Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (331)

plakát

Bod obnovy (2023) 

atmosféru to mělo, hlavní hrdinka příjemně překvapila a lecjakou drobnost jim jde odpustit - celkově za mě dobrý a jsem rád, že jsem na to do kina šel :)

plakát

1670 (2023) (seriál) 

ale jo, dávám pět, protože to bylo fakt cajk, postavy jsou super, fórky fajn a věřím, že kdo má větší přehled o polských reáliích, najde tam toho ještě víc - ale budete se bavit i bez toho. předpokládám, že je šance na pokračování :)

plakát

Kocour v botách: Poslední přání (2022) 

Velmi slušný animák, hláškuje se v něm o sto šest, Vlk / Smrt je hrozivý a postavy jsou fajn. Když se ale podíváme na příběh, tak je to vlastně dost moc klasika, lehce banální "cesta za lepším já". Ale bavil jsem se, ne že ne :) předpokládám, že v angličtině to bude ještě o kousek lepší.

plakát

Princezna zakletá v čase 2 (2022) 

pořád výrazný nadprůměr, ale už mě to tak nebavilo, když to srovnám s prvním dílem. chyběla tomu lehkost, spád i gradace jedničky.

plakát

Sandman (2022) (seriál) 

Za mě nečekaně blízké originálu, aniž by ho to otrocky kopírovalo. Přenesení do současnosti (a mimo DC univerzum) se povedlo až nečekaně dobře. Většina castingu za mě naprosto top (Sandman, Smrt, Touha, Korinťan, všichni na Cereal convention a v Nonstopu). Atmosféra ve velké většině dílů skvělá, vizuálně velmi fajn. Jestli bych měl hledat nějaké drobnosti, tak mě moc nebavila Lucienne a nezaujalo Peklo, ale to jsou maličkosti - upřímně jsem moc nedoufal, že by se to dalo dobře zfilmovat, ale přišlo mi, že Neil Gaiman v některých případech využil možnost upravit / vylepšit třicet let staré dílo směrem, který mu dnes dává smysl a za mě se mu to povedlo. Chci pokračování!

plakát

Uncharted (2022) 

Je to žánr, a ten já respektuji.

plakát

Zaklínač: Pokrevní pouto (2022) (seriál) 

Fakt špatný :( víc klišé se vymyslet nedalo, herci nemají co hrát, hlavní monstrum je úplně nulový, pacing strašnej, všechno plochý, ani rozpočet není nikde vidět... jediná císařovna vypadá aspoň trochu zajímavě, ale je jí to prd platný. doufám, že zapomenu, že jsem to viděl :(

plakát

Duna (2021) 

Já měl dojem, že ve skutečnosti natočili šestihodinový film, ale pak jim to přišlo blbý, tak random části vystříhali, ale bez nich to nějak nefunguje. Vizuální lahůdka to je beze sporu.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Postavy parádní. Scénář mohl být lepší a příběh kapku realističtějí, aniž by to přitom ztratilo vtipnost. Za mě jednoznačně nejkrutější postava byl Peter Isherwell (zde a u paní prezidentky ještě musím dát bod za český dabing).

plakát

Marťanské lodě (2021) 

Bylo to smutné a bylo to dost brněnské. Ale je fakt, že z filmu ta zamilovanost těch dvou nějak nevyzařovala. Ale vlastně vůbec netuším, jak se asi musí cítit člověk, který v takovém filmu hraje sám sebe...