Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Fantasy
  • Mysteriózní

Recenze (19)

plakát

Motel smrti (2007) 

Super, byl jsem u toho přikovaný od začátku do konce. Jako thrillerový horor Vacancy funguje bezvadně. Všechno vyvážené: herci, prostředí, atmosféra, napětí... To, co jsem od filmu očekával, se mi dostalo.

plakát

Krysař (1985) 

Moc se mi líbilo to pokřivené město a gotický Krysař sám, ale nevím, celkově mě to nějak iritovalo; díval jsem se na hodinky, kdy už bude konec. Kdyby to mělo 30 minut, dávám vyšší hodnocení.

plakát

Temná voda (2002) 

Výborné! Jak už bylo řečeno, začátek pomalejší, ale aspoň se člověk podívá, jak to chodí v Japonsku... potom začíná mrazit a poslední půlhodina je opravdu strašidelná a napínavá. Kamera, lokace na jedničku. Spíš než lekačky nabízí film pořádnou nadpřirozenou hrůzu.

plakát

The Witches (1966) 

Poněkud netradiční film z produkce Hammeru, odehrávající se na slunném anglickém venkově šedesátých let. Spíš než horor jsou The Witches jaksi divné, protože se se vší vážností pokoušejí postihnout čarodějnické praktiky v "současné" Anglii (toto není spoiler, to, že zde mají hlavní roli čarodějnice, prozrazuje bohužel už název). Závěrečná scéna ze sabbatu je kombinací šílené choreografie s pitvornou snahou zobrazit zapovězené zrůdnosti tak, aby nemusel zasahovat cenzor. Celkem vzato byl tenhle výlet do trochu jiné Anglie docela zajímavý...

plakát

Vyvolený (2000) 

Očekávání veliké, ale nakonec se dostavilo spíš rozčarování. Námět tak akorát na příspěvek do nějaké antologie povídek s překvapivou pointou. I když ani ta mě osobně na zadek neposadila. Celé to bylo tak nějak nedomrlé, mělo to myšlenku, postava se vyvíjela, byla tam ta krize, ale celé to bylo až moc civilní, tuctové, zapomenutelné.

plakát

Stíny a mlha (1991) 

Po dlouhé době jsem měl chuť na Woodyho, na MGM zrovna běžely Stíny a mlha... a hned od začátku mě vtáhly atmosférou hustou, že by se dala krájet. Zaujal mě pěkně promyšlený děj (z něhož bylo občas cítit, že nějak souvisí s divadelní inscenací), herci, kamera, hudba, několikrát jsem se zasmál. Moc příjemně strávená hodinka a půl. Filozofování v nevěstinci nemá chybu. Moc dobré. 90%

plakát

Znamení ve zdi (2002) 

Znamení vezdi mě bavila od začátku do konce. Užíval jsem si pocit, že nevím, co bude následovat a kam všechno míří. Herci umí hrát, scénárista to má v hlavě srovnané. Po dlouhé době horor, který mě zaujal na plné čáře, ergo 5 hvězdiček.

plakát

Hrůza na jevišti (1987) 

Jednotlivé partie scénáře do sebe příjemně zapadaly, a i když bylo od začátku jasné, o co ve filmu půjde, dalo se na to vydržet dívat. Ale hrůzu to moc nenahání (lekaček pár bylo, ale ty jsou v porovnání s budováním nervní atmosféry mnohem snazší). Zajímavá byla kompozice s mrtvolami, kočkou a peřím, to ano. Ale kdyby byl takhle pojatý celý film, byla by to bomba. Takhle je to jenom mírně netradiční vyvražďovačka s dosti topornými herci a dialogy (sledoval jsem anglicky mluvenou verzi) a jedním úchvatným výjevem.

plakát

Amanti d'oltretomba (1965) 

Barbare Steele je sice příjemně uhrančivá, film je místy i pěkně strašidelný a atmosférický, ale jinak z větší části nuda, možná i vinou nepravděpodobně znějících dialogů (překlad do angličtiny). Nic moc.

plakát

Intacto (2001) 

Dívat se na to dalo, Max von Sydow byl zajímavý, ale jinak to bylo zbytečně překombinované, spousta postav a po pár dnech si z toho už moc nepamatuju...