Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (2 228)

plakát

Bakaláři - Hubertus (1984) (epizoda) 

Zkrátka a dobře, moji pracovití pionýři, bylo to celé o velkém kulovém - bez přehazovačky.

plakát

Střípky vzpomínek (1996) (TV film) 

Neustále jsem si v hlavě přemílala je to Danielle Steel, je to romantická sračka, víš dopředu jak to bude. Přesto jsem čučela, vydržela nemožné přerušování reklamami a dokonce mi film připadal příjemný svým obsazením i zpracováním. Venku je asi špatnej tlak či co :-)

plakát

Pelé: Zrození legendy (2016) 

Jsem na rozpacích 5* za jednoho z nejtalentovanějšího a pro mě i nejsympatičtějšího sportovce všech dob. Samotné zpracování 3* a to ještě s odřenýma ušima. Veleznámá a obehraná kostra příběhu by mi ani tak nevadila. Horší je, že v celku film působil, jako by byl spíchnut horkou jehlou.

plakát

Citizenfour: Občan Snowden (2014) 

Forma zpracování dokumentu je špatná. Hodnotím pouze obsah a ten stojí opravdu za zamyšlení. Jsem zvědavá na filmové zpracování. Pěkný komentář ORIN

plakát

Barva vítězství (2016) 

Jesse Owens pro mne od malička sportovní ikona a jeden z nejlepších sportovců světa (ne jen proto vysoké hodnocení ), Bohužel je klasickým příkladem rčení ,,Světská sláva – polní tráva“: vybojoval pro USA čtyři zlaté Olympijské medaile, přesto musel chodit zadními vchody určené pro černé a celý život pracoval jako školník. Film má několik rovin. Sportovně historickou. Rasovou politiku v Americe a v Hitlerově Německu, opět bohužel téměř srovnatelnou. Zároveň upozornění na politickou manipulaci, která ovlivňuje a přímo zasahuje do světa sportu, (vědy,umění ) je úplně jedno jestli se píše rok 1936 , 1980,1984 nebo …, protože platí, že politická manipulace ze strany mocných a bohatých je konstantní - čili neměnná .

plakát

Edith a Marcel (1983) 

I kdybych našla ,a já je našla, nějaké ty pihy na kráse tohoto filmu, musím dát stejně plný počet- už jenom za samotné texty písní a Edity nenapodobitelný zpěv. Docela dlouho jsem moc nechápala proč se film věnuje ještě druhé dvojici a upřímně mi to celé ,,secvaklo" až na úplném konci. Láska má mnoho podob a ne vždy jsou tyto podoby jen pozitivní, tak o ní taky spontánní Piaf zpívá.

plakát

Vraždy a něžnosti (1999) (TV film) 

Samotný námět a zápletka jsou na jedničku. Což se nedá bohužel říct o zpracování, vůbec zde nevyzní svěžest humoru, pro který je A.Procházka vyhledávaným autorem. Všichni zúčastnění působí křečovitě až toporně - škoda, protože mám pana Antoníha ráda.

plakát

Měsíc nad Buffalem (2007) (divadelní záznam) 

Pavel Pavlovský byl jako opilec k zulíbání. Vtipná a zábavná podívaná. Ale jak si tak pročítám komentáře, určená pouze pro diváky, kteří mají rádi divadelní představení.

plakát

Klíče na neděli (1993) (TV film) 

Klasicky vtipná komedie od Antonína Procházky, bohužel ZABITÁ mdlým nefungujícím zpracováním.

plakát

Orel Eddie (2016) 

Přiznám se, že když v reálu vyšel Eddie na můstek, tak jsem se spíše mohla smíchy potrhat, než cokoliv jiného - byl to ve skutečnosti dost zvláštní zjev. Jeho slova, kde se vyznává z lásky k tomuto sportu k nám nedorazila a znali jsme pouze jeho potrhlé chování po skoku na 70m, to vysílali často. Proto jsem ráda, že se poodhalilo více z jeho života. Ta posedlost a vytrvalost je obdivuhodná. Film je slušně natočen, kdo o Orlovi slyšel, nebude zklamán. Jako třešnička na dortu -neskutečný sympoš Hugh Jackman .