Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (252)

plakát

Rango (2011) 

Takový průměrný animák, ve kterém, kdo chce, si něco najde... Jinak příjemný na koukání, dobré písničky a občasné vtípky... A chápu Ranga, proč se choval, jak se choval... ;)

plakát

Čarodějův učeň (2010) 

Pohádky a fantasy mám ráda... a začalo to slibně, Nicolas Cage v jedné z hlavních rolí, příběh celkem dobře koncipovaný, ale pak se postupně objevilo pár "klišé", které začali ubírat na kvalitě... Potěšil, ale dvakrát ve výsledku nezaskočil... Leč shlédnout doporučuji, kdo kouzla a báje máte rádi ;)

plakát

Děcka jsou v pohodě (2010) 

Nu, jednou se podívat, proč ne... celkem příjemná komedie, ale musela jsem si taky chvilku zvykat, jelikož podobné téma ve filmech jsem mockrát ještě neviděla... možná časem...

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Jak to napsat? Lepší čísti knihu, než-li shlédnout tento film... Natočeno ku oku teenagerů, o pubertálním chování, projevech,... Jinak ponuré (což mělo býti) i hezké humorné chvilky... ale např. scéna honění v lese lapkama - úděs, nedalo se téměř sledovat - ano, působí zmateně (což při útěku má), ale ne aby člověka bolely oči z dívání... a scény při ničení viteálu mečem z Nebelvíru - tak to bylo přehnané... Holt, i u knih jsem čekala na poslední díl, abych mohla uzavřít kapitolu HP... ale u posledního dílu nevím, jestli i druhý díl chci vidět v kině...

plakát

Chudoba má mnoho příběhů (2010) 

Krásné... fantazie některých je tak tak bohatá, tak jim ji neubírejme a hlavně nezabíjejme ji...

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Nečekala jsem, že by se mi další animák mohl tak moc líbit, ale tenhle má své kouzlo - jednak dialogy, jednak ztvárněním, jednak námětem, zápletkou... Holt rodinné generační spory, určité předurčení, tradice a vše s tím spojené je všude, ale neznamená to, že by to tak muselo být stále a že se něco nemůže změnit, ba že by se nemělo změnit... ;) (velmi dobrý soundtrack: John Powell, Jonsi ;) )

plakát

Karate Kid (2010) 

Nu, hezká podívaná pro děti, puberťáky a některé dospělé... trošku jsem čekala něco více, určitá podobnost s původní verzí tam prý je též... Celkově: nelituji, že jsem to viděla, hudbu (James Horner) z toho budu poslouchat asi ještě dlouho, zápletka taky celkem fajn, ale předvídatelné... Leč technika výcviku milého pana údržbáře se mi hodně líbila a jestli aspoň trošku budu schopná ji aplikovat poté na své děti, budu velmi šťastný člověk. Kung-fu není pro boj, je pro obranu člověka, je to styl života - s tím souhlasím a nemám ráda, když si někdo upravuje dobrou věc k obrazu svému, aby vytěžil co nejvíce a poškodil okolí... Jde to i jinak, ne snazší cestou, ale zajímavější... ;)

plakát

Kick-Ass (2010) 

Wau... už dlouho mě film tak nepřekvapil... a nezaskočil... pustila jsem si trailer a říkala jsem si - dobré - komedie - něco na odlehčení... ouha... po pár desítkách minut si říkám - ouha, co to je... poněkud drsnější, než se na první pohled zdálo... Ano, charakteristika tentokrát sedí dosti trefně: je to akční, krimi, thriller (s tím jsem zpočátku nepočítala), ale i komedie (pár prvky... chvála za ně...). Není to pohádka, ale věci, které se dějí, můžou dít a není k nim daleko... O životě, se kterým se nechcete smířit, o tom, jak lze vychovávat, o pomstě, s kterou ne všichni mohou souhlasit, ale ve svém okolí mám pár lidí, kteří by položili za rodinu život a chtěli by, aby zvítězila pravda, ať se to lidem líbí či ne... Originální, reálné, netradiční... ano, režisér Matthew Vaughn mě dokázal opět mile překvapit a utvrdit, že stále jdou točit filmy, které stojí za to vidět... Hudba perfektně dotváří...

plakát

(K)lamač srdcí (2010) 

Hmm... odpočinkový film od kterého nesmíte čekat překvapující myšlenky - ano, zasmějete se, ale celkem dobře můžete odhadnout, jak to bude probíhat... Celkově však normální snímek a když překonáte prvních cca 20 minut, tak se pak dostanete do děje... ;)

plakát

Králova řeč (2010) 

Kvalita filmu nesporná a výkon Colina Firtha obdivuhodný, ale kdyby stejné téma nebylo zpracováno dříve, tak by u mě vystoupil tento film hodně vysoko. Takto mohu ještě vyzdvihnout maximálně skvělou hudbu od Alexandre Desplata.