Reklama

Reklama

Ferda Mravenec

(seriál)
  • Česko Ferda a jeho příběhy (více)
TV spot
Animovaný / Dobrodružný / Pohádka / Rodinný
Československo / Velká Británie, 1984, 26x25 min

Ferda mravenec, veselý chlapík s červenou puntíkovanou mašlí kolem krku, který se ničeho nezalekne, už potěšil několik generací malých čtenářů knížek Ondřeje Sekory. Tentokrát se Ferda, brouk Pytlík, Beruška a další staří známí objeví v německém animovaném seriálu. Ferda je kamarád jaksepatří, je chytrý a šikovný, se vším si ví rady a vždycky je ochoten pomoci přátelům i těm, s nimiž se setká poprvé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (50)

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Není třeba hodnotit. Pro děti je to pětihvězdičková záležitost. Úžasný zpěvák Kája Gott, který dosahuje v tomto seriálu vrcholu. Snad všichni znají znělku, včetně Japonska a Německa. Pro mě obsahuje hluboké poselství. Snažit se pochopit všechno a všechno postavit. Dneska to ale nejde a proto je to pro mě pohádka. ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Německá série tohoto seriálu se mi moc líbila, jelikož je to taková komedie a groteska. Ta animace je pracná a nadýchaná, jsou tam furt nějaké hádky. Už tam chybí jenom zvuky z Psa Filipsa, protože tohle je groteska. Což ty zvuky se opravdu v pozdějších dílech objevovaly. Až na to, že ty zvuky byly dle mně špatně nakombinované a dějově zrovna ty pozdější díly byly už spíš pohodové než ztřeštěné. ()

Reklama

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Kromě příliš vlažného hlasu Marka Ebena, který je sice skvělý moderátor, ale pro dabing zcela nevhodný a ještě horšího Petra Vacka, který zní spíše jako teplouš či babochlap, než Ferdův pes, je zde naštěstí i plejáda výtečných herců-dabérů v čele s jedinečným broukem Pytlíkem v podobě skvělého Karla Heřmánka. Jeho "brouk Sáček" zde, ale např. i Rampa Mckvák z Kačerů je fantastický, stejně jako "kačerovský profesor Nula" Jirka Knot v mnoha jiných postavách, pánové Lábus a Nárožný a další. Nebýt nudného dabingu Ferdy a zcela trapného dabingu jeho psa, dal bych za některé velmi povedené díly i plný počet, takto je to na tři body a když to vezmu očima dítěte, které si velmi hezkou animaci prostě musí zamilovat, přidám ještě jeden, tedy čtyři celkem. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Prvá vec o ktorej viem, že je z časti aj Lichtenštajnská. Rozprávka o nebojácnom mravcovi s dobrodružným duchom a zaujímavým červeno-čiernym šálom a bielo-červenými teniskami, či bielymi rukavicami. Ako rozprávka to bolo dosť podivné, ale tak ako pri väčšine týchto, ktoré mali jednoduché animácie som aj tohto Ferda bral v pohode. ()

drozd 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, která z Ferdy zůstala je jeho jméno a šátek. Možná je to zábavné, ale už ne jako Včelka Mája. Ondřej Sekora napsal něco úplně jiného. Kdo nevěří, zkuste si to přečíst. Přihlouplé díly (např. s Beruškou letící na soutěž krásy někam na Havajské ostrovy) jsou pro mě totální vrcholy nevkusu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Ferda mravenec se poprvé objevil 1. ledna 1933 na stránkách Lidových novin. (M.B)

Reklama

Reklama