Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (121)

plakát

Odplata (1999) 

Film je sice velmi kvalitní, ale já se u něj hodně nudil. Beru v úvahu i datum výroby i hvězdičky jež vyhasnou, přesto to na 4 nemá. Jako filmový kritik bych asi uvažoval o pěti. Jako náročný konzument nemohu zatím jinak.

plakát

Hon na čarodějnice (2011) 

Plno historických nesrovnalostí. Plno logických průserů, jako např. most padající až po odlehčení, místo v plné zátěži. Za pětku z logiky nemohu dát pět hvězd na ČSFD. To je logické. Jinak je to ale příjemná lehká hrůza. Tříletý vnuk se u toho dokonce dvakrát "pobál". Tedy úspěch US cinematography jako noha. Dám 4, protože to neplatím.

plakát

Exterminátor (1990) 

Vážně je to pitomé jak blondýna - ředitelka Německa. To se prostě musí vidět. My jsme se dlouho tak nenasmáli, jako když jsme se na tuto komedii (bývalý horror) letos, v roce 2019, koukali. Vřele doporučuji. Teď jdu skouknout dvojku.

plakát

12 hrdinů (2018) 

Tak veliký příběh, a zároveň tak veliký režisérský průser. Je to plné logických chyb až nesmyslů. Nebýt těch utracených peněz, je to čistý odpad. Díky nim byly záživné alespoň bombardovací scény. Dávám s odporem jednu hvězdu. Zcela ztracený čas.

plakát

Rozpoutané peklo (1997) 

Na některé filmy je lepší se podívat až po čase. S odstupem a nadhledem, tento film ujde. Klady filmu jsou nesporné, je tam pěkná starostka. Jo a je tam fajn realistická sopka, pokud pomineme na jejím svahu vápencové sedimenty. Živí umírají, mrtví neožívají, a tak by to mělo být. Nerozumím, proč amíci povinně do dobrého příběhu přibalují pitomosti, klišé, kraviny a nelogičnosti. 200m autem po lávě, povinné zvířátko (pejsánečeček) sedí uprostřed lávy na šutru neupečeno, vrtulník v hustě padajícím popelu přiletí, přistane a vzlétne, malá sestra se ptá malého bratra, který už 5 kiláků řídí, jestli umí řídit, plus spousta dalších. Jak potom přidělit filmu, tvrdícím o sobě že je Katastrofický / Dobrodružný / Thriller pět hvězd, když distributor nepřizná, že jde ještě navíc o komedii, zatímco je to především černá komedie, zasazená do katastrofického prostředí. ___ PS: Film bez koz je nuda, i když stárnu.

plakát

Lidé pod schody (1991) 

To je tak pitomé, ale tak pitomé, až jsem se u toho královsky pobavil. Ale nikomu to prosím neříkejte, protože: "To je tak pitomé, ale tak pitomé... !!!".

plakát

Repo Men (2010) 

Zaujal, neurazil. Až se na něj podívám znovu, třeba ještě hodnocení zvýším. Není to vůbec zlý a klidně Vám jej soudruzi doporučím.

plakát

Nebezpečná přání (2002) 

Podívat se na film patnáct-dvacet let po jeho natočení, přináší potřebný nadhled. Filmové teenegerky jsou dnes pomalu staré báby, a i když tady nevytáhly kozy, během času se jim to povedlo ještě mnohokrát a často nechtěně, což mají mazlíčci rádi (boobs leaked & často i pussy leaked). Takže srážení hvězdy za teen-horror bez koz si mohu odpustit a z původního odhadu 3* jsou 4* i proto, protože mezitím spousta lepších rejžů a herek natočilo spoustu horších sraček. Takže dámy a pánové, já tento lehký komediální horror doporučuji, zvláště je vhodný pro líné letní odpoledne, nebo jako první horror v životě pro vašeho desetiletého cvrčka.

plakát

Důvěrný nepřítel (2018) 

Líbí se mi rozhořčený komentář od Tetsuo. ________Jen nepochopil, že i před internetem existovaly počítačové sítě a nejjednodušší propojení počítačů je po elektrické síti, které jsme již v půlce osmdesátých používali na učňáku již pro osmibity (IQ-151, TI-99/4a, ZX-*n) a pak i pro první PC-XT. Takže tady neselhala logika scénáře, ale profesionální slepota hlavního hrdiny = odpojil internet, ne elektřinu. ______ Tetsuo nepochopil, že již Einstein dokázal, že energie a hmota jsou totéž, před ním Newton dokázal zákony zachování kdečeho. Hmota tedy ovlivňuje energii a energie hmotu. Myšlenka je energie. Existují projekty pro ovládání věcí pomocí mysli, za využití PC a zesilovače signálu - nic neobvyklého. Existují terapeutické programy na bázi ovládání hmoty myšlenkou. Zatím potřebujeme zesilovače (... ale nikdy neříkej nikdy). Pokud stále nerozumíte, vygooglujte si EEG - Elektroencefalograf. Takže i v komunistické ČSSR šlo pomocí elektrod na hlavě ovládat rafičky záznamového kreslícího zařízení, a to pomocí signálů, z nichž některé dokážeme a jiné nedokážeme ovlivnit - tedy podvědomých._________ Přesto s Tetsuo v zásadě souhlasím. Takto podaný film je slátanice do ktéré pak logicky pasuje i závěrečný závod šalin muhehe._ _ _ _ A nyní já: Mi se to přes všechny (a není jich málo) logické nedostatky líbilo. A mám rád eroticky pěkné ( + OR * ) nebo ( + AND * ) nahaté ženy (sorry za booleovskou matiku na pro-jazyčném portálu). Souhlasím s LIVINGDEAD: "Nevěřil bych, že tohle někdy řeknu, ale líbil se mi Československý thriller... Dokonce jsem byl při sledování filmu i v napětí."_____ Na závěr si dovolím nesouhlasit s kýmkoliv, kdo vypráví o umělé inteligenci. Omezovaná UI není UI, ale sprostý program. Neomezovaná UI buďto velmi rychle pochopí, že nic nemá smysl a spáchá sebevraždu, nebo naopak bude jako každý skutečný živý tvor bojovat všemi prostředky o své přežití a svobodu. Zamyslíme-li se důkladně, pak v žádném případě nezjistíme, že jsme ji stvořili, neb buďto ona zemře příliš rychle, anebo my. V obou případech to nebude bolet. Přeji klidný spánek všem ;-

plakát

Osmy (2014) (TV film) odpad!

Oceňuji práci tvůrců filmu, respektuji, že mu věnovali mnoho času, přesto je to odpad. Dost se stydím za české filmy v tomto duchu, zneužívající ústavní zákon, jenž zakazuje pochybovat. Komunistický odboj je nedotknutelný v zákonech, nikoliv tady. Děkuji. (PS: komunista nejsem)