Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Mám stejně ráda anglické i české znění. Někdy kvůli logice překladu jsou dosti rozdílné. Postavy za 20 sezon nezestárli ani o rok, a tím i naše duše zůstávají věčně mladé.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Láska na první pohled. A nejen že se člověk sem-tam i něco zajímavého dozví, ale celé je to zábavné. Díky porovnávacímu videu jsem se dověděla, že některé vtipy nebo i celé scény byly už použity v seriálu ´Friends´, ale musím říct, že verze ve ´Velkém třesku´ se mi pokaždé líbily víc. Také je zábavné sledovat, jak mají postavy ´silnější nebo slabší období´. Lidé také stále ´nezáří´, někdy mají i útlum. A zatím jiní se proderou do popředí pozornosti. Milé jsou i camea slavných lidí. A seriál také dává naději, že každý je v něčem geniální, jen zjistit v čem. Nedovedu si představit dabované verze, protože hlasy a přízvuky postav jsou jejich nedílnou součástí. Není možné oddělit obal od obsahu. Zkrátka styl na geniální úrovni. (11.2.2014) Seriál od první série po sedmou gradoval. V ní byly takové kusy jako honba za pokladem, sv. Valentýn ve vlaku nebo Díkůvzdání s rozvodem. Před osmou sérií ústřední herci dostali pohádkové honoráře. A zdá se, že producenti začali šetřit na scénáristech. Osmá série byl kvalitativní propad. Devátá série nabírá obrátky, ale uvidíme. (5.11.2015)

Kosmos - časoprostorová odysea

Kosmos - časoprostorová odysea (2014)

Výborná dokumentární série. Je pokračováním anebo novou verzí ´Cosmos: A Personal Voyage´ z roku 1980, kterou spoluvytvářel a kterou provázel Carl Sagan. Neil deGrasse Tyson, který je průvodcem nové série, několikrát mluví o Carlu Saganovi a také vysvětlí, jak mu setkání s Carlem Saganem změnilo život. Za 30 let od vzniku první série se věda posunula ohromně kupředu a díky novým technologiím televize nyní dokáže zobrazit a vysvětlit čas, světlo, vzduch a různé informace relativně jasnějším způsobem. Každý díl je napěchován informacemi a jejich sledování vyžaduje pozornost. Někdy je to dost náročné, ale je určitě lepší tuto odyseu absolvovat, než to vzdát hned na začátku.