Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První případ výzkumného týmu paranormálních specialistů je situován do oblasti, která je známa tím, že v ní mimozemšťané v 80. letech často a rádi zanechávali kruhy v obilí. Tentokrát ale v kruhu nechali i mrtvého muže. Ufolog je uprostřed parného léta nalezen zamrzlý v kostce ledu. Jak dlouho byl v kontaktu s mimozemšťany z Epsilon Eridani A? A čím je tak naštval? (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

R.E.M.

všechny recenze uživatele

První, co mě napadlo po přečtení obsahu seriálu, zfilmovali fantastickopohádkovou legrácku bratrů Strugackých, novelu Pondělí začíná v sobotu, ojedinělou a odlišnou od jejich „vážných" klasických sci-fi. I začátek je totožný, do ústavu zkoumajícího paranormální jevy přichází čerstvý absolvent začít svou pracovní kariéru. Po úvodním dílu nemůžu hodnotit, jak moc se scénáristé nechali inspirovat a kde čerpali, popř. jest-li se nepřiznaně zkopírovalo a kolik prvků odjinud se použilo. Ale zpět k seriálu. Humor zastupovalo jen pár dávno známých vtípků, k tomu se přidala drobná detektivní linka (ta mi pointou zločinu připomněla jednu starou francouzskou komedii), dohromady slaboučké něco. Líbila se mi paní Lenka Termerová, milé překvapení v takové roli. Pobavil mě závěr. No jo, puberťáci mívají potřebu se předvádět. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Naprosto promarněná příležitost, mohlo tu vzniknout něco podobného Aktům X či Faktoru PSÍ, taková akta X komunistického režimu a místo toho tu máme zase takovou zhovadilost. Naprosto to zabili. U nás prostě nejsou schopni natočit nic pořádného i když mají k dispozici takový materiál, jako mají v tomto případě. No nic, dám šanci ještě druhému dílu a pokud nedojde k rapidnímu zlepšení, tak končím. ()

Reklama

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový československý Scooby Doo, akorát bez akce, zábavných momentů a pořádně střelených postav. Námět je ale dobrej, jen mi připadá, že tomu prostě chybí trochu drajv - např. rychlejší tempo dialogů apod. Vtipy by nebyly taky špatné, kdyby nebyly podávány tak suchopárně. Celá epizoda se nese furt ve stejném pomalém tempu, takže pro diváka, kterého tématika nezajímá, to začne být po čase nuda. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Alergie na politiku se léčí ve Františkových Lázních a konzervy s příchutí UFO by u nás neprošly přes hygienu... Tyhle a jiné hlášky mě dost bavily, možná některé zlidoví. Čeština si zaslouží polochtat. Ten dobový kontext má potenciál. Pracoviště paranormálních jevů mělo se vším tím haraburdím a citacemi géniů atmosféru tvořivé dílny v psychiatrické léčebně. Epizoda se mi zdála rozdrobená na segmenty, které nedržely při sobě. V závěru se vtip najednou přehoupl do rekonstrukce zločinu, jako kdyby přišel jiný realizační tým. Jinak zajímavá práce se světlem, resp. s tmou. Výborná hudba, zvláště ty houslové pasáže. Uvidíme, jak si seriál povede. Zatím 3*. ()

Johny203 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Muž v ľade uprostred kruhu v obilí to je predsa skvelý začiatok, akurát škoda že tam všetko zaujímavé končí. Zvrhne sa to totiž v klasickú detektívku a to ani nie veľmi zaujímavú. Paranormálne javy idú bokom, podobne ako väčšina osadenstva ústrednej jednotky. Ty síce na prvý pohľad vyzerali zaujímavo, na ďalšie sa však už nedostalo.  Na klasické, teda vážne, vyšetrovanie paranormálnych záhad sa tu nedostane, rovnako tak ani na jeho odľahčenú verziu a aj keď to spočiatku vyzerá ako paródia, tak ani týmto smerom sa seriál nevydal. Tie pokusy o vtip tomu škodia, zbytočná angažovanosť detto. Absencia nápadov je sebazničujúca. Obrovské sklamanie. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

  • Scény ze zemědělského družstva se natáčely na farmě v Opatově u Svitav. (Olík)
  • Klubovna ufologů se nachází na fotbalovém hřišti v Třebotově u Černošic. (rakovnik)

Reklama

Reklama