Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (303)

plakát

Osvícení (1980) 

Až do teď jsem neznal a považuji to za chybu. Skvěle natočený horor, který si myslím je klasikou. Tak by se filmy měli točit. Některé scény si fakt na dlouho zapamatuju.

plakát

Zelená míle (1999) 

Novodobý příběh ježíše krista? Nadpřirozené schopnosti a závěr mi to hodně připomínají. Líbí se mi jak režisér dokáže ohladit hrany všeho co by zavánělo nějakou nepříjeností. V tom filmu se vlastně nestane nic zlého co by nebylo posléze potrestáno. Herecký výkony mi přišli úžasné od všech.

plakát

Trvalé bydliště Praha (2008) (studentský film) 

Na to že to natočil někdo na FAMU je to docel a vyzrálé. To bezdomovectví je docela romantika, že. Pavel Bém ve své nejlepší roli.

plakát

Čtyři lvi (2010) 

Pro mne jeden znejlepších filmů, které jsem kdy viděl. Tenhle humor je příémo pro mne. A mám rád i tohle žertování o vážných tématech. Ve skutečnosti je ten film dost smutný. Když si uvědomím, že nic není tak jak se to tváří. Ideály zemřely a spravedlnost neexistuje.

plakát

Pouta (2009) 

Zrůdnost jedince na pozadí zrůdnosti doby v celé své "kráse". Prostě jsem tomu filmu uvěřil, že to je reálné a možné. V podstatě je to ilm o lásce. Tedy spíše o tom co se stane s láskou v rukou deprivanta. Z profesního hlediska by mne zajímalo dětství toho člověka. To jsem chtěl dát do závorky, ale bohužel nemůžu zvíře by se takhle nechovalo. Atmosféra celého filmu je krásně šedivá. Tu dobu jsem zažil krátce, ale mám pocit, že když se podívám na lidi, kteří v té době uvízli do teď tak jsou stejně šedivý.

plakát

Sběrné surovosti (1965) 

To by se mělo pouštět ve školách. když se probírá co to je pábitel. zaměstnanec zběrny je fakt úžasný. prostě idol. takhle bych chtěl v životě skončit.

plakát

Bílá stuha (2009) 

Jeden z nejlepších filmů co jsem poslední dobou viděl. oceňuji hlavně precizní filmařinu. Dobře vystiženou dobu, kdy se film odehrává. V jednoduchosti je zde síla, všechno si tak nějak poklidně v šíleném tempu běží. postavy jsou dost propracované a věřím jim to.

plakát

Sedmá pečeť (1957) 

Hodně dobrý. Taková trochu road movie z 14. století. Krásně zpracované téma o těchto otázkách teď přemýšlím často a tenhle film mi dokázal poodkrýt další stupně v myšlení.

plakát

Děrsu Uzala (1975) 

Výborný film, vůbec se nedivím, že toho oskara dostal. Velmi citlivě spracované téma spětí s přírodou, ale i vzathů mezi lidmi navzájem. V dnešní přetechnizované a falešné době film dostává jiný rozměr než v době svého vzniku a o to je vzácnější.

plakát

Evangelium sv. Matouše (1964) 

Proč už se netočí takové filmy? Škoda. Velmi jednoduše natočený film, bez zbytečných odboček a kudrlinek. Přesto velmi efektní. To je to filmové umění umět udělat z obyčejných obrázků celek, který funguje a strhne diváka.