Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (10)

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

Úžasný příběh o roztomilých opičkách, které žijí na stromech a loví s oštěpy, až na to, že v půlce filmu vezmou do ruky M16tky a kulomety a začnou se krásně trefovat do lidí, i když z toho nikdy nestříleli. A jako v každém americkém filmu, náboje prostě nedochází :) Film je ale tak dobře natočený, že vás děj vtáhne hned na začátku a nepustí ani při titulcích. Jen mě štvalo, že vlastně nevím, které rase mám vlastně fandit... Nebýt ale na obou stranách těch agresivních jedinců, kteří dychtily po válce, mohli opice a lidé žít pospolu v míru. Také nechápu, kam se vytratil Caesaruv vyhovatel, který byl hlavním hrdinou v prvním dílu a scénarista jeho jméno, ani jak se z trilogie vytratil nevyslovil. Film podtrhuje skvělá hudba a velmi dobré efekty. Je to prostě jeden z těch filmů, které nechcete aby skončily a i když se tak stane, chcete ho vidět znovu, nebo jeho pokračování.... To doufám bude brzo...

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Jednoduše řečeno, dechberoucí film, plní napětí, akce, srandy, skvělých hlášek a taky historie, přírody a zvířat :-) Procentuálně 95 procent!

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012) 

Musím se přiznat, že ze začátku jsem koukal jak strašně tvůrci začátek přesladili a jak přehnané scénky byly. Hlavně pobíhání v lese (jako Bella a Edie pobíhali před otáčejícím se plátnem) a taky ne moc dobré vizuální zpracování Renesme, i laik musel poznat jak nepřirozeně je počítačem obličej udělaný. Zase ovšem musím uznat, že podobné dítě, v rozmezí několika let asi na konkurzích sehnat nejde... Jinak po odeznění pár desítek minut se film začal dobře rozjíždět a vygradoval perfektní "závěrečnou" bitvou, ve které jsem měl nevím proč stále silou zaťaté pěsti :-) Škoda, že Vultoriovi skonali jen jako ;-) Celkový dojem na mě film udělal ale velice dobrý, i když dějově se zase moc nepovedl, zakládal se vlastně jen na smyšleném udání hloupé blondýny :-) Proto místo 90 procent, pouze 75% :-)

plakát

Resident Evil: Odveta (2012) 

Mila Jovovich je sice stále krásná a vypadá v dalším pokračování Residentu stále skvěle, ale nechápu jak tak skvělá herečka může setrvat u ságy, jejíž start zahájil film průměrný a "končí" filmem hodně slabým. Opravdu mě film zklamal...Triky a scény byly sice propracované a zábavné, ale vše ostatní nestálo za nic. Několik akčních scén nalepených bezmyšlenkovitě na sebe, smyšlená prostředí připomínající opravdu jen kulisy z kartónu a tisíce kulek a kapek krve svištějících kolem objektivu kamery vypadalo v mnoha případech až směšně a nesmyslně....Jediné co si zapamatujete když odcházíte z kina jsou sápající se zombie po nenakažených lidech a ruští plagas střílící z kalašnikovu (ve stovkách) po hodně bezmocně vypadající záchranné jednotce. Film se bohužel nepovedl a jediné klady, které v něm shledávám je herecké obsazení několika dobrými herci a závěrečná scéna Bílého domu, obléhaného milióny nestvůr...40%!

plakát

Total Recall (2012) 

Velmi povedený, vizuálními efekty našláplý film, který vás od začátku vcucne a vypustí až na konci... dějově sice žádný Bourn, ani klasika jako Expendables, ale pro milovníky akčních filmů, kteří se rádi baví jasná volba, 85%! :-)

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Obsahově sice příliš nezajímavý film, kde jde vlastně pouze o návrat na hrad a pomstu rodiny a záchranu světa, ale jinak divácky velice zajímavý film, plný poutavých scén (např.ta s trolem nebo se zvířátky a vílami v lese). Zápletku ve filmu šlo sice o dost zlepšit, ale i přesto na mě film velice zapusobil a při sledování jsem se dost bavil, škoda že film nebyl delśí :)

plakát

Bitevní loď (2012) 

Bitevní loď? Kdybych neviděl trailer k filmu, vůbec bych nevěděl co mám od filmu opravdu čekat... Na film jsem šel právě kvůli traileru (samotný film mohl být slabý odvar), ale je vidět, že trailer bylo z čeho dělat. Každou scénu jsem prožíval se zavřenou pěstí a kochal se filmovými efekty. Je pravda, že film trochu v mých očích snížila scéna s nastupujícími veterány zpět do akce a bojující po boku mariňáků, klidně i o 60 let mladších. Ve filmu bylo i pár dalších scén odporujícím lidskému chápání a fyzikálním zákonům, ale jako celek film působí velice dobře a jednoduchou myšlenku kolonizace naší planety využívá skvěle. Navíc film mě od začátku do konce bavil a o zábavu při sledování filmu jde přece v první řadě, ne? Fire!!!! ......

plakát

Underworld: Probuzení (2012) 

Jako fanda sci-fi žánru jsem se na pokračování slavné ságy o boji lycanů a upírů těšil. První díl mne nadchnul, hlavně v době jeho uvedení, bylo to něco nového, plného skvělých vizuálních efektů, hororové atmosféry a krásné hlavní hrdinky v upnuté latexové kombinéze. Náplň veskrze zůstala stejná i v posledním díle, ovšem nepřinesla nic nového, efekty jsou na svou dobu již mírně zastaralé a o ději ani nemluvě. Přinést do nejnovějšího dílu pouze novinku v podobě přerostlého lycana a myslet si, že z toho budou diváci paf, byla trefa vedle. Škoda, že musím film s krásnou Kate Backinsale hodnotit v závěru spíše negativně, max. 50 procenty.

plakát

Forrest Gump (1994) 

Tento film mi po prvním shlédnutí připadal mírně praštěný, slátaný z několika kusů dohromady a na koleně ještě za horka slepovaný. Po druhém a třetím shlédnutí mi začala docházet myšlenka filmu, která se skrývá v lehkomyslnosti představitele Foresta, kterého skvěle ztvárnil vynikající Tom Hanks. Celý film si nese velice pohodovou atmosféru od začátku až do konce, včetně války ve Vietnamu (která zase tak pohodová nebyla). Člověk se za pomoci Foresta vcítí do hlavního hrdinu velice lehce a začne každou jeho příhodu prožívat, jako by to byl on sám. Film je plný rozmanitých míst, na která se spolu s herci můžeme sami podívat. Navíc soundtrack k filmu nadchne nejednoho hudebního fanouška. Pokud chcete mít opravdu dobrý pocit po shlédnutí filmu, musíte Foresta vidět!

plakát

Hledá se Nemo (2003) 

Tento animovaný film byl jeden z prvních, který mě uchvátil svou barevností, zpracováním a také dějem. Animátoři podvodní svět velice hezky přetvořili v pestrobarevnou říši, ve které by se každému chtělo hned žít (korálové útesy a život v něm jsou zde opravdu propracované). Člověka dojme i příběh otce, který se trmácí celým oceánem, čelí různým nebezpečím, prožívá různá dobrodružství, jen aby našel svého ztraceného (uneseného synka). Každá chvilka, která by pro diváka mohla být nudná, je okořeněna zajímavou scénou a nejen dětem nedovolí od začátku do konce od filmu odtrhnout oči. Ve filmu nechybí ani napínavé scény a úsměvné momenty, prostě zábava pro všechny věkové skupiny. Jen by mě ale zajímalo, jak se všichni dostali zpátky na svůj útes ;-)