Reklama

Reklama

Zlo si umí počkat

(festivalový název)
  • Argentina Cuando acecha la maldad (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V odlehlé vesnici najdou dva bratři muže pod vlivem démona, který se právě chystá přivést na svět samotné zlo. Rozhodnou se ho zbavit, ale podaří se jim pouze rozšířit chaos. (mikki089)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

tron 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších hororov roka 2023. Sranda je, že máme dočinenia oficiálne s vymetačksým hororom resp. s hororom o posadnutí, ale je to napísané natoľko sviežo, inovatívne, originálne a proste „inak“, že si to možno ani poriadne neuvedomíte a bude vám to pripomínať skôr Bird Box. Staval som sa k tomu skepticky, ale potom som si povedal, že keď to odporúča Honza Vojtíšek (tu na čsfd ako eraserhead666), s ktorým som strávil pár rokov spoločného písania historického hororového románu Ďáblův hřbet, tak to snáď úplná sračka nebude. No a nebola. Pretože to bola jazda. Sympatické postavy, nepredvídateľný dej, žiadny trápny humor, nulové otravné (pseudo) odľahčenie. Na mnohé nápady sa mi nepozeralo dobre, ale čosi zvrhlé a zverské vo mne odmietalo odvrátiť zrak (kladivo, sekera, pes). Sklamalo ma finále, kedy sa istá postava začne správať ako pako, čo je síce realistické a tým pádom uveriteľné, ale aj tak naštve. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Argentinští filmaři zase jednou vylepšili (v mých očích) pošramocenou reputaci své vlasti. Jo, jo, oslavování největšího fotbalového podvodníka jim u mě příliš neprospělo. Jak já jsem se bál, že půjde jen o další z celé řady vymítačských hororů, které přežvykují stále dokola už natrávené výblitky z předchozích pokusů. A jak velmi jsem se mýlil. Tento snímek měl totiž nápad; tvůrci nevykrádali nic, co bych už pětkrát viděl, zato přišli s originálním příběhem, s Urielem, z něhož by se v našem současném, tuze tolerantním světě mohl stát nový sex idol, a s dvojicí snaživých zoufalců. Užíval jsem si vymazlenou atmosféru, která sama o sobě dokázala udržet diváka ve střehu, i skvěle obsazené postavy (seděly mi fakt všechny) a velice se mi líbilo, jak tvůrci na jednu stranu šetřili s násilím (omezili ho na občasná krátká vyšlehnutí), ale když už na něj došlo, byla to dokonalá brutalita. No, musím přiznat, že jsem si to fakt užil. / Poučení: Nesnaž se sníst nestravitelné materiály. 4*+ ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je divák napjatej co bude. Stejně tak já. Za tu první dvacetiminutovku pochopíte o co asi v kostce jde. Pak sem se málem posral při scéně se psem. V tuhle chvíli byl film v overu, a ta beznaděj byla až hmatatelná. Bohužel ten zbývající čas filmu byl slušnej chaos s několika brutálníma scénama. Myslím že filmu sluší trojhvězdí. Ale víc ani hovno. Rugna na nás chrlí nechutnosti, ale trochu poskládat děj a přitlačit ve strašení, byla by to pecka. 60%. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak na tento počin som sa začal tešiť, keď som zistil, že moji kolegovia sú týmto filmom nadšený. Začalo to fakt super, dvaja bratia, jedna hnilá poduška a závan niečoho hrozivého a keby sa to cele dialo na menšom priestore, tak by film od sceny ako vstúpili do mesta, nevyzeral trocha chaotický až bezradný. Lebo od tej chvíle to bolo často uškriekané a aj zmätočné. Na začiatku mi to trocha pripomínalo 100 Bloody Acres, kde tiež dvom bratom sa to celé vymklo spod kontroly a tu to bolo podobné, len oveľa v efektnejšej rovine. Je to surové, kruté a zabíja sa tu všetko, čo dýcha a pokým iní tvorcovia kamerami uhýbajú, tu je všetko detailne nasnímane. V tom spokojnosť vidím, ale zas niektoré dialógy, chovanie postav či neprehľadnosť niektorých scén mi pochuti neboli. Čakal som aj nejaké vysvetlenie, prečo sa to cele deje a hlavne ako je možné, že o tzv. " hnilobe" všetci vedia a aj tak sa nenájde nikto, kto by s tým niečo urobil, až prídu dvaja borci a .... Krvavosť rozhodne úžasná, ale mne to už dávno nestačí, film ma musí chytiť aj niečím iným a tu okrem tej surovej gore efektnosti, som nič neobyčajné nenašiel. Celkom som si myslel, že tento film bude v mojej topke naj hororov tohto roka, ale u mna tie ambície nenaplnil. Tak zatial v tomto roku u mna dominuje Evil Dead: Vzostup zla a myslím si, že do konca roka ho už z trona nik nezosadí. Silné 3*. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Hnilobák z korby teče, nikdo mu neuteče.“ Rugna s léty zraje jako víno. Kdyby bratři Pedro a Jimi znali jeho předchozí film, hned by věděli, co dělat: „Hnilobáku, do mrazáku!“ Aterrados se mi zavrtal do hlavy scénou s týden mrtvým chlapečkem, sedícím u stolu nad sklenicí mléka, dnes mi Rugna šoupnul do postele hnilobáka, smrdícího hůř než bezďáci květáci v MHD v Plzni. MOKVAJÍCÍ OKÉNKO: [][] Co všechno proteklo zpuchřelým prostěradlem? Ϣ Lék na autismus. Levný, 100% na přírodní bázi a s divácky vděčnými vedlejšími účinky. Ϣ Psí sliny. Bulmastif Roger má děti rád. K snídani. Ϣ Livingdeadův mozek, rozežraný amébou (to je prvok, ne jeho sestra). Ϣ Postřeh Gilmour93, že démonický příběh má i sociální ocas, že chudobu a rodinnou hnilobu politici řeší jen alibisticky, „protokolem“ a „čističi“. Ϣ Můj dojem, že do postele k umírajícímu žoku hnisu a nádorů, který však nesměl (!) být zastřelen, Rugna propašoval i svůj náhled na euthanasii. [][] Morbidní, blivajzovité, hrůzné, zatraceně (ne)lidské, šíleně depresivní, bez východiska. A kdyby mi k pánské jízdě Rugna dopřál i nějakou jedlou (rozuměj mladou a zdravou) dívku, šel bych i na pět vředů. ()

Galerie (15)

Související novinky

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama