Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (387)

plakát

Zmizení (2013) 

Hugh Jackman v další oscarové roli, že by to letos vyšlo? Drama o únosu dvou dětí se skvělými hereckými výkony, hlavně Jackman a Dano. Scénáristicky vybroušený příběh o přijetí reality a vyrovnání se s ní. Už delší dobu mě nějaký film nenutil přemýšlet po jeho shlédnutí. A ten konec? Palec nahoru!

plakát

Bruno (2009) 

Sacha Baron Cohen v další unikátní roli. Homosexuální model Bruno je v jeho pojetí skvěle zahraná postava, která si stejně jako Borat trousí vtípky a urážky na každýho v okolí. Film je plný zajímavých a vtipných momentů jako je nalejvání šampusu z análního otvoru, živé sedačky či úchylné homosexuální scény. Kdo vydrží až do konce,tak ocení skvělou píseň o míru v podání Bruna, Bona, Stinga, Eltona Johna....Už teď jsem zvědavej s jakou postavou přijde Cohen příště.

plakát

Ctihodný občan (2009) 

Tisíckrát viděné a ohrané, ale přesto místy rafinované a originální. K tomu výborný Garard Butler a skvěle sekundující Jamie Foxx a je tu vcelku povedený film o muži, který se hodlá pomstít všem grázlům kolem sebe.

plakát

Černej Dynamit (2009) 

Explozivně ujetá a zábavná sračička, že to prostě nešlo jinak :-)

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

To je přesně on. Je zpátky a v brutálně dobré formě. Řízné hlášky, potoky krve a Brad Pitt v nečekaně jiné herecké poloze. Co víc si přát? Thank you, Quentin !!!

plakát

Normal (2009) 

Na naše poměry zajímavý film. Kamera, práce se světlem a barvou na expresivním dojmu dosti přidala. Milan Kňažko v roli masového vraha září a dost si ji po svém užívá. I mladý Pavel Gajdoš je vcelku dobrý. Nejvíc filmu vytýkám, že se víc nevěnuje postavě samotného vraha Kurtena a lépe ho divákovi neosvětlí.

plakát

Piráti na vlnách (2009) 

Richard Curtis se po šesti letech vrací s další povedenou komedií. Piráti na vlnách jsou filmem plným skvělých gagů, u kterých se budete válet smíchy a těšit se na další komedii tohoto britského comedy leadra.

plakát

Zombieland (2009) 

Zábavně rozjetá zombie comedy s povedenými akčními scénami a prvky černého humoru. Dobře hrající Woody Harrelson, který se vrátil opět na výsluní filmového nebe a scéna v domě legendárního komika Billa Murrayho neměla vůbec chybu. Proto 80%.

plakát

Bathory (2008) 

Konečně jsem měl po čtyřech letech Jakubiskovy únavné práce možnost vidět jeho největší projekt o krvavé legendě. Jde o dlouhou a kostýmově velkolepou podívanou, které dominují skvělí herci. Anna Friel mě celkem překvapila a jako hlavní hrdinka působila vcelku slušně. Silnou postavou filmu je však záporák Karel Roden (jak jinak) a také pár menších rolí působilo dobře. Mniši v podání Polívky a Mádla byli spíše takovým vtipným odreagováním, které trochu rozbourávalo jinak plynoucí děj. Bathory je tak trochu snahou příbližit se americkým velkofilmům dnešní doby, a i přes velmi vysoký a u nás ojedinělý rozpočet se jim opravdu jenom blíží. Některé bojové scény jsou toho důkazem. Film je plný krve, nahoty a násilí. Občas se ukáže na chvíli Jakubiskův originální rukopis v podobě snových a halucinogeních sekvencí, ale jinak jde jen o odvyprávění legendy s nepodloženým důkazy a historickým fakty. Je pak na samotném divákovi, jak si děj filmu přebere a domyslí. Na naše poměry však něco velkolepě nového a proto si vážím usílí, které předcházelo vzniku filmu. Snad se povede i jiným režisérům překročit vody běžných 30milionových rozpočtů a natočí pro nás něco velkolepého a trochu víc strhujícího. Po strašném Post Coitum se však Jakubisko znovu trochu vytáhl a proto dávám nadprůměrné hodnocení.

plakát

Gran Torino (2008) 

Eastwood v příjemné roli nevraživého a se světem nespokojeného staříka, který je uvnitř plný velkých citů. Pohled na problematiku rasových menšin v Americe a zbytečnost války, která v lidech zanechá akorát traumata a bolesti. K tomu se vše točí okolo starého, ale sakra nadupaného auta. To všechno je Gran Torino. Pro mě zatím nejlepší a nejsilnější snímek letošního roku.