Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (213)

plakát

Taxikář (1976) 

Atmosféra filmu by se dala krájet. Robert De Niro prožívá přerod z mírumilovného taxikáře v "čističe Viktora". Jodie Foster, Harvey Keitel, Cybill Shepherd podávají také skvělé výkony. Travis (Robert De Niro) je jako půlnoční jezdec v taxíku, který je sice jakoby izolovaný od okolního světa, ale přece jen ovlivněný vším okolo. Teď už jen stačí ulice vyčistit od "špíny".

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Jedna místnost, 12 obyčejných lidí rozhodujcích o životě či smrti, stačí vnést důvodnou pochybnost o vině a příběh se rozjíždí. Hlavně je krásné sledovat postupné odhalování charakterů jednotlivých postav a příběh samotný, který nám zde není servírován, ale každý divák si jej musí poskládat sám společně s ostatními porotci.

plakát

Osvícení (1980) 

Jack Nicholson hraje perfektně. Hudba a zvuky přesně navozují tu správnou atmosféru stísněného prostoru a psychické samoty.

plakát

Spáči (1996) 

Tolik morálních dilema jako je odplata (zákon ve vlastních rukou) či křivé svědectví kněze v podání R.De Niro a jeho morální dilema se jen tak v jednom filmu nevidí. Určitě budete mít o čem ještě dlouho přemýšlet po shlédnutí tohoto filmu.

plakát

Depeche Mode live in Berlin (2014) (koncert) 

Parádní zvuk a kamera. První půl hodina vlažná, zřejmě nové písně, za to zbývající hodina a půl samé staré pecky.

plakát

Velká skalní pařba (2015) (TV film) 

Alex Honnold "spadl", snad poprvé nevyhrál, protože neměl žádného trenéra. Expediční kamera 28.3.2017 Krnov

plakát

Cesta do Kazbegi (2016) 

Perfektní MTB záběry, krásné hory, sníh, bouřka. Expediční kamera 28.3.2017 Krnov

plakát

Já, Daniel Blake (2016) 

Velmi aktuální film, člověk a jeho důstojnost se stává pouze položkou, která je potřeba ze systému vymazat. Existují na to různé firmy pracující pro Vládu apod.