Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (93)

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Koncept "Tony a jeho létající brnění" mi prostě nesedl. Stejně jako roubování příběhu na scény, Tonyho záchvaty úzkosti a i přestože se jedná o komix, za vlasy přitažené akční scény, z 80% založené na Tonyho částečném oplátování. Takhle je pro mě třetí Iron man pouze zručně natočená, vysokým rozpočtem naleštěná zábava na jedno zkouknutí.

plakát

Trans (2013) 

Jedna navíc za hudbu.

plakát

Gangster Squad – Lovci mafie (2013) 

Kdyby se jednalo o komixovou adaptaci, chápal bych Pennovo záporáctví a drsnou kladnost zbytku ”sedmi" statečných jako žánrovou nadsázku, na jejímž zdůraznění by šlo celý film postavit. Ovšem v tomto případě snaha o vážnou tváŕ L. A. - Confidental naopak posílá celý film naprosto do kytek.

plakát

96 hodin: Odplata (2012) 

Obrovská škoda! Tvůrcům se podařilo zničit veškeré kvality charakteristické pro první díl. Béčkový, avšak účelově úsporný příběh, který dal plně vyniknout Neesonově buldočí zarputilosti, drsné syrovosti akčnich scén a především obrovskému tempu a intenzitě s kterou se odehrával je pryč. Nahradilo ho rodinné melodrama s klipovitymi souboji a dementním chováním postav na samé hranici snesitelnosti. Škoda.

plakát

Slova (2012) 

Filmu se úspěšně daří balancovat na hraně melodramatu a patosu a zároveň se prodává i přiměřeně inteligentní zápletkou, takže si nehraje na nic víc než ve skutečnosti je: příjemně emotivním snímkem na jedno shlédnutí.

plakát

Země bez zákona (2012) 

Ačkoliv by jistě šel filmu vytknout slabší příběh - v podstatě se jedná o slepenec často používaných scénáristických dobových šablon, nejedná se v tomto případě o vyloženou slabost. Film ve své působivosti stojí především na dokonale atmosféricky a herecky podaných jednotlivých scénách, takže se spíše řadí k "zážitkovým" filmům typu Američan či Driver.

plakát

Zátah: Vykoupení (2011) 

Typická shaolinská mlátička ve SWAT kabátě okořeněná efektní dávkou naturalismu.

plakát

Dokonalý smysl (2011) 

Pěkně natočené, ale jinak z hlediska působivosti slabé. Příběh je příliš podbízivý, prvoplánový a učelově ždíme dané téma, navíc se zbytečnými odskoky do soukromí hlavních postav, které ho ještě více "ředí". Celkově větší sevřenost a omezení témat by myslím příběhu prospělo více.

plakát

Děti moje (2011) 

JIstě, není to dokonalé. Kdo čeká druhou Bokovku bude pravděpodobně zklamán. Když pominu vedlejší příběhovou větev prodeje půdy, bez které si dokážu celý snímek představit (včetně povinné idealistické tečky), tak je to především hlavní téma rodinných vztahů a vypořádání se (soukromé i příbuzenské) s rodinnou tragédií, které drží snímek svou umírněnou afektovaností a pouze sporadicky prostupujícím situačním humorem na vysoké úrovni.