Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (193)

plakát

Doktor Živago (1965) 

Pomalu plynoucí milostný příběh jak z románu 1984 není po většinu času, hlavně ze začátku nosným motivem tak jako život před a po revoluci v Rusku a hlavně vynikající popis lidských charakterů a jejich chování. Navzdory zobrazovanému se jedná o poměrně klidný film, který je přes svoji délku občas vyprávěn zkratkovitě, což zcela jistě zvedá celkovou úroveň díla. Hodně mě překvapila hudba, kterou bych přisoudil spíše jižnějším evropským krajinám, než tvrdé ruské zimě, ale pomáhala navodit jakoby melancholickou náladu a tlumila prudké momenty a zvraty.

plakát

Resident Evil: Infinite Darkness - Episode 4 (2021) (epizoda) 

Závěrečný čtvrtý díl je pro mě bohužel příliš akční v americkém stylu, proto jej hodnotím jako nejslabší ze všech. Na druhou stranu bych rád vyzdvihl, že obsahuje nejsilnější okamžik z celého seriálu. Po postupně vybudované přípravě skvěle zachycuje, jak se dva lidé mohou míjet.

plakát

Tenki no ko (2019) 

Tenki no ko upoutalo moji pozornost kvůli Grand Escape od Radwimps (s Toko Miura). Diváka jako mně potěšila změna prostředí od západních stereotypů, mytologie a příjemně plynoucí děj. Celý snímek je založen na mladické naivitě, která je mocně zesílena prvky nadpřirozena vytvářející přirozenou mezigenerační bariéru. Celkově mně vadili dvě věci. První naprosto nepochopitelnou je paralyzující hanba ze sledování dámského poprsí a druhou zcela zbytečné zapojení policie, které nezbytně vyžadovalo iracionální chování mnoha postav. Navzdory zmíněnému jednoznačně doporučuji ke shlédnutí.

plakát

Chalífát - Epizoda 1 (2020) (epizoda) 

První díl Chalífátu mně moc dobře nesedl. Úvod se zřejmě snaží popsat muslimský svět západním pohledem a myslím, že jej vystihuje úplně přesně. Při sledování jsem si vzpomněl na ulici Matiční a GTA V. Stručně řečeno nejde o to, jak dobře je první díl natočen, ale proč bych ho měl sledovat?

plakát

Resident Evil: Infinite Darkness - Episode 1 (2021) (epizoda) 

První díl RE Infinite Darkness působí jako skvělý úvod do béčkové záležitosti. Nalákat ke sledování dalších dílů zvládá skvěle.

plakát

Ministerstvo strachu (1966) (TV film) odpad!

Ministerstvu strachu nenávratně ujel vlak, první polovina je jednoduše příliš hloupá, aby se film dal doporučit. Jedna postava dělá z druhé blbce, zápletka je absurdní, motivy postav nesmyslné a občas může každý cokoliv. Protože si vážím vlastního času, tak jsem se rozhodl druhou část vůbec nesledovat.

plakát

Díra (2019) 

Po dlouhé době konečně další výrazný film, který nemusí nevysvětlovat jak co myslel, ale přesto má hlubokou myšlenku s přesahem do společnosti. První cca. hodinu jsem vážně uvažoval o 5 hvězdičkách pro napětí, zvraty, pár vtípků na odlehčenou a hlavně pro originalitu. El hoyo má přiměřenou délku, vyhýbá se moderní západní indoktrinaci, ale bohužel na samém konci mu dochází dech. Navzdory tomuto faktu se vyplatí vidět.

plakát

Holka Ferrari Dino (2009) 

Holka Ferrari Dino je hodně nevyvážený počin, první část je vyprávění „bez obrazu“ a druhá obraz bez zvuku. Hned první minuty mně přišly otravné a následné příliš emotivní vyprávění je vzorem jak netočit dokumenty (a cokoliv s nimi spojeného). Snad se příště tohoto pro nás zajímavého materiálu chopí někdo schopnější. Význam celé události po pár desetiletích rapidně poklesne, proto doufejme, že to bude brzy. Nejzajímavějších je pár minut po zobrazení propašovaných záběrů popisující osud trojice, která vše vyvezla.

plakát

Velká žranice (1973) 

Velká žranice se snaží o konfrontaci s mnoha neduhy v naší společnosti, které jsou i 50 let od natočení stále aktuální. Množství originálních a vtipných nápadů by si zasloužilo vysoké hodnocení, kdyby byl film třetinový. Vzhledem ke své délce se většina věcí buď opakuje nebo přechází ve vatu a nakonec vyznívá jako velká nuda.

plakát

Králové videa (2020) 

Králové videa je jedinečný, úzce zaměřený počin mířící na nostalgii dvou, možná tří generací. Zpětné ohlédnutí působí trochu úsměvně, ale také dost šíleně. Byla jiná doba s nižší technologickou úrovní a šikovnými lidmi, odhodlanými poradit si za každé situace. Detailní srovnání práce různých rychlodabérů na jednom filmu vysvětluje mnohé, ale zvláštně působí různorodé názory pamětníků na jednu věc, proto je dobré nezapomínat, že jsme jen lidé. Celkově hodnotím 70 % a nemám v plánu druhé shlédnutí.