Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 315)

plakát

Heavy Metal Britannia (2010) 

Pro příznivce (nejen) britského metalu další zajímavý dokument a další porce rozhovorů s jednotlivými muzikanty zásadních hudebních uskupení tohoto nesmrtelného žánru... Hodně prostoru dostává Rob Halford, Bruce Dickinson a chlapci z Black Sabbath a Deep Purple. Je to bráno hezky od počátku a vzniku, přes různé proměny a vlivy až po témata jako jsou náboženství a politika. Rozhodně stojí za vidění, i když předpokládám, že pro fandy to není nic vyloženě nového, přinejmenším kvůli rozhovorům s těmi nejpovolanějšími to za to opravdu stojí.

plakát

Čas zabíjet (1996) 

Dobrý film, ale ne nezapomenutelný, takže takový nějaký průměr, kde se mísí klišé s kvalitními proslovy a myšlenkami, schovanými za dobrými hereckými výkony...

plakát

Moon (2009) 

Možná bych hodnotil i vyšším počtem hvězd, ale rozhodlo to, že už nebudu mít pravděpodobně chuť se na toto ještě někdy znovu mrknout... Přitom atmosféra snímku je docela dobrá - kvalitně depresivní. A Sam Rockwell předvádí parádní výkon. Asi je to zkrátka o málo propracovaném scénáři.

plakát

Před půlnocí (2013) 

Čistokrevná konverzačka! Není to dokonalé, ale asi ani nemělo být... Jako by se nám tvůrci snažili do těch rozhovorů dát vše důležité, abychom věděli... a tušili ..zkrátka, abychom byli jakože v obraze. Ale vlastně.. proč ne? Občas jsou ke slyšení zajímavé myšlenky a mnoho z nich nutí člověka se zamyslet i nad svým životem.. Ne, že bych nějak prozřel :-) ..jen to je moc hezká příležitost na určitou chvilkovou rekapitulaci čí zavzpomínání..

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

Politická špína pro všechny!!! Kevin Spacey jako samolibý, arogantní, ale i inteligentní a přesvědčivý, bastard... Musím říci, že je to bomba!!! Skvěle (a hezky propracovaně) napsané postavy ve složitém, ale přehledném ději politické scény dnešní Ameriky, dnešního světa.... Drama, krimi, politicko-psychologický náhled do nejvyšších sfér... Tedy...možná, že ne úplně do těch nejvyšších, ale každopádně do sfér, které jsou těmi sférami, které by měly vést svět do lepších časů... Což je ale samozřejmě utopie. Z hlediska filmově-dramatického je to vážně brilantní a dokonale poutavé! Naprosto profesionální! Našly by se mouchy, ale byl jsem tak vnořen do děje a do toho, jak si autoři dali neskutečnou práci s jednotlivými postavami a s jejich charaktery, že jsou mi nějaké mouchy úplně ukradené! Dějově je to nádherně mnohavrstvé a přesto nesledujete žádnou vatu. Vše má svůj smysl a význam. Tohle je úplně nová úroveň! Nikdy jsem netíhl k seriálům na dramatické bázi, ale tohle mě absolutně pohltilo a já už jsem TEĎ mírně roztrpčen tím, že i tohle bude mít svůj konec.... Tahle BOMBA!

plakát

Polski film (2012) 

Tak...chvílemi jsem se dobře pobavil, ale je to taková ta záležitost, kterou, když neuvidíte, absolutně o nic nepřijdete. Beru to jako pokus o vtipný projekt, který má něco málo do sebe i v těch vážných rovinách, ale i tak to není žádný zázrak, u kterého bych jásal nebo se popadal smíchy za břicho.

plakát

Johnny Suede (1991) 

Nevim, ale filmy, kde jsou mi všichni ukradení a s nikým se nedokážu ztotožnit ani trošku, jsou prostě pro mou osobu o ničem. A já jsem hodně empatický a moc rád se vžívám do filmových rolí, v momentě, kdy je sleduji.. Tohle ale nemá děj, atmosféru, vtip, fakt skoro nic.. Brad Pitt v jedné ze svých prvních rolí...ne že by neodehrál své, ale prostě...tenhle film je beznadějně nudný. Takže jediné, co mě tu fakt potěšilo, byla role Nicka Cavea.

plakát

Brubaker (1980) 

Trochu nuda, trochu nezáživné, chvílemi dost neuvěřitelné. A ten konec...škoda slov. Redforda mám rád, je to Pan Herec (i Pan Režisér), ale tady to bohužel ostatní moc nezvládli..takže to ani on nezachránil. A asi začínám vyloženě nesnášet český dabing. Cítím, že mi začíná vznikat alergie...

plakát

Trust (2010) 

Rodinné drama, natočeno dobře a ne úplně tradičně. Líbí se mi ten volný a nenásilný konec. Nenásilný ve smyslu ne-křečovitý. Ale je zároveň i nenásilný v tom pravém slova smyslu. Dobře zahrané, dobře zvládnuté. Největší mouchy vidím v té naivitě a zkratkovitosti v jednání hlavní postavy, tam to chtělo možná lépe propracovat...

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

Jako pointa a konec tak nějak celkově, jsou vážně parádní! Ale co ta dlouhá vata a nuda před tim? Musel jsem to dát na několikrát, protože mě to vyloženě nebavilo. Ale na druhou stranu jsem rád, že jsem to dokoukal. A nečekal jsem to. Tedy to finále. Asi jsem měl zatemněnou mysl z té nudy... Chápu, že to celé směřovalo právě k té pointě, a tak měl celý ten děj význam, ale mě to chvílemi vážně vyloženě nebavilo...až prudilo. Hlavně postava Virgila Oldmana a jeho namyšlenost a povrchnost. I ta uječená holka. Díky bohu, že to ten konec tak hezky rozsvítil...