Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (2 997)

plakát

X-Men: První třída (2011) 

Prequely moc nevyhledávám, ale co se týče tohoto filmu, byl jsem nadšen, protože dokázal skvěle vytvořit půdu pro první díl originální série. Narážky, odkazy, postavy, příběhy postav i politická situace... všechno důvěryhodné. S takovou návazností jsem se setkal jen u Star wars, což byl ještě větší výkon než X men:první třída. Ale na druhou stranu SW jsou Lucasův život, u tohoto filmu šlo o zařazení mezi výborné dva první díly :-)

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Oproti dvojce a trojce podle mě posun nahoru. Plus je podle mě v tom, že to není překombinovaný a proto jde o zábavu, kterou v klidu okouknete v sobotní deštivý podvečer.

plakát

Super 8 (2011) 

80´, jak je mám rád. Kromě konce jsem se dost bavil

plakát

Obsluhoval jsem anglického krále (2006) 

Asi bych dal normálně tři, ale pak jsem si uvědomil, že je to film, který dneska u nás natočí jedině Menzel tímto způsobem. Nikdy mě nebrali jeho adaptace Hrabala, ale beru to jako klasiku a tady bylo tolik nadnesenosti a nápadů, že to nechám na čtyřech.

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Období myslím tvůrci zvládli v pohodě a i některé nadhodnocené artefakty zapadli do filmu akorát. Postavy jsou průměrné, ale v dobrém slova smyslu. Redscull vypadal taky jako z komiksu. Dá se říct, že jsem potěšen, že se podařilo natočit komiksový film, ne drama podle komiksu jako u nové série Batmana, proti které nic extra nemám, ale na Burtonovi dva filmy to v mém osobním žebříčku nemá.

plakát

Green Lantern (2011) 

Abych řekl pravdu, uvažoval jsem o třech hvězdách, ale poté, co jsem uviděl, jak plno lidí dalo jen dvě jsem musel tenhle film podpořit výš. Příjde mi, že oproti mnohým adaptacím komiksu si na nic nehraje a jistým způsobem, netuším proč, mi připomíná filmovou verzi Flashe z devadesátých let, kterou mám hodně rád.

plakát

Dirty Dancing 3: Capoeira Nights (2010) 

Capoeira mi přišla jako výbornej nápad. Po druhém slabším dílu jsem dokonce myslel, že skutečně dorazí i trojka. Nebýt parodickýho humoru a brát látku vážně, rád bych viděl, jak dopadne třetí Hříšnej tanec. :-)

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Střídavě různá kvalita příběhů a zároveň i žánrů scifi a hororu. Ovšem pořád to budou ty Akta x, která znám z dětství.

plakát

Akta X – Akta 1: Neotevřená akta (1995) (video kompilace) 

První z video filmů Akt x, kterých se potom objevilo jak hub po atomovém výbuchu. Sám mám doma první čtyři kazety a pokládám to za základy seriálu.