Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (17)

plakát

Chlapci ze sousedství (1991) 

I když o tom moc nevím, přijde mi to jako skvělý a reálný vhled do ghetta v LA v 90. letech. Styl mluvy, auta, domky, život na ulici, rodinné vztahy a pak ten příběh, jak ta čtvrť někoho chtě nechtě semele. Na 2 hodiny jsem se přenesl v čase a prostoru.

plakát

Meru (2015) 

Tak si tu ulozim takovy svuj postreh. Představte si, ze lezete to nejtezsi na svete, co se lezt da. Lezete to nekolik dnu, malem vam u toho odpadnou prsty u nohou a zhubnete tak 10 kilo, a to vsechno jen proto, abyste se asi 100m pod vrcholem obratili a sli zpet. Ok. Urcite budete mit jeste jeden pokus. Vzdyt lezete cely zivot. Ale nez se k nemu vubec dostanete, tak si kolega zprerazi krcni pater, udela diru do hlavy a pretne jednu mozkovou tepnu. Druhy kolega zas okusi pravdepodobnost 1:1000000, kdyz prezije pad laviny, ktera by zavalila mozna i mensi mestecko, coz mu samozrejme malicko rozhazi psychiku. Co ted? Nakonec se nejakym divnym stavem mysli prece jen rozhodnete zkusit Meru jeste jednou (jo, do toho jeste zjistime, ze tretimu do party kdysi pri lezeni zemrel nejdriv jeho mentor a pak i jeho nejlepsi kamos). Takze, lezeme. Kolega, ktery mel zustat na vozicku, jeste po ceste malem dostane stroke, ale nic uz nezabrani tomu, aby po cca 10 dnech lezeni nebo kolika, bylo dosahnuto vrcholu, kde pred tim nikdy nikdo nestal... No, pouceni pro me, at si priste, kdyz budu mit pocit, ze se toho na me v praci vali moc, vzpomenu na tenhle dokument.

plakát

Cowspiracy - Klíč k udržitelnosti (2014) 

Spoustu cisel, ktere jsou aspon dle internetu dost spekulativni. Jde to dost do extremu a chybi tomu trochu pokory a objektivity. Je to typicky nacechrany dokument, ktery ma sokovat. Ale to poselstvi je dobre a musim autory ocenit za cistou a uprimnou snahu vytvorit silny influence na sve divaky. To, ze nas jidelnicek prispiva bohate k znecistovani Zeme byl k roku 2020 uz celkem znamy fakt. Go vegan ani vegetarian u me neni na poradu dne, ale i tak me to zase jednou trochu donutilo zamyslet se, jestli bych nemohl konzumaci dairy produktu snizit a kupovat drazsi produkty. Nebo idealne koupit zahradku a chovat tam kachny a slepice.

plakát

Stay Here (2018) (pořad) 

Netflix show. Afektovaná Američanka a geek Australan (nebo Brit? ten přízvuk je fakt podivný) přijedou, udělají pár opiček na kameru, aby nakonec nastavili Airbnb business k lepšímu. Je spravedlivé ale říct, že se ta dvojice poměrně drží a míra otravnosti je snesitelná. Stay Here má příjemnou stopáž do 30 minut a narozdíl od jiných reality show to bere tak nějak vážně. Tipy, triky mají hlavu a patu. Kosmetické i marketingové změny jsou solidně vidět a přijde mi, že vždy trefí do černého. Krom toho si můžete výsledek skutečně najít na internetu a holiday rental si zarezervovat. Líbí se mi navíc, že se to neomezuje jen na přestavbu nemovitosti nebo interiéru, ale snaží se také prodat zážitky. Pro mě osobně povedená reality show, u které čekám na další sérii.

plakát

Tiché místo (2018) 

Velmi, velmi cool horor, který si napsal a zrežíroval Krasinski a obsadil do hlavní role sebe a svojí manželku, ale což. Originální nápad jak prase, aspoň jsem ještě o žádném podobném námětu neslyšel. Napětí se dá krajet, stopáž to má tak akorát, a jestli je tam byť jen jediné klišé, tak jsem Krasinski. Naopak člověk je neustále překvapen, příběh se s postavami vůbec nesere. No a pak je tu to mimino. Co s ním jen bude, až se narodí a poprvé zařve? Velmi se těším na další díl. Hodně mi to připomínalo Cloverfield. A vlastně, Cloverfield mi přišel hodně dobrý, ale vedle tohoto počinu je to jen ukecané a předramatizované dvojče. Na druhou stranu, hvězdička dolů za to, jak nechali jít kida jako posledního v řadě, a že si vůbec cca 100. den zadělali na další dítě. Na druhou stranu, bez něj by to nebylo ono, a ještě, že se film nevysvětloval s tím, jak se to onen 100. den událo.

plakát

Ztratili jsme Stalina (2017) 

Po 2 týdnech, co jsem to shlédnul, se sem vracím a opravuji hodnocení ze 4 na 5 hvězdiček. Docela překvapivě mi film zůstal v hlavě a mám velké nutkání vidět jej znovu. Nikita Chruščov aka Steve Buscemi je pro mě možná herecký výkon roku, ačkoliv nejvíce jsem se bavil při vystoupeních Gregory Malenkova. Jeho kalhoty ve stylu balón Kim Čong Un jsou nezapomenutelný výjev. Celkově to vážné a hnusné téma je velmi decentně zesměšněné, až je to místy groteska. Pomočený Stalin je vrcholnou scénou, kterou asi nebudete chápat, ale jak se vám film rozleží v hlavě, tak na to budete vzpomínat s úsměvem.

plakát

Jurský svět: Zánik říše (2018) 

Jurský svět 1 byl pro mě příjemným potěšením. V zásadě jsem se tenkrát v roce 2015 bál průšvihu, ten však nepřišel a já si film náramně užil. Před pokračováním mě tudíž zaplavoval optimismus a na zdejší modré hodnocení jsem nebral moc ohled (koneckonců Ztracený svět má modré hodnocení také a já si ho zrovna nedávno pustil už tak popáté). No... Tohle byla ale prostě sračka. Začalo to dost nadějně, když uplavala ta obří bestie do oceánu. Už jsem se těšil, kde se vynoří a jak tam bude řádit. Nicméně jedeme zpět na ostrov, aby vzápětí bouchla sopka a jeli jsme zas zpět na kontinent. Tak snad teď se to rozjede. Bohužel místo toho je servírována klasická schovávačka někde na hradě. Je tu zase nová genetická potvora, kterou zase přemůže zdomácněnej raptor. Tentokrát bez T-Rexe. Pak se zvířata rozutečou po USA a konec. Abych pravdu řekl, i po tomto z mýho pohledu průseru, se dost těším na další díl, pro který byl vytvořen slušný píseček. Mám-li ale hodnotit Fallen Kingdom, bylo to pro mě velké zklamání. Zcela podprůměrné běčko (tedy ani průměrné nebo nadprůměrné), které si z předchozího dílu bere to špatné a ještě to znásobí (např. kamarádíčkování se s raptorem. Nedivil bych se, kdyby ve třetím díle byl uvázán u boudičky na zahradě a brali si ho na noc do postele. Když vezmu v potaz, jak krvelačné bestie to bývaly byly...). Krom toho je to snad první díl, u kterého jsem nebyl ani trochu napjatý. Jen si vzpomeňme na první, druhý díl. Napětí se dalo krájet a některá děvčata dokonce film klasifikovala jako horor... Bylo to zcela někde jinde. Odpad nedávám jen proto, že skutečně odmyslíme-li předchozí díly, je to pořád docela zábavná podívaná a těch 130 minut dobře uteče. Potěšilo mě vystoupení Jeffa Goldbluma (bohužel, stejně jako ta obří velryba, se objeví také jen na začátku a na konci) a scéna s aukcí. Inu, je třeba na tuto vatu rychle zapomenout a těšit se na tu hlavní řežbu, co má přijít za 2 roky. Mimochodem, fakt tam začali klonovat i lidi? To si myslí, že je klonování dinosaurů málo?

plakát

Ztracen v džungli (2017) 

Další nudný film z plejády nudných filmů jdoucích do kin v roce 2017. Je k nevíře, že to má přibližně stejné hodnocení jako Pláž, která je asi z podobného soudku, ale má skvělý soundtrack, dobrého DiCapria a mnohem hezčí záběry a lépe podanou myšlenku úniku z civilizace. Rád bych si přečetl předlohu od pana Yoshiho, určitě bude mnohem zajímavější. Zubící/křičící Redcliffe snažící se potřít svůj britský přízvuk paradoxně není vůbec košér. Bohužel je spíše otravný a jak nejsem normálně nijak zlý a podlý člověk, jedinou scénu, kterou jsem si užil, byla mačkání červa z čela. Ještě, abych byl fér, se mi líbila pětiminutová esoterická vložka. Škoda, že se film neubral spíše tímto směrem. Něco ve stylu Pí a jeho život.

plakát

Život (2017) 

Nuda. Takových filmů tu bylo desítky. Radši bych viděl postapokalyptický pokračování. Tohle mohl být 30-minutový pilot ke Cloverfieldu. Naprosto zbytečný film a ztráta času se na to dívat.

plakát

Rozpoutané peklo (1997) 

Klasicka americka kycovka. Chrabry a statecny geolog aka Indiana Jones. Pekna starostka s dvema detma, nezadana cekajic na sveho prince. Neverici sef, ktery uveri, uzna chybu a pak zemre. Nevrla babrle, co se obetuje. Drzy a bohemsky pilot vrtulniku, co na vse doplati. Parta vedcu hyrici ostrovtipem. Chytre a ulicnicke deti, co umi ridit a nejdriv najdou mrtvou veverku a pak mrtvy tela. Jediny, co tomu chybi, je nejaky korporatnik, co chce znicit prirodu a postavit tam zabavni centrum (misto toho tu je ta sopka asi). Ale je to fajn...