Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (257)

plakát

Rychle a zběsile (2001) 

Příjemná odpočinková záležitost, která rozhodně neurazí, ale ani nenabídne nic, po čem by člověk na tuhle Dieselovu jízdu vzpomínal.

plakát

Jaro, léto, podzim, zima... a jaro (2003) 

Východní filozofie mám raději než ty západní, tenhle film mě ovšem moc nelízl. Ta naivní prostoduchost celého vyprávění byla bezpochyby účelová, ale myslím že šlo zvolit sofistikovanější podobenství než dítě ubližující zvířátkům a nadržený puberťák. Přesto tenhle film můžu doporučit jako příjemný oddech od uhnanosti moderní civilzace.

plakát

Spalovač mrtvol (1968) 

Další klasika, která se na mně minula účinkem. Hrušínský je excelentní a poslední třetina parádně vygraduje, ale ten zbytek je takový unylý a ne až tak podmanivý, jak bych si u filmu podobné proslulosti představoval. A říkat tomu horor? To byla doufám jen nadsázka.. P.S. Menšíkovy WTF momenty jsou nezapomenutelné:-)

plakát

Pach krve 3 (2009) 

Třetí Wrong Turn si u mě nejspíš pěkně dlouho udrží výsostný primát - tolik logických kiksů a obecně věcí které nedávají smysl jsem ještě nikde neviděl. Ještěže to nešlo do kin.

plakát

Pach krve 2: Cesta nikam (2007) 

Náznaky atmosféry a příběhu se vytratily, i tak ale dostanete slušnou porci béčkové zábavy, která rozhodně neurazí.

plakát

Lesní duch (2013) 

Zoufale neoriginální a zoufale pitomé. Gore efekty mi u podobných filmů nevadí, tady mi ale přišly vyloženě nechutné. To už radši pátek třináctýho...

plakát

Death Note - Zápisník smrti (2006) (seriál) 

Nadějný námět se po pár dílech utopil v nekonečném tlachání. Nebýt zajímavých postav, skončil bych někde u 10. dílu. Druhá půlka už je takové konverzační drama s (dlouho) očekávaným koncem.

plakát

Muž z oceli (2013) 

Nebýt Russela, měl bych pocit že se dívám na nějaký fan-made. Ne kvůli trikům, které jsou stejně impotentní a okoukané jako ve třetích Transformers, ale kvůli tomu, že pod vizuálním pozlátkem není vůbec nic. Béčkový příběh, nulová osudovost. Navíc scény, které v trailerech vynikly opravdu majestátně (vlající pláštěnka, Costnerovy scény, ropná věž..), jakoby se ve filmu ztratily. Zbyl jen typický letní blockbuster, kterému chybí duše i koule aby si na něj za pár let vůbec někdo vzpomněl. Velké zklamání.

plakát

Kronika (2012) 

Krásný příklad toho, že i za malé peníze může být hodně pěkné muziky. Bavil jsem se daleko víc než u připitomělých sraček od Marvelu. Dojem trošičku kazí "prcičkovský" look, jinak by bylo za pět!

plakát

Avatar (2009) 

Cameron to prostě má v ruce. Při prvním zhlédnutí v kině jsem byl poněkud rozladěný z 3D, které mě prostě a krátce nenadchlo. Avatar naštěstí není jen o třetím rozměru a všechno ostatní šlape až neskutečně harmonicky. Musím přiznat, že teď už si vánoce bez Avatara ani neumím představit. Každoroční zkouknutí mě jen utvrzuje v tom, že Velkému Jimmovi se povedl další majstrštyk.