Reklama

Reklama

Temná voda

  • Japonsko Honogurai mizu no soko kara (více)
Trailer

VOD (1)

Když se Yoshimi rozpadne manželství, je nucena pro sebe a svou pětiletou dceru Ikuko najít nový domov. Usadí se v jednom z temných a pochmurných bytů nevlídného domu, kde se brzy začínají dít divné věci. Yoshimi je pronásledována kalnou vodou, pronikající stěnami a stropem, a dráždivým přízrakem červené tašky, která kdysi patřila dívence, jež záhadně před dvěma roky zmizela. Plna strachu o život své dcery, Yoshimi zoufale bojuje, avšak její hrůza se stupňuje v závislosti na tom, jak začíná odhalovat spojení mezi podivnými událostmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Scytale 

všechny recenze uživatele

Výborné zpracování duchařské povídky Koiči Suzukiho. Obdivuhodné herecké výkony a místy velmi působivá kamera dotvářejí skvělou atmosféru deštivého období v tokijském přístavní čtvrti, kde se příběh odehrává. Rozhodně doporučuji fanouškům Kruhu a Nenávisti, i když Temné vody jsou spíše "jemnějším" a komornější horrorem. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Ďaľší tuctový horor s dievčatkom, ktorému sa niečo hrozivého stalo a teraz sa v zduševnenej podobe vracia navštevovať svojich o nejaký ten kus živších kolegov. Nič viac nič menej, proste nič prevratného. Horšie je ale to, že aj napriek tomu, že sa tvorcom podarilo nastoliť pomerne hustú atmosféru, skoro nikdy nepríde ku klimaxu a tak sa teda nedočkáme veľa lakačiek. Čakal som určite omnoho viac ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem nejdřív viděl výborně natočený americký remake Dark Water s geniálním výkonem Jennifer Connelly, nemohl mě už originál tolik zaujmout, nedá se svítit. Těžko ho hodnotit, protože nevím, jak by na mě film zapůsobil, kdybych ho viděl jako první. Takhle, ač prvorozený, u mě (asi trochu nespravedlivě, i když oprávněně) hraje druhé housle a přijde mi po všech stránkách a ve všech směrech slabší. Snad jen malá Ikuko se mi líbila víc, než americká Ceci. Ale pro spravedlnost dám čtyři, i když po labužnickém zážitku s Dark Water mě tenhle film už příliš nenadchl a dal jsem ho hlavně z povinnosti a ze zvědavosti, kvůli porovnání... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film Temná voda má skvelú atmosféru s nepríjemnými pocitmi, kedy sa čo stane, no zlyháva v efektoch. Duch sa hýbe ako bábika na špagátiku a miestami lieta umelá figurína vzduchom, že je to fakt vidieť. Som zvedavý, či sa americký remake s týmto vyhral lepšie, inak by tu bola nádej na niečo strašidelnejšie. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další z nezáživných japonských duchařin. O proti americké verzi, kterou jsem viděl dřív to má jiný konec a poslední půl hodina slušně šlape, ale ten hodinový úvod je nudný a zdlouhavý. Máma se s malou dcerou nastěhuje do bytovky kde ze stropu pořád kape voda a všude se zjevuje červená taška, jisté dívky co se před pár lety ztratila. Sem tam vidí ducha a hrabe jí z toho, nebot se k tomu ještě rozvádí a je duševně labilní. Děj se moc vleče, atmosféra je ponurá, ale nikterak strhující. Hlavní představitelka nic moc a její dcerka je spíš na zabití. V americké verzi se hlavní představitelka povedla líp. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen podle krátké povídky "Plovoucí voda" z hororové antologie "Honogurai mizu no soko kara" od Kojiho Suzuki, autora známého díla "Ring". (Terva)

Související novinky

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Reklama

Reklama