Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (554)

plakát

Místo u moře (2016) 

Decentní, vkusný, uctivý. Manchester vyhrává svým přístupem k lidské tragedii jako takové. Nekazí si štít necitelným patosem, maluje civilní stránku tématu, fáze truchlení daleko za prvopočátečním třeskem a unylou všednost, jíž je Casey Affleck dvorním hercem. S utrpením se tu nakládá střídmě a ohleduplně a pietní soundtrack akorátně dotváří smířlivou i trpitelskou duši filmu. A jako koření ždibec humoru a nejsympatičtější náctiletá postava za poslední roky. Jedna jediná poznámka - o malinko kratší by to možná bylo ještě lepší. Ale to fakt neva. Manchester je vším, přístupem, tempem, herectvím film podle mého gusta.

plakát

Můj kamarád drak (2016) 

Nečekaně hezké a citlivé. Cena za nejmilejší CGI postavu roku 2016 je jasná.

plakát

Tajemství smrti slečny Neznámé (2016) 

Úvod vynikající, neotřelý, v půlce ale nastupují laciné žánrové propriety, aby se tonakonec zvrhlo v tisící derivát Kruhu. Obrovská škoda.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Píšu to nerad, ale za mě je Rogue One generická arkáda, která by udělala nejlíp, kdyby se vykašlala na snahu o epiku a přejmenovala se na Star Wars Battlefront: The Movie. Na všech rovinách se nabíhá na dobrou, ale celé to bití o mříže končí jen jejich mírnými otřesy, k prolomení nedojde ani jednou. Překvapivým plus jsou postavy, z nichž sice na trvanlivost aspirují jen slepý asiat a K-2SO (aneb nelegitimní potomek TARSe a Chappieho), ale chce se věřit, že ve filmu s funkčnějším příběhem (popřípadě v seriálu) by se tahle parta nakonec rozjela slibně. Jsou to pořád Star Wars a propriety i trademarky jsou tam, kde mají být, ale tahle poloepizoda se ve své bablblosti nedá brát jako víc než jen průměrně zábavná informativní výplň.

plakát

Dívka ve vlaku (2016) 

Female power. Blunt je boží (scéna u zrcadla na Oscarec), škoda slabýho konce.

plakát

Doktor Strange (2016) 

Konstantní příval marvelovek už se dávno stal samozřejmostí. V univerzu zavládla určitá rutinnost, a hlavně šablonovitost, a vtipálkovská vlna nastolená Strážci galaxie už taky notně zevšedněla. Doctor Strange se schématu nijak zvlášť nevymyká, je klasickým marvelovským originem a opisuje již stokrát opsaný oblouk. I to jde ale pořád udělat zábavně. A Doctor Strange je zábavný. Dokonce hodně. Hned v závesu se řítí přívlastek "pitomý", ale to neva, možná naopak. Nebrat se až moc vážně k tomuhle předomenzovanému charakteru sedí, je to přeci jen dost přestřelená záležitost, všechno ale tkví v podání, a to prostě vyšlo. Počátkovské hrátky strhují, charaktery mají svojě rozměry a baví a Cumberbatchův bas neselhává. Palce do všech směrů.

plakát

Den nezávislosti: Nový útok (2016) 

Postavám vládne africký diktátor, po destrukci v paměti ani stopy, vybavím si toliko 80 Hemsworthových "arrrgh" a cukající ňadro Maiky Monroe.

plakát

Furiant (2015) (studentský film) 

Řemeslně dobrý, ale nemístný, neuctivý, přeandersonovatělý.

plakát

Sníh padá na cedry (1999) 

Rozmáchlost hudby a vynalézavost kamery bohužel umocňují scenáristickou schematičnost - obsah audiovizuálu absolutně nestačí. Oproti knize navíc přibyl patos a didaktičnost. Max von Sydow ovšem bravurní.