Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (19)

plakát

Klíčovou dírkou (2011) 

KVIFF 2012. Zbaběle jsem nezdrhnul, i když jsem k tomu párkrát náběh měl. Ale na rovinu - vůbec jsem nepochopil, co tím chtěl tvůrce říct. Pokud v tom někdo vidí něco víc než jen slátaninu divných (pardon, uměleckých) záběrů na ještě divněji hrající (pardon, osobitě a sugestivně) herce, rád si poslechnu vysvětlení. Ale na druhou stranu, bez takových filmů bych ani neměl pocit, že jsem ve Varech :-) Filmovému festivalu 3x hurá, bylo to zase super.

plakát

Je to jen vítr (2012) 

tak trochu jiný pohled na rasismus prostřednictvím běžného dne jedné romské rodiny. Fantastická atmosféra, člověk má strach, cítí úzkost...z neznámého, z toho, že tuší co se stane, ale neví kdy.

plakát

Nekecej a zahraj hity (2012) 

Kapelu jsem do projekce filmu neznal. Škoda, teď už si je na živo neposlechnu. Jako filmový/dokumentární celek trochu rozházené, určitě ne dokonalé. Ale všechno napravuje skvělá hudba, místy fantastická atmosféra a několik zajímavých myšlenek ("Lidé znají člověka podle jeho úspěchů, co však opravdu definuje jedince je jeho největší životní chyba"). Pro mě poctivých 80%

plakát

Bitva v Ardenách (1965) 

Zkrátit tenhle film minimálně o půl hodiny a dal bych hodnocení vyšší. Takhle se ale mnohdy stává trochu utahaným, i když celkový dojem je spíše pozitivní. Na top ten válečných filmů to ale není.

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

fantasticky britsky serial. Humor skryty snad v kazde vete, kazdem naznaku. Inteligentni, sofistikovany.

plakát

Tady to musí být (2011) 

divný, zvláštní, ujetý. Fantastický části - Sean Penn, hudba, kamera. Ale dohromady mě Sorrentino tentokrát nedostal. Ale dám tomuhle prazvláštnímu filmu ještě jednu šanci.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

vtipné, dobře obsazené, zručně natočené...na frantíky až neočekávaně příjemné překvapení :-) Kdybych měl vypíchnout pár věcí, tak to je 1) Omar 2) soundtrack 3) skvělý humor hlavních dvou postav (občas "politicky nekorektní") 4) based on true story. 85%

plakát

Čas zabíjet (1996) 

žánrově jeden z lepších filmů. Pro mě osobně asi nejlepší role McConagheyho, který celý film, i přes relativně předvídatelný děj, výborně táhne spolu se Spaceym. čtyři hvězdy jsou ale na spodní hranici - děj předvídatelný, davové scény KKK proti ostatním za asistence národní gardy nerealistické a nějak jsem se pořádně nemohl do toho filmu dostat...

plakát

Adamova jablka (2005) 

Tak trochu absurdní. Velmi mnohovrstevnaté snad v každé scéně, každém dialogu. Interpretačně nabízející asi tak tisíc možností a pohledů. Přitom jsem film hltal od začátku do konce a vůbec se v něm neztrácel. Každý si v něm totiž něco najde. A asi úplně každého musí oslovit ten optimismus, který z něj křičí skoro neustále, ač se to na první pohled nemusí zdát. Rozhodně si ho pustím ještě několikrát - myslím, že v něm je mnohem víc, než je člověk schopen odhalit a pochopit po prvním shlédnutí.