Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Film, který se stal mou srdeční záležitostí. Viděl jsem ho už asi dvacetkrát a nikdy mne neomrzí. A myslím, že je dobře, že jsem dříve viděl film, než jsem si přečetl knihu. Ne, že by kniha byla špatná, naopak, ale je to něco naprosto jiného. (Podobný film: Byl jsem při tom.)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Mistrovské dílo o člověku, který se nikdy nevzdal. Tak dlouho jím opovrhovali, vysmívali se mu, využívali ho, zastrašovali a trestali, až s nimi dokonale vyběhl. Celý film postupně graduje a na konci divákovi úplně vyrazí dech a připomene mu starou známou (i když klišovitou) pravdu o tom, že naděje umírá poslední.

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Nádhera s excelentním úvodním odpichem a s velmi dojemným koncem! Opakuju: nádhera, nádhera, nádhera! Celá americká produkce se může jít klidně zahrabat, něco podobného může vzniknout pouze v Evropě. Pět hvězdiček si tento film, scénář, hudba a hlavně oba herci prostě zaslouží. P.S. Nacistický kvadruplegik, to nemá chybu :-D

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Kouzelné, něžné, vtipné, romantické, svižné, očistné, nenudící, ironické, láskyplné, napínavé, brilantní, francouzské, dojemné, bizarní, nezapomenutelné, krásné...

Velká ryba

Velká ryba (2003)

Netradičně pojatý životopis, v němž se postupně stírají hranice mezi filmovou skutečností a filmoviou fikcí, aby na konci zmizely úplně. K tomu čtyři krásné herečky, z nichž HBC tu má dokonce dvojroli. A třešinkou na dortu je tu Steve Buscemi se svou minimalistickou ódou na Spectre a zpackanou bankovní loupeží. Vynikající film.

Moje levá noha

Moje levá noha (1989)

Neuvěřitelný herecký výkon D. Day-Lewise doslova bere dech a posouvá tento film mezi nezapomenutelné.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Druhý Darabontův majstrštyk, skrznaskrz prodchnutý člověčinou v tom nejlepším slova smyslu. Perfektní scénář, perfektní herecké výkony a dokonale navozená atmosféra. Tom Hanks ve své druhé (nebo třetí?) nejlepší roli a ostatním také jejich role přesně sednou. A film sám je vůbec pádným argumentem pro zrušení (resp. proti zavedení) trestu smrti kdekoliv na světě.

Kurz negativního myšlení

Kurz negativního myšlení (2006)

Černohumorná sonda do života handicapovaných lidí aneb ruská ruleta na skandinávský způsob :-) Vyznění filmu je vyloženě pozitivní - natruc jeho názvu. A seru na ty, kterým se to nelíbí :-)

Vzpomínky na lásku

Vzpomínky na lásku (2004)

Tento film je dokonalost sama. Neskutečně dobře natočené a zahrané. Zdlouhavé, a přesto neustále překvapující. Velmi dojemné - brečel jsem a nestydím se za to. Ani ten nejpodrobnější spoiler člověka nepřipraví na jeho naprosté emocionální zhroucení v závěru filmu. Nedej Bože, aby Američané někdy natočili remake... 10/10.

Čistá duše

Čistá duše (2001)

Působivý film o vyšinutém géniovi. A k tomu neméně působivý výkon Russella Crowea, do něhož bych předtím něco takového opravdu neřekl.