Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (156)

plakát

Klíč svatého Petra (2023) (TV film) 

Česká televize se opět nepoučila a spatlala další vánoční pohádku, která nemá hlavu a patu.

plakát

Amerika (2022) 

Režisér Cukráře přichází s dalším milostným trojúhelníkem, ale tentokrát bez gay tématiky. Kromě kvalitních herců musím ocenit hudbu, vizuální stránku filmu, krásu izraelské přírody a především střih. Režisér přesně ví, kdy má film posunout dál, aby nezačala nuda. Film vznikal v české koprodukci, která ovšem zahrnovala pouze postprodukci - hudbu, zvukové efekty, barevné korekce obrazu.

plakát

Blízko (2022) 

Konec bezstarostného dětství přichází s nástupem dvou 12letých chlapců na novou školu. Posměchy spolužáků vedou k děsivé tragédii. Otázka jestli mezi chlapci je pouze kamarádství nebo i láska zůstává nezodpovězena, ale to není důležité. Pomalu sledujeme jak jeden uvolněný kamínek může změnit celý život. Trauma, které v životech hlavních hrdinů zůstane už nikdo nevymaže, ani po konci filmu.  Dramatický příběh je natočený s jistou dávkou lehkosti a přitom citu. Od prvního záběru mne film vtáhl svou energií do děje a nepustil do samého konce. Můj nejlepší film na MFF KV a třetí místo v divácké ceně 2022.

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Jako hororová parodie to funguje a přiznejme si, Sam Raimi horory umí. Spíš je otázka, jestli film funguje jako součást MCU. Dneska už pomocí triků je možné vytvořit jakýkoliv vesmír a pokud máte rozpočet Marvel Studios, tak se nemusíte moc omezovat co do filmu ještě přidáte. Film tak působí jako směs všech možných utržků a odkazů až skoro připomíná filmové parodie z 90. let, ale ty byly vtipné právě nedostatkem v rozpočtu.

plakát

Hrdinové dělnické třídy (2022) 

Drsná srbská černá komedie o souboji líných stavebních dělníků s podvodnou realitní společností. Kromě mladého manželského páru v jednom záběru tento film neobsahuje žádnou kladnou postavu. Film nemilosrdně kritizuje srbskou společnost včetně církve a televizního zpravodajství. Humor je velmi brutální a pro každého asi není. Za mne však 70 %

plakát

Ještě jedno jaro (2022) 

Velmi přesně natočený dokument o epidemii pravých neštovic. Zpětně člověk musí ocenit jugoslávské státní zdravotnictví. Ale k samotnému filmu. Pomalu ubíhající roztřesené záběry nejsou pro každého, ale na druhou stranu jste přímo u toho. Hudební/zvuková stránka filmu je místy velmi nepříjemná a zvyšuje celkovou temnou atmosféru. Doporučuju vidět i z toho důvodu, že nyní (červenec 2022) se do Evropy vrací virus opičích neštovic a film přesně zachycuje rychlost šíření této choroby i její hrozivé nebezpečí.

plakát

KIMI (2022) 

Sympatická jednohubka

plakát

Kousek nebe (2022) 

Když jsem se po třech hodinách filmu podíval na hodiny, zjistil jsem, že uběhla pouze hodina. Film jede v pomalém až téměř dokumentárním tempu, ale právě to zachycení obyčejného života ve švýcarských Alpách z něj činí zajímavý snímek. Film táhne také herecký výkon hlavní hrdinky.