Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 995)

plakát

Rada nad zlato (2015) (studentský film) 

Dokument bych tomu rozhodně neříkal, vlastně bych tomu neříkal ani film. Nemá to koncept, dobré ozvučení, návaznost atd. Finanční poradce rád nemám, ale tohle mi připomínalo spíš pseudodokumenty od Moorea, kde se manipuluje za každou cenu s divákem.

plakát

Rezistence (2015) 

Velmi totožné pocity jako u první části. K tomu velmi nelogické, ba přímo debilní uvažování hlavní hrdinky mě až polévalo studem. Ač poslední záběr (kde se paradoxně sejdou dvě jediné skutečné herečky ve filmu) by mohl naznačit, že vše máme za sebou, podle nahlášeného pokračování pojedeme dál...

plakát

Room (2015) 

Před lety jsem slyšel recenzi tohoto filmu a říkal jsem si, to vypadá slibně. Dal jsem si ho na wishlist a od té doby nic. Nyní jsem se podíval, co na něm mám za filmy a našel jsem tam Pokoj. Zapomněl jsem o čem to má být, ale hned jsem se zorientoval u první scény (ono to zas není tak těžký). SPOILER ALERT Když jsem zjistil, že má film 2 hodiny, říkal jsem si, že nevím, jak to v tom pokoji utáhnout, aby to byla zábava. Proto jsem byl po hodině překvapený, když došlo k útěku a to víceméně bez větších potíží. Následné hodina, která je (stejně jako první část) natočena z pohledu človíčka, který nezná běžné věci v reálném životě, např. schody, mi přišla originální. Vlastně jsem téma těchto "sklepových" filmů bral za vyčerpané, ale tato narace mě přesvědčila o opaku.

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

Opět o stupeň ujetější, než předchozí díl. Je vidět, že autoři vzdávají úctu starším akčním klasikám, bohužel, spíše dementně, protože většina akce je roubována do filmu násilně a nelogicky. Třeba takové náhodné zjevení Jasona Stathama na oslavě v mrakodrapu je vážně nepochopitelné, proč tam přišel? Proč na začátku rozsekal celou nemocnici na cáry a k tomu půl města, když věděl, že to tam musí fungovat, aby se dal do pořádku jeho brácha? Jaktože Rock se zlomenou rukou střílí z rotačáku? Jak je možný, že Diesel zvedne auťák, jako kdyby to byla kilová činka? Sice je to cool a v dané chvíli to funguje, ale jen na první signální, když jen trochu zapnete, tak budete řešit maličkosti.

plakát

Scream Queens - Season 1 (2015) (série) 

Ještě teď jsem překvapený, jak dobrý to je seriál a to v několika směrech - jako komedie, kde se záměrně přehrává, aby postavy, které mají základ charakteru v reálném světě, vynikly vznikla tak satira. Dále jako parodie - jediná funkční po více jak desetiletí. Pak je tu třešnička pro lidi, kteří mají nakoukané základy, jako je Noční můra, Halloween či Mlčení jehňátek - mnohé odkazy, občas i jen zmínění nějakého jména, které, možná, ani nepostřehnete. Emma Roberts je dobrá a dotahuje svojí roli kam až dokáže. Ale nejlepší je, celkem nepřekvapivě, Jamie Lee Curtis. Je celkem jasné, že seriál je poctou pro její Halloween a svoji roli si tak užívá i tím, jak dokáže jít od mantinelu k mantinelu a chvíli skutečně hrát a poté karikovat. Scream queens jsou milé překvapení.

plakát

Spectre (2015) 

Upozorňuji, že jde o slabší 4*. Upřímně jsem byl rád, že je to zase o něco více bondovské, než CR a QoS. Je tu mnohem víc původní hudby. Opět se objeví Blofeld... a tady je problém, nejde o to, že tu je opět, ale o to, že se tu zrodí. Čímž z toho máme zase prequel ke starým dílům. Příběh je velmi jednoduchý, bohužel. Ale předtitulková scéna mi připomněla časy, kdy Bond byl o dost víc ujetější. Proto nelze hodnotit celýma hvězdama, je to jaksi celé polovičaté, takže 70%.

plakát

Spotlight (2015) 

Novinářský film ze staré školy, jako by vypadl ze 70. let. Naposledy jsem s touto tematikou viděl Noviny, paradoxně také s M. Keatonem. Tohle tu dlouho chybělo.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Lucasův šestidílný opus mám skutečně moc rád a nikdy bych si nedovolil ho hodnotit špatně a v tom to celé tkví, tohle už není Lucasův film. Jak jsem vyčetl v recenzi Mirky Spáčilové, kterou nemusím, ale v tomhle jsem s ní souhlasil - při uvedení prvního filmu v 70. letech bylo avizováno: POHÁDKA PRO DOSPĚLÉ. U "sedmé" epizody jde o pohádku pro teenagery a to je to špatné. Jelikož ve filmu, stejně jako ve všech současných a dementních sériích pro teenagery téměř postrádáte příběh, neboli je tak jednoduchý, že se nic neděje. U obou starých trilogií máte pocit monumentálnosti, vstávají vám chlupy emocemi, tady ani jednou. Proč? Za prvé je to nepřiznaný remake epizody čtyři, téměř ve všem, pouze se jinak poskládali titulní role. Když nastoupí na palubu Han Solo a spustí svůj ironický humor, máte pocit, že je to celkem v pohodě, ač od začátku uplynula půlhodina a nic se nestalo. Záporák, který se skrývá pod helmou je jak po odtajnění, tak dokud je skryt velmi trapný, nudný, není se ho třeba bát, je to nicka. Je třeba si říct, že celá původní sága byla protkána osudem Anakina, který byl ve všech částech, zde se z něj snaží autoři čerpat, ale je to trapas. Jakýsi První řád je nudným následovníkem Impéria, ale ani při snaze fanatizace, která vypadala jak z II. světové války se nedaří vyvolat žádné emoce. Co je zvláštní, že jak mi celý film přišel slabě trapný a nudný, tak mi seděla nová feminizovaná hrdinka... do doby, než popadne světelný meč a umí s ním jako mistr. To byl asi celý řád Jediů plný trapáků, že se musel od malička učit zacházet se silou, ale slečna Rey má jasno. Pro mě začala série nalezením Anakina a skončila smrtí Darth Vadera. Sám předseda českého fanu mě přesvědčil, že (pro něj) je to dobrý film, ale očekával něco úplně jiného a s tím vyrukoval i Franta Fuka a další. A já prosím, Luku, zůstaň tam, kde v kápi stojíš - pravděpodobně už třicet let.