Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (9)

plakát

Trol (2022) 

Směs Armagedonu, Godzily a Skály zasazené do Norska. Není to dobré ani není to nejhorší.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Ačkoliv se je to nazváno jako pokračování, jedná se o remake. Špatný remake. Opět to hraje na notu západní propagandy, kdy jsou ukazováni zlí Rusově, rudé hvězdy, s jejich super zbraněmi a svět je zachraňován chrabrými rytíři západu.

plakát

Brooklyn 99 (2013) (seriál) 

Nebýt tam postava Andyho Samberga, tak seriál nemá více méně chybu. Jeho postava je otravná a hloupá a kazí jinak celkem odpočinkový seriál.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

"Kladná strana" je směs všech ras a pohlaví, zatímco "záporná" jsou jen bílí muži. Děj je mdlý a chaotický. Disney očividně neví kam nové SW směřovat, už 7 byla mišmaš a bez postav z původní ságy, by to bavilo jen fanatické fanoušky. Postava Luka je jediná, která je zajímavá, ale v tom celém ději-neději působí spíše jako deus ex machina.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Gibson opět nezklamal. Film jako takový je velice dobrý, ale co jej kazí, je herecké obsazení. Sam Worthington = neherec; Vince Vaughn = komik, kdykoliv se tam objevil, celé napětí šlo pryč a já čekal na vtip; Andrew Garfield - herec, který má stejný problém jako DiKapr, má slizce sladký obličej, který bude jeho prokletím, dokud nezestárne, problém u Garfielda je i ten, že k tomu všemu neumí hrát, zatímco DiKapr ano. Paradoxně nejlepší postava byla pro mě postava Hugo Weavinga. Tomu jsem věřil všechno.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Takový potenciál má tento film. ALE - hlavní hrdinové bez emocí, kdyby tam nebyli, ani bych si toho nevšiml + nagelovaný lovec - to opravdu ne. Hlavní záporák je úžasný, Sean Bean nezklame snad nikdy. Dějově to není nejhorší, ale ke kladným postavám, krom Beana, si jeden nevytvoří žádný vztah. Víc mi byli po chuti záporáci než ty dvě bezcitné hrdličky. Navíc, asi je to problém dnešních sci-fi, ale proč jsou postavy tak nějak moc čisté a upravené, to už nikdo neumí udělat "špinavé" sci-fi? Obrovská škoda tohoto filmu, lepší scénář a mohl to být trhák.

plakát

Ctihodný občan (2009) 

"Jediným verdiktem, je vězte vendeta." Už Chamurappi chápal jak důležitá je spravedlnost, na kterou se dnes zapomíná. Celý film jsem byl v neuvěřitelné eufórii. Konečně film, který ukazuje opravdovou spravedlnost. Bohužel američané trpí jednou vadou. Není veliká, ale je zásadní. Neumí dělat konce filmů. Člověk, o kterém je řečeno, že byl machr v CIA na zabíjení lidí na dálku, převeze egoistický právník, které mu jde jen o úspěch a ne o spravedlnost. Pokud si chce člověk vychutnat tento film, musí ho před koncem stopnout, jinak bude mít zkažený zážitek.

plakát

Avatar (2009) 

Po grafické stránce film neoslní. Tyto efekty dnes dokáže kdejaké lepší herní a grafické studio. Po obsahové stránce je film hluboce pod průměrem. V ukázkách jsme viděli neuvěřitelný příběh s dokonalou hudbou a nádherným světem, ale když se podíváme na film, dotkne se nás ruka prozřetelnosti. Vysněný film Jamese Camerona? Pokud toto byl jeho sen, pak ať se vzdá svých snů. Dlouho nebyl na scéně vlastenecký film o americkém vojáčkovi, který vysvobodí primitivní lid z rukou tyrana (američanů). A navíc zabaleno v barevném světě, který je nám na začátku filmu popisován jako nebezpečný a život ohrožující, ale pak se dozvídáme, že na planetě žijí obyvatelé, které si Cameron představuje jako terminátory, polité modrou barvou s novým faceliftem a firmwarem, novými konektory v podobě USB ocasu, díky kterému se může připojit do sítě zvané Pandora. Film, který stojí půl miliardy dolarů, by měl stát za to. U tohoto filmu to jsou vyhozené peníze za otřesnou hudbu, otřesný výkon hlavního hrdiny, otřesný scénář. Film má být kvalitní obsahem, a ne efekty nad kterými, i když nechápu proč, všichni slintali. Třetí shlédnutí - chvílemi mi to připadá jako bych se díval na lvího krále díky hudbě. Jediné co je uchvacující je příroda, ale zbytek je lepší proklikat.