Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (91)

plakát

Lovci trolů: Příběhy z Arkádie (2016) (seriál) 

Překrásný pohádkový seriál, který se nebojí potěšit i dospělé a nesklouzává do infantilnosti. Postavy jsou promyšlené, sympatické a po skončení třetí série jsem se s nimi loučila těžce. Jediné, co mi kazí zážitek, je pro mě neukončený konec. Konec třetí série jakoby vyloženě vybízel k pokračování, které nebude.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Ještě nikdy jsem neviděla nic, co by mě dokázalo tak šokovat a kdy jsem si už netroufala odhadovat děj. Kdykoli jsem měla pocit, že tentokrát jasně vím, co se bude dít, stal se pravý opak. Nejvýpravnější fantasy počin v současné době. Nemám jedinou věc, co bych vytkla. Seriál je hodně násilný, ale když se nad tím zamyslím, u jiných kousků mi vadilo, že i drsné prostředí bylo zobrazení líbivě a čistě. Tady je vše zobrazeno tak, jak je. Vlastně tu nesledujete jednotlivé postavy, ale dynastie.

plakát

Transformers Prime (2010) (seriál) 

Musím říct, že tento seriál mě nadchl. Animace je skutečně zdařilá a děj kvalitní, téměř žádný z dílů nepostrádá akci. Postavy jsou sympatické, rozdílné a člověk se o ně dokonce bojí. To přikládám velmi k dobru - animovaný seriál, kde se umírá. Nijak drasticky, nikdy není nic vidět, ale oceňuji snahu nepředstírat, že například člověk přežil pád a výbuch helikoptéry atd... dodává to Transformers punc opravdovosti : ) Další velké plus dávám za hlavní zápornou postavu Megatrona. Je vykreslen chytře a rozumně, což je u záporáka vražedná kombinace. Nenechává se strhat emocemi, aby kvůli tomu prohrál a občas se mi zdálo, že by Optimovi při přímém střetu docela nakopal. Optimus je další plus, hlavní kladná postava je klidná, mocná a moudrá a přesto nepatří do kategorie přemoudřelců na zabití, patří mezi mé nejoblíbenější charaktery. Děj se skutečně velmi mění a jsem ráda, že to tvůrci netáhli jen na cíl 'zničit Megatrona,' naopak zachází mnohem dál. Hlášky jsou vesměs promyšlené a velmi vtipné, zvlášť od Miko, bez které bych si to už neuměla představit. Jediné, nad čím člověk musí přivřít oko je menší nedomyšlenost na politické scéně, ale na druhou stranu, řešit i tohle by byla nuda - americká vláda totiž nad existencí oživlých robotů z vesmíru mávla rukou a pouze jim přidělila jednoho agenta na seznámení se světem. Ale na celkovém součtu je to malá výtka a rozhodně je to seriál, co stojí za zhlédnutí.

plakát

Ukradené Vánoce (1993) 

Úžasný film doplněný skvělou hudbou, který neomrzí :D Ponuře krásné prostředí a v hlavní roli kostlivec, který touží vnést do temného světa Halloweenu trochu vánoční nálady, příčemž ostatní příšery to pojmou dost po svém :D

plakát

Scooby-Doo a král skřítků (2008) 

Halloweenský trochu netradiční díl, hlavní jsou tentokrát převážně jen Scooby a Shaggy, zatímco zbytek party je poněkud pasivnější, a filmem se prohání plejáda strašidel a potvor z jiných děl :D Můj asi nejoblíbenější díl, který má docela překvapivý (a rozhodně ne záporně) konec. Řekla bych, že pokud někdo dává přednost tajemnu před logikou, je tenhle díl přesně pro něj : )

plakát

Scooby-Doo a piráti (2006) 

Jeden z nejlepších dílů s novější a dle mého lepší animací. Zábavné, akční a u tohoto dílu jsem opravdu skoro do konce netušila, jestli se film bude držet odmaskovávací šablony či ne : )

plakát

Final Fantasy VII: Advent Children (2005) 

Vizuálně úžasné, v původním znění skvělé (v angličtině mi skoro ulétly uši hrůzou) a plné výborných akčních scén, nicméně se nejedná o přímý děj FF, ale o pokračování hry, takže kdo nehrál, bude v ději opravdu hodně tápat a plno náznaků mu asi unikne úplně, včetně vztahů mezi postavami. Přesto myslím, že film už jen za to zpracování stojí za to.

plakát

Ferda Mravenec (1984) (seriál) 

Mám pocit, že negativní komentáře vychází jen ze zášti vůči německému zpracování. Seriál je moc povedený, hravý a krásně animovaný. Epizody jsou vtipné, některé se drží předlohy téměř do puntíku (například zapřahnutí šneka). Jeden z mých nejmilejších dětských seriálů, právě díky líbivé kresbě, co českým dílům chybí prakticky všude. Díly se od sebe různě liší, některé jsou dobrodružné, jiné záhadné nebo romantické. Vysoké hodnocení si právem zaslouží.

plakát

Kačer Dodgers (2003) (seriál) 

Úžasné, Dodgers se z trošku nablblého Duffyho stal dobrodružnou postavou, která tu nablblost proměnila v charisma :D Jeden z nejlepších seriálů na motivy 'vypůjčení' postav odjinud. Dodgers, Marvin a královna Marsu ve vtipných, promyšlených a nápaditých epizodách. Kresba je skvěle provedená a vesmírné mise se tu povedly (narozdíl třeba od variace vesmírných strážců Médi Bédi, která byla nablbá v tom nejhorším slova smyslu).