Reklama

Reklama

Kimecu no jaiba

(seriál)
  • Japonsko 鬼滅の刃 (více)
Trailer 2
Japonsko, (2019–2024), 27 h 12 min (Minutáž: 24–55 min)

Předloha:

Kojoharu Gotóge (komiks)

Kamera:

Júiči Terao

Hrají:

Akari Kitó, Nacuki Hanae, Hiro Šimono, Jošicugu Macuoka, Ai Kakuma, Aoi Júki, Daisuke Namikawa, Hikaru Midorikawa, Hóčú Ócuka, Júki Kadži, Nobuhiko Okamoto (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(63)

Obsahy(1)

Již od pradávných časů si lidé vypráví legendy o strašlivých démonech, kteří se ukrývají v lesích a v noci napadají lidská obydlí, zabíjejí jejich obyvatele a živí se jejich krví a masem. Démoni běžné lidi děsí, protože běžné rány se démonovi hned zacelí a jsou schopni nechat si v mžiku narůst třeba i useknutou končetinu. V těchto legendách se však objevují i zabijáci démonů - zkušení válečníci, kteří znají způsoby, jak démony efektivně zabít. Pro mladého chlapce jménem Tanjirou se tyto legendy velice brzy stanou trpkou skutečností...
Již od smrti svého otce se mladý Tanjirou zaměřil vší silou na pomoc své početné rodině. Přestože jejich životy byly poznamenány touto tragédií, společně dokázali najít Tanjirou a jeho rodina trochu toho štěstí. Tento klidný domov je však roztříštěn jednoho dne, když Tanjirou najde většinu své rodiny povražděnou a jediná, kdo přežila, jeho sestra Nezuko, je proměněná v démona. Je však s podivem, že Nezuko i přes svůj stav stále projevuje známky příčetnosti a lidských emocí...
Díky těmto událostem a jednomu nečekanému setkání si Tanjiro stanovil velmi těžký cíl - stát se zabijákem démonů a zjistit od nich, jak přeměnit svoji sestru zpět na člověka. (Jeoffrey)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (32)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době, zase jedno Crème de la Crème shonen anime. Splňuje naprosto všechno, co od tohoto žánru můžete čekat, ať už po stránce dějové, postav a hlavně akce. Tohle je fakt top, co se animace a kresby týče. Fakt se mi už dlouho nestalo, že by mě něco tak moc chytlo a já musel neustále pouštět další díly. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako raz za čas príde anime, ktoré je nabúchané od začiatku do konca. Už dlho som si tak neužíval celú príbehovú archu, ako tomu bolo v prípade Demon Slayera. Zo začiatku som sa bál, že to bude recipročné a bude to nudiť, ale kupodivu sú si tvorcovia tým, čo chcú povedať, tak strašne istý, že nezaváhajú ani na jeden diel. Akčné scény sú na anime dychberúce, humor je typicky preexponovaný a zároveň to stavia na výbornej myšlienke, kedy zlo infikuje dobro a kedy len dobré emócie majú naozaj šancu pomôcť a ohavné zlo poraziť. Postavičky a celkovo svet je farebný, neustále sa meniaci a plný mytologických presahov, ktoré sa postupne pred divákom rozbaľujú. Myslel som si, že po Ghost in the Shell( prvých dvoch sériach a filmoch) už nič tak lahodné nepríde. Som rád, že som sa mýlil. Dokonca veľmi oceňujem, že posledné diely nie sú o akcií, ale o rozhovoroch. Dodáva to tomu, čomu budú hrdinovia čeliť väčšiu váhu. Za mňa obrovská spokojnosť - 1. séria - 100% Trošku zamrzí že prvých 7 dielov je vlastne prerozprávaný film. Iste je tu nejaké to doplnenie, ale oproti prvej sérií, ktorá celú tu cestu hrdinu posúvala do sviežej a neustále atraktívnej roviny je toto trošku stagnačné. Potom príde 11 dielov z Entertainment Districtu a odrazu sme tam, kde sme skončili. Posledných päť dielov je natoľko epických a prekvapivých čo do zvratov, čo do prevedenia, že som ako fanúšik série chrochkal blahom. Inosuke sa pomaličky ale isto stáva mojou obľúbenou postavou. Mytológia načrtnutá v prvej sérií sa z časti prehlbuje a motívy, nám už dávno vysvetlené sa ešte viac potvrdzujú. Niekoľko milých prekvapení značiacich, že tvorcovia vedia čo robia, je zase raz podporených krásnym vizuálom a dravou, epickou hudbou. Nepriatelia sú stále vynaliezavejší a prakticky to nenudí. Za mňa znova raz spokojnosť. 2.séria - 90% ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Ach jo, začátek vypadal slibně, ale pak do děje vstoupily podivný přepálený charaktery, děj se stal totálně neoriginálním, přímočarým, předvídatelným, plným trapnýho humoru a vaty. Měl jsem problém dokoukat první sezónu do konce. Až v úplném závěru se objevily nějaký zajímavější momenty, ale nemám chuť ve sledování pokračovat, pokud druhá sezóna vůbec bude. A proč proboha ten hlavní záporák vypadá jako Michael Jackson? ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Abych se neopakovala, koukněte na komentář od Jeoffreyho. Ten tak nějak celkově shrnul všechny moje myšlenky :D já jenom vyzdvihnu postavu, která ve finále dostala tak málo místa... aspoň půlku posledního dílu jsem si mohla užívat pohled na Kibutsujiho.. a že se mi na něj dívalo sakra dobře, byť (ČÁSTEČNÝ SPOILER) to byla "ženská" (KONEC SPOILERU). Ani jsem nevěděla, kam dřív koukat, protože kamera se neustále točila a já si její pohyb užívala s velkou radostí. Soundtrack překrásný, OP i ED jsem si hned zamilovala. Těším se na film, který má vyjít někdy příští rok. 8/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

kouzlu mangy jsem podlehl teprve nedávno,takže nejsem žádný znalec,nicméně zrovna Lovce Démonů jsem četl a baví mě.Anime podoba je na tom pak dost podobně.Samotná animace je hezká,souboje jsou fajn,místy je to vtipné,místy zase naopak tradičně přepálené,démoni jsou nápadití a jako celek to funguje.Hlavní hrdina je sice takový Mirek Dušín,ale na druhou stranu jeho snaha zachránit svojí mladší sestru,ze které se stal démon je pochopitelná a Nezuko si nejde nezamilovat.Co troch zamrzí je nerovnoměrnost tempa vyprávění.Zatímco ze začátku seriál letí kupředu a první tři sešity odvypráví snad v deseti dílech,pak se najednou zasekne a to na co by stačil jeden díl jsou tu rázem dva.Upřímně doufám,že stejnou cestou nejde i samotná manga (zatím sem četl jen ty tři sešity)...70% ()

Galerie (1 393)

Zajímavosti (5)

  • Schopnosť Daki premeniť krk na predĺženú pásku vychádza z japonského folklóru yōkai nazývaného Rokurokubi. (jennyemory)
  • O tom, jak vysoko na žebříčku populárnosti se série nachází, svědčí to, že Japonci použili při závěrečném ceremoniálu na LOH 2020 v Tokiu část openingu (Gurenge). (KCM)
  • Vzhledem k populárnosti série bylo jen otázkou času, kdy se objeví nějaké reference i v jiných anime. Např. ve 3. sérii seriálu Osomatsu-san (od r. 2015) se objeví krátká parodie na Tanjirův outfit a jeho bojový styl. Dále si pak můžeme všimnout, že Chika Fujiwara z anime Kaguya-sama: Love is War (od r. 2019) se těší, až si poslechne hudbu zpěvačky LiSA, na kterou přišla poté, co zhlédla Kimetsu no Yaiba. (KCM)

Reklama

Reklama