Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (608)

plakát

Kurz negativního myšlení (2006) 

Hned od začátku mi každá scéna v tomto filmu a každá věta, každý čin v hlavě odstartovali řetězec myšlenek a úvah... Ten kdo se na začátku jeví jako nejvíce negativní člověk je ten, kdo má nejvíc toho selského rozumu a dokáže si věci přebrat tak jak jsou. Jak máme tedy myslet? Pozitivně nebo negativně? A jak může vůbec myslet člověk s postižením? Může se k věci postavit dvěma způsobi - Buď si říct, že jsou i lidé, kteří jsou na tom hůř a snažit se zapadnou do davu stále usměvavé většiny, která ovšem svoje štěstí jenom hraje, a nebo se na ně vys-at! Vykašlat se na nějakou extrémní snahu zapadnou do davu "normálních" a přiznat si, že My jsme ti komu bylo ublíženo, a že celý svět je na hovno! Člověk, který si vybere druhou možnost a staví své postoje na základě odporu může být už jenom mile překvapenm zatím co člověk, který je falešným a přehnaným optimistou (Víte, že optimista je špatně informovaný člověk?) může být už jenom zklamán a nebo mu může jednou hrábnout z toho jak ve své hlavě důmyslně uzavírá do pomyslné bobtnající černé skříňky veškeré svoje negativistické názory... A to nelze věčně - v tomto filmu uvidíte, že nic v sobě nejde držet věčně a jednou to musí ven! ! ! A ve svém životě a ve svých postojích nelze si něco nalhávat - možná snad někdo opravdu tápe a zkouší hledat cestu v pozitivním názoru na svět, ale tudy cesta nevede - na světě jsou věci jak dobré, tak špatné, ale já jako správný realista vám říkám na rovinu - Víc je těch špatných!!!! :-) (Ať žijou pesimisté!) A jen krátce k filmu... :-) Nevím jestli byla výborná kamera nebo hudba, ale vše dokupy i s tím co tento film nesl v sobě to fungovalo dokonale!!!!

plakát

Mravenčí polepšovna (2006) 

Já myslím, že tento film není tak špatný... Jednouchá záminka, příjemná animace a hlavně myšlenka. Chápu, že mnozí vidí v mraveništi to co já a tudíž ideologii komunismu dohnanou k dokonalosti. Vyšším cílem je budování lepších zítřků nejen pro mě, ale pro nás všechny... Může to fungovat? Samozřejmě, že ne, ale hezky se na to kouká... Mravenec pomůže vždy jinému mravenci - proč, protože to tak má být..Člověk není mravenec- bohužel či bohudík.

plakát

Nezvratný osud 3 (2006) 

Ta jedna hvězdička je za ten začátek s horskou dráhou pak už film ničím nepřekvapil, nezaujmul ani nepobavil. Pokud chtějí tvůrci tohoto filmu pokračovat dále měli by se zamyslet co vlastně chtějí divákovi nabídnout, protože dle mě už nic pod pultem schovaného nemají...

plakát

Obávaný bojovník (2006) 

Bez jakých koli připomínek... Snad jen opravdu povrchní člověk v něm vidí jen akční film o KungFu. KungFU je sice nositelem děje, ale film je nositelem myšlenky a to nemyslím jen tak, že by film byl cenný pouze svojí myšlenkou - film je opravdu krásný i po filmové stránce.

plakát

Pitevna (2006) 

No tak od tohoto Thajského hororu jsem čekal tedy něco mnohem víc. Lekavé momenty ty nestačí. Horor musí mít atmosféru, myšlenku... Tyhle asijský duchařiny o duších zbloudilých a rukou nebožtíka svázaných mě už opravdu moc nebaví. Oni asi nic jiného nedělají než tyhle duchařiny... Občas jsem se lekl, ale v ději sem se motal, a i když se děj začal rozmotávat vůbec si mě to nedokázalo vtáhnout a zaujmout - spíše jsem u toho usínal.

plakát

Poslední skotský král (2006) 

Velmi dobrý film... Začátek si myslím je zbytečně prázdný - vsunutý do filmu jen aby se neřeklo. Snad možná jisté nastínění toho, že domov i když není zrovna nejideálnější (češtináři prominou) je pořád domov a někdy můžete být vděčni, že se tam vracíte. V tomto filmu vidíte většinou věci tak jak jsou z pohledu mladého skota, který se shodou náhod dostane do přízně nově zvoleného diktátora. Jaké štěstí, že mu náhoda tak přála - a nebo neštěstí. Tento film mě opravdu vtáhnul svoji pohádkovou idylkou, která neustále dává tušit drobnými náznaky něco co se za tím vším krásným skrývá... Jak film zpočátku trošku váznul tak koncem si to tento film opravdu skvěle vynahradil - kdybych neviděl tento film ve stejný den jako Město Bohů - nejspíš bych dal 5 hvězd.

plakát

Rocky Balboa (2006) 

Asi sem byl pořád moc velký snílek. Čekal sem trochu něco jiného, ale aspoň mě to vrátilo zpět do reality. Od Slyho sem očekával trochu větší zmatky a osobní boj, ale má už přeci jenom zažito a v hlavě to má srovnáno...

plakát

Rukama nohama (2006) 

Tak po dlouhe době mi tv nabídla film, u ktereho jsem neusnul a nepřepnul jsem ho. Tahle komedie je rozhodně něco netradičního a zajmavého. Místy je humor chapu pro někoho až nevkusný, ale ja se u filmu bavil a vydržel jsem až dokonce i přes velice pozdní vysílaní. Koukám, že film hodnotilo pouhych 65 lidí, což je velká škoda, protože určitě stojí za shlednutí. Ve filmu jsou místa, která se vtipnými být nesnaží a zavaní to spíše vážnějšími žánry, což dělá film svým způsobem velice zajmavý. Nedávám pět, ale mám takový pocit, že tento film by s přehledem mohl byt v červených procentech v hodnocení a ty 4 co dávám jsou zatraceně silné.

plakát

Saw 3 (2006) 

Když se hodně snažím, tak vidím i jistou myšlenku... Ale ta je slabá. Z hororu s nápadem a originalitou se stala fraška. Nechutnost už v dnešní době taky není originální (obvzláště po prvních dvou dílech), takže vlastně vůbec nic. Moc, moc se bojim jak může vypadat čtvrtý díl...

plakát

Scary Movie 4 (2006) 

Ale jo jednička dvojka byla super. Trojka jakž takž šla, ale oproti jedničce a dvojce to byl úpadek. Tohle oproti trojce zas takový úpadek není. Trefili se mi zase do gusta filmama, které parodují a proto je mi film blízky. Druhá věc je zda paroduií vkusně či nevkusně. Podle mě občas to i to a tak dávám padesát procent. Nemluvě o tom, že pokus spojit příliš mnoho filmů do souvislé dějové linie dopadl v tomto filmu podle mě příliš kýčovitě a křečovitě.