vetšinou v noci takže toho není moc vidět..Asi už jsem na to moc starej, ale myslím si že film na motivy světa Mechwarior by mě dokázal uspokojit...Herci až na Elbu a Kikuči tragický, příběh ze zvláštní školy...Ale některý scény se docela povedly tak za to 3 hvězdy...Pro mě už asi navždy zůstane nejlepším filmem o bitvách obřích robotů stařičký Robot Jox (Transformers opravdu nee)...:-(

plakát

Gravitace (2013) 

Ultimátní podívaná (viděno v I-maxu) to samé platí o zvukové stránce. Některé scény i detaily opravdu stojí za to! Hercům taky není co vytknout, zvlášt Sandra si zase konečně zahrála v kvalitním filmu. Jednoduchý děj plní svůj účel a táhne celý film celkem rychle kupředu. Vadilo mi na můj vkus moc "hollywoodských momentů", pár do očí bijících logických kiksů (a to nejsem žádný fanoušek kosmonautiky-ty to asi schodí úplně) a očekávaný závěr už mě nechal tak nějak chladným-šlo to zakončit určitě zajímavěji...Takže celkově spokojenost, ale na nadšení bych to prostě potřeboval trochu komplikovanější a propracovanější..Asi jsem byl až příliš natěšený a měl moc velká očekávání, ale na 5 hvězd to prostě nevidím...Ale šel bych na to hned znova:-)