Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (408)

plakát

D-Tox (2002) 

Docela slabota. Na konci jsem se ztrácel, kdo je kdo. Hank, Gilbert, Jack.....Mnoho postav, kde není věnováno dost prostoru tomu, aby divák poznal, kdo je kdo.

plakát

Okres na severu (1981) (seriál) 

Z kategorie seriálů Okresu podobných Muž na radnici nebo Inženýrská odyssea je Okres na severu " nejlepší ". Jaroslav Moučka se pro Pláteníka narodil, stejně jako Vladimír Brabec zůstane navždy Honzou Zemanem, zůstane Moučkovi postava Josefa Pláteníka navždy přišitá. Kupodivu ale zajímavější, než bodrý a spravedlivý tajemník, jsou jiné postavy. Tak třeba inženýr Belšan Petra Svojtky nebo Inženýr Vejřík Petra Olivy. Postranní zápletky jsou ale často nudné (celá linie s rodinou Prokopů), a tak nejzajímavější zůstavá dění kolem chemičky. Jako malej jsem si myslel, že se to odehrává na Ostravsku, tohle ale docela určitě bude okres Most s litvínovskou chemičkou.

plakát

Chyťte Cartera (1971) 

Mě se kupodivu líbila ta první polovina víc. Syrová pochmurná Anglie dýchala z každého snímku. Už jen úvodní cesta vlakem s titulkami během tunelů, prohlížení budovy nebo scéna odjezdu na pohřeb se mi moc líbily. Druhá půlka s vyvražďováním už bylo trochu něco jiného. Přesto si myslím, že snímek je mnohem lepší, než ta varianta se Stallonem a že Chyťte Cartera patří k těm velmi slušným evropským kriminálním snímkům. I když třeba scéna s telefonováním milence do Londýna v místnosti s bytnou mi přišla natočená až docela úchylně.

plakát

Díra (1960) 

Vynikající film, francouzské prostě miluju. Pohled do periskopu těsně před útěkem mě doslova dostal.

plakát

Láska a tanec (2009) 

Všimli jste si, že Billy Zane si zde zahrál skoro úplně stejnou roli jako měl v Titanicu? A že dopadl skoro stejně? Jinak film předvídatelný až běda.

plakát

Enigma (2001) 

Nudnější než Princezna, která ráčkovala, kterou jsem viděl dopoledne. Zklamání.

plakát

Lidice (2011) 

Podle mě největší český film, kterému jsem ochoten odpustit i těch několik malých nedostatků. Takovýhle film potřebuje pořádnou výpravu, což měl. Atmosféra opravdu vypadá věrohodně, herecké výkony jsou taky fajn, osobně se mi nejvíc líbili Luknár a Assböck, výhrady nemám ani k hudbě. Jenom ten atentát byl asi zbytečný, navíc příliš připomíná střihem a režií Sequensův originál.

plakát

3 sezóny v pekle (2009) 

Řeknu vám, co všechno mi tenhle snímek připomenul. Časovými ročními předěly Protektora. Na něj nemá. Vkládáním veršů kupodivu Kleinovy básníky, jejichž poetičnost ba i naivita se mi líbí stokrát víc, než hrubost sezón. Sexuální rovinou starší a zkušenější ženy se zajícem Předčítače. Na něj taky nemá. A takhle bych mohl pokračovat dál. Film nedrží pohromadě, v podstatě na mě dělá dojem klipů. Navíc obdivovat člověka bez úcty k autoritám, navíc, když motivace k tomuto chování nebyla nikterak vysvětlená ( a smrt matky k tomu snad proboha nestačí...)odmítám. Film se mi nelíbil, nebyl jsem schopen ani dokoukat. Slabota.