Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (680)

plakát

Propast (1989) 

Můj oblíbený film z dětství. Teď jsem se dostal k prodloužené verzi a je perfektní. Celý film dostává úplně nový rozměr.

plakát

Ztracen na Sibiři (2012) 

Příjemně vyváženy film, trochu ruské mentality, pár záběrů krásné sibiře, kapka poetiky.

plakát

Divergence (2014) 

K filmu jsem se dostal čirou náhodou, aniž bych o příběhu či knize cokoli věděl. Příběh je vcelku jednoduchý, jak je poslední dobou moderní, děj se odehrává v budoucnosti po celosvětové válce, kdy je nastolena rádoby novodobá forma společnosti, hlavní hrdinka však záhy zjištuje, že se jedná o manipulativní tyranskou vládu jedné z pěti frakcí, která se snaží dosáhnout konečné a absolutní moci prostřednictvím frakce, která má na starost pořádek v novém světe. Celé je to hodně naivní a nedomyšlené v duchu Hunger Games a podobných filmů. Přínejmenším je film oprostěn o velké proslovy a rádoby filozifické disputace. Kate Winslet, jako představitelka velitelky vládnoucí kasty má sice občas nějaké moudré rozumy, ale zase to moc nepřehání. Hlavní hrdinka jak už to bývá, se přes noc stane z obyčejné holky nadlidsky dokonalou bojovnicí za pravdu a lásku, utká se s celým světem aby zachránila co se dá. Celé je to navíc natočené vcelku neatraktivní až seriálovou kamerou v nudných postapokaliptických kulisách Chicaga.

plakát

Den zrady (2011) 

Tak přesně takový scénář už tu byl stokrát.... minimálně

plakát

Konzultant (2013) 

Zajímavý ale jen těžko definovatelný snímek.

plakát

Gambit (1966) 

Krásný film o loupeži vzácné sochy. Shirley MacLaine. kterou znám z pozdějších filmů spíš jako babičku to tady neskutečně sekne.

plakát

Ragnarok (2013) 

Parádní film pro celou rodinku, sympatičtí herci a zajímavý dobrodružný příběh za tajemstvím vikingů. Milá změna po ptákovinách jako cesta do středu země a podobných.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Tak jsem to dal na dva zátahy. Koukat na ty dva bylo vážně skvělé. a Ty exteriéry. Louisiana je vážně jedno z nejhezčích míst. *SPOILER* Musím říct, že první dva tři díly mě bavily nejvíc. Jako se mi stává obvykle, měl jsem se přestat koukat deset patnáct minut před koncem, kde se všechno ještě jednou vysvětlí kdyby to náhodou někdo nepochopil a všichni se udobří, padne poslední vtípek, eee. Asi ze všeho nejvíc mě oslovily Rustovi myšlenkové veletoky, především první rozjímání v autě v prvním díle. To mě vážně dostalo. Na to bych řekl jen "Ano pane" . Asi si ty proslovy budu ještě muset párkrát projít. Každopádně jsem čekal ještě trochu temnější představení. Komu se to líbilo doporučuju The Killing, který je o poznání temnější.

plakát

Oldboy (2013) 

To už v tom klidně mohl hrát i Chuck Norris, aspoň scénář má takovou úroveň.