Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 991)

plakát

Ronin (1998) 

Thriller jako vystřižený ze zlatého věku tohoto žánru. Sice ne vždy všechno bylo smysluplné, ale Jean Reno je zkrátka borec.

plakát

Báječná dovolená (1988) 

Scénárista prvních tří Bláznivých dovolený s Chavy Chasem napsal další komedii z dovolené s dobrými herci. Leč v tomto případě to nebylo tak slavné, i když prostředí chaty v lese může být malebné.

plakát

Je naděje (1989) 

Zhruba dvacet let jsem tento film hledal, což mi ztěžoval fakt, že jsem nevěděl, jak se jmenuje. Kdysi ho dávali v televizi a já viděl jen začátek, Od té doby jsem si pravidelně vzpomněl, že existuje, ale až s googlem jsem ho našel. Komedie z dob, kdy se v USA točili veselohry s dobrými herci, které nebyly třeskuté, ale velmi dobře se na ně dívalo.

plakát

Stopa do minulosti (2018) 

Něčemu, kde je Sly, byť cca. 7 minut, nemůžu dát odpad, leč by si to zasloužilo. Po plánu útěku 2, o němž všichni říkali jen to nejhorší, ale mě celkem bavil, jsem neměl dopředu žádná negativní očekávání, ale to jsem se pěkně seknul.

plakát

Zázrak v New Yorku (1994) 

Bohužel jsem neviděl půdodní film z roku 1947 a lidi tvrdí, že tento remake je ohavnost. Nemám jak srovnávat, tak ponechám průměr.

plakát

Letadla, vlaky, automobily (1987) 

Při premiéře filmu Na doraz jsem hodně slýchal, že je to podobné právě této komedii, která je však lepší. A musím tomu dát za pravdu. Dlouho jsem Letadla nemohl sehnat, ale konečně jsem je viděl a jsou fajn.

plakát

The Disaster Artist: Úžasný propadák (2017) 

The room jsem viděl několik dní před tímto a bylo to zajímavé kombo. Pokud je aspoň z desetiny pravda to, co se tu odehrává, pak je Wiseau fakt výstřední blázen s narcistní a paranoidní poruchou. Samotný film příliš nevyčnívá a myslím, že pokud ho uvidí ten, kdo neviděl Pokoj, pak nebude tušit, která bije.

plakát

Dvě nevěsty a jedna svatba (2018) 

Dvě nevěsty mají tu nevýhodu, že jsem je viděl hned po filmu Po čem muži touží, který byl jednoduše lepší. Ovšem Bohouš Klepl a Eva Holubová, kteří určitě nepatří mezi mé oblíbence tu mají role, které jim sedly. Hlavně Kleplův oddaný tatík, který sbírá kelímky od piva z koncertů Brutusu za posledních třicet let je fakt dobrej. Skoro jsem se teď přemluvil k vyšímu hodnocení, ale nemůžu ho dát.

plakát

Po čem muži touží (2018) 

Na moderních českých komediích (výjimka je Teorie tygra) je jedna velká vada, buď je to film, který vypadá jak epizoda nekonečného seriálu nebo jde o komedii, která je prostě jen tuctová. Tohle je, naštěstí, druhý případ, ale moc velkých plusů, které bych mohl přičít k nadprůměru tu není. Langoš je tradičně výbornej, ale moc si ho neužijeme. Polívková je taky fajn, ale nepředvede nic, co by si divák mohl zapamatovat jako hlášky ze Slunce, sena, Homolků nebo Pelíšků. Asi takhle je to film průhledný jak 20 gramů sekaný, ale neuškodí a to se taky počítá.

plakát

Pokoj (2003) 

Dávám jednu hvězdičku za to, že je to tak špatnej film, až je to vlastně super komedie. Normálně to nevypisuju, ale příběh je následující, možná bude obsahovat SPOILER: Hermafrodit s parabolickou anamnézou osobnosti je princ "Krasoň". Zlé třetí dvojče siamského jedináčka si koupilo hambáče u vokýnka. Armádní inhibitory serotoninového světelného řádu útočí na Enterprise. Filharmonický orchestr zapojil veganské menu do programu a aby toho nebylo málo, přichází Leprikón, ničitel světů. Tak to by bylo k ději a doporučuji.