Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dan Saxon (Charlie Sheen) je horlivým a výbušným arizonským policajtom, ktorý vypisuje pokutové bločky a dohliada na miestnych indiánov. Jeho výbušnosť ho dovedie do situácie, v ktorej má na výber buď odchod do dôchodku, alebo úlohu v tajnej operácii. Jeho úlohou má byť nepozorovane preniknúť do motocyklového gangu, ktorého členovia obchodujú s drogami a zbraňami. Saxon úspešne zvládne svoju úlohu a zapadne do motorkárskeho prostredia. Postupne sa vytvára jeho vzťah k fotografke Renee (Linda Fiorentino), ktorá pozoruje život gangu, ale zároveň tiež odhaľuje Danovu totožnosť. A ten, akoby posadlý týmto novým spôsobom života, začne pochybovať o tom, na ktorej strane vlastne stojí. Naviac ho neustále prenasleduje tieň vlastnej minulosti. Zdá sa, že mu nezostáva nič iné než podľahnúť. (sliver)

(více)

Recenze (81)

movie 

všechny recenze uživatele

Jedna z podivnejsich veci ve filmografii Charlieho Sheena. Tripmetalova homoeroticka jizda, ktera kombinuje Stone, Stone Cold a Electra Glide in Blue v jeden podivuhodny celek, ktery trpi nevyvazenou debutantskou rezii jinak zavedeneho scenaristy Larryho Fergusona (Alien 3). I presto snimek dokaze udivovat temer v kazde scene, nad vodou ho drzi i vyrazna kreace Michaela Madsena. Caste montaze s hudebnim podkresem Chrise Reie a fakt, ze Sheen ma prvni pulku filmu pocit, ze je jeste porad na place Hot Shots, tlaci snimek misty nechtene do parodicke 420 zony. Nakonec nam ale Charlie ukaze zac je toho promastenej plnovous a pochcana motorkarka vesta. Pokud chcete cistou akcni motorkarkou nakladacku sahnete po Stone Cold (Studeny jako kamen) s dabingem Marka Vasuta. Pokud se chcete zdunit a podivat se na film s motorkarkou tematikou, ktery na hollywoodske pomery prekypuje bizarem v kazdem zaberu, puste si tohle. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Pozapomenutá akční krimi s tradičně dobrým Charlie Sheenem v hlavní roli. Pozadu rozhodně nezůstává Michael Madsen, kterému takovou roli věřím určitě víc, než třeba tu, jenž ztvárnil v Zachraňte Willyho. Dnes již devadesátková klasika, která má stále co nabídnout. Pohodová, místy napínavá infiltrační podívaná. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Po CHLADNÝ JAKO KÁMEN druhá motorkářská videopecka počátku 90. let, v níž suspendovaný policajt infiltruje motorkový gang. KÁMEN byla přímočará akční jízda, kde motorkáři obsadili a vystříleli budovu soudu, skutečným případem inspirovaný VE STÍNU GANGU sází na realistický příběh, kde motorkáři zastřelí tak maximálně obsluhu večerky. Skvělý Charlie Sheen jako polda, který na nebezpečné misi pod tlakem propadá svým démonům v policejní uniformě. Pohrobkovi bych vzkázal následující: "DRŽ HUBU, ČůRO!" ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu vynikající film o motorkářích. Pamatuju si hlavně to, jak jsem byl zklamanej, když se v jedný efektivní scéně Dan vyzbrojoval, strkal si do bot kudly a asi čtyři bouchačky a pak žádnou z těch zbraní nepoužil. Taky mě celkem pobavilo, jak se Dan snažil vetřít do podsvětí a moc se snažil, nechal se zarůst, fetoval a smrděl a nikoho to moc nezajímalo. Hlavně bych ale řekl, že ci celej fim pro sebe ukradl Michael Madsen, kterej je výjimečnej herec a šéfa gangu ztvárnil výborně. A vynikajíc byl taky Voves (v originále Oatmeal - ovesná kaše), na takový postavy se nazapomíná :-) ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

"Ten Voves mě fakt štve. Furt mi říká čůro a sračko." Tak tenhle film mám neuvěřitelně najetej v podvědomí, přestože jsem ho dvacet let neviděl. V devadesátkách jsem ho totiž měl na VHS a doslova z něho uchcával. Tedy hlavně z toho dabingu, který je boží a přidává filmu takový tragikomický nádech. A i teď po hoodně dlouhé době jsem nadšen. Skvěle autentické prostředí motorkářského gangu doprovázené malinko hloupoučkým dějem. Člověk to musí brát trochu s rezervou a vychutnávat si hlavně tu atmosféru, pak si bude chrochtat ... PS. Znám týpka, co vjel na chopperovi do křupanskýho nonstopu. Do držky nedostal, jen zavolali policajty. Holt jinej kraj, jinej mrav. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • "Krvák", stelesnený hercom Michaelom Madsenom, si momentálne odpykáva prvý z troch po sebe idúcich doživotných trestov za vraždu a obchodovanie s drogami. (Smok)
  • Dan Saxon aj jeho partner Virgil (Leon Rippy) oficiálne skončili s prácou u polície. (Smok)
  • Skutočný Dan Saxon sa vo filme objavil ako komparzista, momentálne žije so svojou rodinou v Severnej Kalifornii. (Smok)

Reklama

Reklama