Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (257)

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Velmi, VELMI těžké rozhodování mezi 4 a 5, ale za plný počet to přece jen není. Scény z budoucnosti jsou orgasmické (vzpomněl jsem si na prvního Terminátora), minulost slušně odsýpá, postavy jsou skvěle napsané i zahrané, ale konec tak nějak vyšumí, a ačkoliv jsou všechny roviny dobře pospojované, nelze se ubránit drobným rozpakům. Celkově je však Budoucí minulost vynikajícím zážitkem, který pár vad na kráse nedokáže zhatit.

plakát

Transformers: Zánik (2014) 

"S každým dalším Transformerem umře kus mojí duše." někdo řekl. V kině bych umřel asi doopravdy, na PC se dá díkybohu posouvat dopředu, čehož jsem u tohoto filmu více než hojně využíval. Nemá moc smysl vyjmenovávat zápory, protože se od minula nic nezměnilo. Nulový děj, otravné postavy, originalita pod bodem mrazu.. Jediným plusem je tak rozpočet, jenže když vidíte to samé postosedmdesátéosmé, už to není nudné, ale vyloženě otravné.

plakát

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) 

Pád o dva levely. Co naplat že Eva Green je nejvíc sexy co kdy byla, když zbytek je vata spolíhající se na "uděláme něco jako jedničku, lidi nám to sežerou". Veškerá syrovost, originalita a styl jedničky jsou fuč.

plakát

Ultraviolet (2006) 

Jediné, co je na tomhle filmu zajímavé, je Milla Jovovich. Mám ji rád, takže dávám 2* Jinak je to ovšem totální zoufalost.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Komentář Cervenaka zdaleka nejlíp vystihuje moje pocity. Tímhle tempem bude další Spiderman prvním drahým blockbusterem co si vyslouží "odpadové" hodnocení.

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Konečně animák se spontánním, přirozeným a netrapným humorem, se sympatickými postavami, jednoduchým, ale fungujícím příběhem a hlavně draky! Pět hvězd je dost, ale tahle rodinná zábava je tak prostoduše podmanivá, že... proč ne?

plakát

Noe (2014) 

Tak se nám mistr tesař utnul, a to docela pořádně. V životě by mě nenapadlo, že budu u Aronofského filmu uvažovat o 2 hvězdách, ale Noe bohužel není nic víc než pokusem o mišmaš historického eposu a filozofického dramatu. Nevychází ani jedno - akce je samoúčelná a na dnešní dobu nudná, filozofování nad otázkami předurčení, lidství a viny jsme mohli vidět zpracované daleko lépe v jiných filmech a po herecké stránce není Noe taky žádným překvapením. Crowe hraje "to svoje", zbytek jeho rodinky se veze, takže jediným pozitivním překvapením je postava Raye Winstona, které jsem fandil třebaže bylo jasné, jak dopadne. Snad si Aronofsky vybral slabou chvilku a podobného přešlápnutí už se od něj nedočkáme.

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Sly se snaží, a ačkoliv jsou triky asi nejlepší ze všech 3 filmů, působí ještě více "ateliérově". Bohužel, ani tentokrát žádná sláva, Gibsonův záporák moc netáhne a na zbytek postav jsem si nemohl vzpomenout už hodinu po zhlédnutí filmu. Jako jednohubka se trojka Postradatelných vidět dá, ale doufám, že čtyřky už se nedočkáme a Stallone zkusí něco nového.

plakát

Divergence (2014) 

"Sympatický" film vezoucí se na vlně Hunger Games trpí stejnými nešvary jako zmíněná trilogie. Dystopický svět je ještě více hloupoučký jak v HG, některé dialogy jsou, řekněme, prostoduché, ale pokud filmu dáte šanci, rozhodně to není taková hrůza, jak někteří popisují. Chápu, že se někdo ty skoro 2,5 hodiny nudil, osobně mám však pro tento žánr asi slabost.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

V podstatě bych mohl překopírovat komentář k první části. Kdo nečeká epické drama přesahující Pána prstenů, bude se dobře bavit. Co dobře, skvěle. Neduhy z jedničky přetrvávají, pozitiva jsou zase o kapku lepší, takže to máme za už docela spokojené 4*