Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (2 998)

plakát

Devadesátky (2022) (seriál) 

Úplně pominul poslední díl, který mě neuvěřitelně nudil. Ostatních pět částí bylo konzistentně dobrých a je na nich znát um scenáristický a zároveň vědomost vyšetřovatelská. Devadesátky ukazují, jak si zdejší galerky představovala svobodu. Ovšem nemyslím si, že by tento prequel převyšoval původní seriál.

plakát

Zámek a klíč (2020) (seriál) 

Překvapive stále ještě zajímavé a celkem nápadité. Teenageři tu nejsou vyobrazení jako slušňáci, kteří nepijí alkohol a nesouloží, ale uvěřitelně. Taky je tu naprosto minimálně současných Hollywoodských kvót, což dnes není samozřejmost. Jen si říkám, jestli by se neměl. Etflix zamyslet sám nad sebou, když napřed stáhl ze svých filmů Jih proti severu. Sice ho pak přidal i s vysvětlením, že být černým a sloužit je špatné, ale tady je stejná situace bez vysvětlení, sice jen jednou, ale pořád to platí.

plakát

Hon na vrahy - Série 1 (2021) (série) 

V Cinemě měl Hon na vrahy dost nízké hodnocení, ale ve skutečnosti šlo o průměrný dokument, který Vám rozšíří povědomí o třech případech vražd. Nemám s tím žádný problém. Jen v posledním případu jsem nechápal motivaci paní k tomu, proč uváděla křivá svědectví.

plakát

Hon na vrahy - Série 2 (2022) (série) 

I druhá série je celkem zajímavá, díl s náhodným střelcem mě tedy moc nebavilo, ale zbytek případu jsem neznal, tak jsem se rád podíval, jak se vyšetřovaly.

plakát

Aréna (1989) 

Musím pochválit tvůrce Mašek a kostýmů, že se snažili o velkou škálu bytostí a oděvů. Zbytek je však lichý. Tento film jsme mívali na VHS, ale já měl zákaz na něj koukat, prý pro přílišnou brutalitu. Teď jsem Arénu konečně shlédl a nevím, kde tam brutalita je. Souboje vypadají, jako koukat na herní Mortal Kombat, ale kamera by byla kousek za borcem, aby přez něj nebyla vidět prkenost a to, že se skutečně nebijí. Příběh není téměř žádný, nikde není vysvětleno, co to znamená být šampion vesmíru v tříkolovém zápase, který má zhruba váhu jednoho zápasů v Karate kidovi. Hodně laciné, ale na to jedno shlédnutí to šlo.

plakát

Bez milosti (1995) 

Snaha jít s béčkovými herci akčních filmů stříc 90. letům a zapojení virtuální bylo dost naivní. V roce 1995 již měli akční filmy nasměrováno jinam, áčkový herci to pochopili a ani těm se tehdy nedařilo. Bez milosti je nudný film, s dvojicí, která měla již své nejlepší filmy za sebou.

plakát

1989: Z deníku Ivany A. (2014) (TV film) 

Zábavně a zkratkovitě vylíčený rok 1989. Myslím, že hlavně pro děti, či mladší teenagery dobrý vstup k tomu, co se dělo.

plakát

Závislost (2018) (TV film) 

Klasický USA dokument, kde mluvící hlavy popisují své osudy, ty podbarvuje hudba, která Vám má říct, co máte zrovna cítit. Pro Evropana rušivé a navíc téměř nesdílné, nedozvíme se nic, kromě toho, že na analgetika může vzniknout silná závislost.

plakát

Meky (2020) 

Zpověď skromné hvězdy, která se podařila nacpat do 80 minut a vůbec jsem neměl pocit, že bych byl ošizen, či to bylo neuctivě krátké. Když to srovnám s Karlem, tak je to mnohem lepší a méně se to snaží dělat senzaci. Zkrátka skromný film a skromném muži, který dokázal mnohé.