Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Romantický

Deníček (42)

Obrázek ze seriálu ...

... který jsem aktuálně dokoukal.

Obrázek ze seriálu ...

Jana Eyrová od Zeffirelliho ...

... z roku 1996 má nenápadnou vizuální krásu. Souhlasíte?

Jana Eyrová od Zeffirelliho ...

Právě jsem dokoukal.

Pěkné!

Právě jsem dokoukal.

Takto ...

... mě vyhodnocuje internet:

Takto ...

Komentář ...

... k seriálu Die Now, který zde ještě není zařazen:

Uváznuti v smrtelné online hře. Zhruba desetihodinový sci-fi seriál (2017-2018), který klame tělem. Opticky je pro teenegary, v reálu je svoji inteligencí, krutou realitou a etickými otazníky (jedna postava je vyloženě zvrhlá) vhodnější pro diváky starší. Řešení některých problémů jsou tak náročná, že divák nestíhá, což považuji za pozitivum, protože kdyby byla jednodušší, nebylo by to věrohodné. Psychologie, hry, mentální klaustrofobie, akce, romance a trocha humoru. To celé super zpracované, s více než 3000 triky a více, než osmdesáti herci v rolích hráčů.

Korejské seriály

Z dvaceti jihokorejských seriálů na videu jsem viděl, přestože nejsem na seriály expert, zhruba polovinu. Příjemný výběr!

Divím se ...

... jak rychle mi od přátel vyskočilo přes 200 aktivit - načež zjišťuji, že jeden ohodnotil snad všechny epizody The Big Bang Theory :).

Rookie Agent Rouge (seriál), Čína, 2016

Komentář k seriálu (45x45), který tu na ČSFD ještě není:
Ohňostroj za jasného dne. Možná, kdybych měl za sebou deset špionážních seriálů, mluvil bych jinak, ale aktuálně toto chci zařadit mezi svých 10 nejoblíbenějších seriálů a zajímá mě, jestli hlavní postavy měly svůj živý předobraz.
Za jediné drobné mínus považuji, že je seriál téměř apolitický. To "téměř" je důležité. Někdy kolem epizody 36 nastal moment, že jsem si řekl "wtf", ale jinak je to překvapivě velmi objektivní a férové. Ani Japonci kupodivu nejsou primárně za svině (na obou stranách jsem našel postavy, kterým jsem fandil). Kdokoli se může zachovat jakkoli. Tempo občas zvolní, aby zase nelítostně pokračovalo dál. Nepředvídatelné, stejně jako druhá čínsko-japonská válka, při které Japonci vtrhli do země s občanskou válkou (nacionalisté a komunisté bojovali proti sobě).
Samostatnou kapitolou je provedení. Hlavní hrdinka je sympatická a výborná herečka, jejíž občasná arogance je přitažlivá (pokud je takováto i v běžném životě, pak by stála za seznámení). Postavy okolo téměř perfektní (v několika momentech jsem u některého vedlejšího charakteru zaregistroval jemné vrzání, ale to není za 30 hodin nic, co by stálo za řeč). Nádherné kostýmy, exteriéry, interiéry, až obdivuhodně proměnlivé na takovou délku seriálu. Plně profesionální kamera snad nikdy není vyloženě statická. Pohled ze směru letící kulky, která zanechá na tváři krvavou šmouhu a udeří do pozadí. Permanentní napětí, flashbacky minimální. Kruté, nostalgické, realistické, smutné.
Ending song: