Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (1 078)

plakát

28. Český lev - Ceny České filmové a televizní akademie za rok 2020 (2021) (pořad) 

Já k tomu chci dodat snad jen jednu otázku.Kdo si myslsl, že ty kulisy budou vypadat dobře? Celé to působilo jako vystřižené z minulého století. Máte krásné architektonické prostory a vyzdobíte je motivy jako pro školáčky. Proč? Prostě proč...

plakát

Řeholnice (2017) (seriál) 

Mám k tomu asi jen nednu otázku - proč to má 7 dílů? Já se už u 4.nudila. Případ je to zajímavý a vyžaduje čas na vysvětlení, ale ty prostoje u všeho a tolik různých názorů na nepodstatné informace. Trochu se jim to rozpadlo pod rukama, protože začátek byl vážně dobrý. 5,5 z 10.

plakát

Dokonalý zločin (2020) (seriál) 

Jedná se víc o politické drama než kriminální případ vyšetřování. Chápu to, jde o politickou vraždu. Jen mi to nesedlo.

plakát

Kimecu no jaiba (2019) (seriál) 

S tímto anime mám jen jeden problém. Nastavil mi laťku pro jaké koliv další strašně vysoko. Ohromila mě krásná animace, nápad, samotní démoni a jejich promyšlenost a hlavně ten sociální a etický přesah. Každá z postav má osobitý charakter, který se postupně vyvíjí, takže mám důvod se dál dívat. Každý díl byl jako malé osobní dílo, zpověď. Slabší místo byl závěr seriálu. Tam to působilo jako by to nebyl autor.

plakát

Rozčarování - Série 3 (2021) (série) 

Jediné zklamání je v tom, že nám tvůrci rozbíjí partu a je tu čím dál míň Lucíka. Vztah Beanie a Elfa stále funguje, ale i jejich interakcí se dost šetří. Doufám, že to bylo jen pro tutu sérii a trio se k sobě zase víc vrátí.

plakát

Kimecu no jaiba - Oyakata-sama (2019) (epizoda) 

Tento jediný díl mi zatím nesedl a do příbehu mi nezapadal. Zabijáci démonů proti sobě nejdou a neútočí na sebe - bylo řečené pravidlo. No.. tak v tom případě nerozumím etice nejvyšších lovců démonů. Jejich chování mi nepřišlo přirozené a vyobrazuje je jen jako horu svalů bez rozumu.

plakát

Psí poslání 2 (2019) 

Druhý díl nefungoval tak správně, jako první. Nic nového nepřináší, takže ten wow efekt z té čisté psí lásky se už nedostavil. Místy je to přehnaně sentimentální a zbytečně tlačí na emoce. Chování hlavních postav mi nepřijde uvěřitelné a celkově to bylo takové zbytečně ubrečené. Přitom ta myšlenka v knížce byla vážne silná.

plakát

Stranger Things - Season 3 (2019) (série) 

Tahle série je celá špatně. První rozhodnutí - rozdělit skupinu, která spolu fungovala a doplňovala se. Proč?? Pak - vložit tam nové postavy, aby to pro diváka zbytečně zamotané sledovat. Proč?? Nehledě na to, že ty postavy samy o sobě jsou nevýrazné, na plátně me jen otravují. Poslední věc - ta puberta a období odporu. To bylo tak zbytečné a neymselné. Vy máte oprávněný strach o život svých blízkých a stejně se budete trápit s tím, jak vypadá? WTF?! kdo tohle psal 4,5/10. PS: první série je 10/10, druhá 8,5/10. Seriál mám ráda. Tohle byl ale obrovský přešlap.

plakát

Euforie (2019) (seriál) 

Když jsem se k tomu poprvé dostala, tak jsem si neodpustila srovnání se Sexuální výchovou od Netflixu. Má to spojitost v mládí, otázce sexu a lásky, je tu provokativní nahota, problémy osobnosti. Ale celkově se to od sebe neuvěřitelně liší. Zatímco sexuální výchova je spíš plná humoru a nadsázky, tak Euforie je temná, melancholická a překvapivě i poetická v pojetí života a drog. Seriálu bych vytkla jen závěr, který měl slabá místa, kdy jsem měla pocit "trapnosti". 8,5/10

plakát

Sexuální výchova - Série 1 (2019) (série) 

Jsem po pravdě překvapená, jak polarizující hodnocení to na csfd má. Pro mě je to jeden z nejlepších seriálů, co jsem za poslední dobu viděla. Nechybí mu humor, uvěřitelný vývoj postav, osobní problémy z rodiného zázemí, první lásky a jak se s nimi člověk vypořádá. Bylo to uvěřitelné, trochu provokativní onou nahotou a otevřeností ohledně otázky sexu. Za mě 9/10.